logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Cyprus  >  Cyprus (Griekse deel)  >  Pafos (Paphos)  >  Secret Valley Golf Club

Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 7 beoordelingen: 8.2
Lees de beoordelingen over Secret Valley Golf ClubGeef ook een beoordeling van Secret Valley Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Secret Valley Golf Club

Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Secret Valley Golf Club

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65 (€ 65)

€ 65 (€ 65)

Lengte

cr

sr

Heren

5904 meter

6457 yard

Dames

5128 meter

5608 yard

GVB

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In de zomer zijn de greenfee's aanzienlijk lager

Adresgegevens Secret Valley Golf Club

Pafos (Paphos)

Tel: + 357 26 27 4000

Fax: + 357 26 27 4001

E-mail

Website

Totaal heeft Cyprus vier golfbanen. Aphrodite Hills is waarschijnlijk de meest bekende baan, maar Secret Valley is bij de meeste golftoeristen ook bekend. De naam zegt het al een beetje, de golfbaan is in een vallei aangelegd. Je kunt je er alles van voorstellen dat dit vroeger een soort onontdekt, geheime plek was. De baan is mooi. In tegenstelling tot Aphrodite Hills, hier nog ongerepte natuur. De vraag is hoe lang dat duurt, want naar wij hebben vernomen, worden hier helaas ook rondom de baan huizen gepland. Het unieke karakter van de baan kan daardoor verloren gaan.
Secret Valley is zo’n baan die je in het begin op het verkeerde been zet. De holes 1 tot en met 4 zijn niet al te moeilijk. Je zou bijna gaan denken dat je het spel beheerst. Daarna wordt het wel moeilijker, maar tot hole 9 is het te doen en sprokkel je de nodige punten bij elkaar. Vanaf hole 10 wordt het veel lastiger. Niet in de laatste plaats omdat, als je ’s ochtends bent begonnen, het warmer en warmer wordt. Dan snap je ook waarom er mensen zijn die ’s ochtends als het nog koel is op 10 starten en de ‘makkelijke’ eerste 9 daarna lopen als het heet is.
Gelukkig is Secret Valley een baan waar je mag lopen. (Voor € 8 huur je al een elektrische trolley. Nadeel daarvan is wel dat het op het heetst van de dag in zo’n vallei snikheet kan zijn. Veel water en eten meenemen is een must. Het voordeel van lopend de baan door is dat je veel van de omgeving en de natuur ziet. De tien jaar oude baan heeft een natuurlijke uitstraling met mooie oude olijfbomen en veel groen. Aan de cactussen bij de afslag valt op te maken dat de planten wel te lijden hebben onder de harde afslagen van de golfers. De hoogteverschillen vallen mee en zijn goed te lopen. Bij de tweede negen is dat wel iets zwaarder. Daar sla je echter ook wat meer vanaf hoger gelegen teeboxen af en heb je mooi zicht op de fairway en green van de hole. De laatste paar holes zijn zwaar. Vooral omdat de vermoeidheid toeslaat. Voor golfers die voor de punten gaan, is het aan te raden om een buggy te nemen. Die komen frisser die tweede negen door en maken meer kans om binnen hun buffer te spelen.
De par 5 holes van deze baan zijn lang. De langste is 542 meter. Een heel eind om in 5 slagen te overbruggen. De greens zien er goed uit, zijn snel en ook hilly, maar wel makkelijker te spelen dan die van Aphrodite Hills.
Het clubhuis van Secret Valley ziet er verzorgd uit. Het overwegend Russische personeel bedient correct, maar is wel erg nors met een vleug onverschilligheid.
Secret Valley heeft plannen om de baan uit te breiden. Op korte termijn 9 extra holes, de bedoeling is echter om er 18 holes bij aan te leggen. In totaal komt de golfbaan dan op 36 holes. Greenfee voor Secret Valley is € 65.
De golfbaan heeft een samenwerking met Tsada Golf. Een golfbaan die op het moment dat wij op Cyprus waren een grote renovatie onderging.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie en uitdagende baan is dit. Fraaie uitzichten en een aantal holes waar je echt moet nadenken over de club die je moet gebruiken. Layout is zeer goed. Na hole 9 een halfway house. TOP.
Oefenfaciliteiten zijn prima met afslagen plaatsen van gras en matjes. Grote oefengreen en chipping green en bunker.
Onderhoud op de baan is fantastisch en de greens rollen zeer goed. Moeilijke lijnen dus je moet je echt concentreren.

michiel de boer | 02-11-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Wauw.

fredmol | 02-11-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

De baan ligt in een vallei die globaal van hoog naar laag loopt, parallel aan een riviertje dat richting zee stroomt. De opzet is eenvoudig: de holes liggen in elkaars verlengde, negen heen en negen terug. Bij aanvang van de negende is drank en etenswaar beschikbaar en een ijskoude, vochtige handdoek om bij heet weer (wij golfden bij 32 grdn) in je nek te leggen. Personeel is super aardig, gastvrij en behulpzaam. Door de droogte was de baan keihard en door de steil oplopende wanden hier en daar komt de bal keurig weer op de fairway terug, mocht je een afzwaaier geslagen hebben. Bij warm weer is de wind die van zee de vallei inwaait een verademing.

GerbenBeetstra | 10-09-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige club, mooi gelegen met uitdagende holes, goed onderhouden, heel vriendelijk personeel, we kregen zelfs een gratis drankje op de 19e. Goede voorzieningen. Ik was hier met mijn zoon van 14 die hdcp 36 heeft en ook hij heeft er veel plezier aan beleefd. Het ligt idd in een secret Valley, de 9e hole ligt dicht bij de snelweg maar daar merk je niet echt veel van. Een aanrader voor iedere golfer (zelf hcp 14).

Great experience, fantastic course, well maintained and with excellent facilities on the course and in the club house, very friendly personnel. We got a free drink at the 19th hole. Both my son of 14 (hcp 36) and myself (hcp 14) enjoyed the course. The 9th hole is close to the motorway, but that is not disturbing. It is truly a kind of secret valley.

tjerk.sas | 17-08-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Geweldig gelegen baan zonder dat naast liggende holes je afleiden. Lintvormig. Overal toiletten en water beschikbaar. Goed ondergouden. Alleen de kleedkamer voorzieningen voor gasten zijn wat beperkt.

menno0 | 14-07-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

best golf course in Cyprus, not too busy, fairly decent greenfee and some challenging holes, better keep it straight here when you're going past hole 3!

mario van rompaey | 24-03-2017 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met brede fairways. Nodigt voor verbetering van zijn handicap uit. Buggies moeten op de weg blijven. De banen zijn sinds einige tijd aangepast. Vergeet niet van te voren uw Golf Watch te updaten.

gerardhex. | 05-11-2015 | review: Secret Valley Golf Club

Geef ook een beoordeling van Secret Valley Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Secret Valley Golf Club