logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Cyprus  >  Cyprus (Griekse deel)  >  Kouklia  >  Aphrodite Hills Golf

Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Aphrodite Hills GolfGeef ook een beoordeling van Aphrodite Hills Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Aphrodite Hills Golf

Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Aphrodite Hills Golf

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Seaside, residential

Greenfee (prijsopgave 2017)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 101-143 (€ 101)

€ 101-143 (€ 101)

Lengte

cr

sr

Heren

5369 meter

5872 yard

Dames

4528 meter

4952 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Prijzen incl. buggie

Adresgegevens Aphrodite Hills Golf

Kouklia

Tel: +357 26 828200

E-mail

Website

Golfbaan Aphrodite Hills ligt niet ver bij Paphos vandaan, in het hart van het luxe Aphrodite Hills Resort. Het ligt 200 meter boven zee en dat zorgt voor spectaculaire vergezichten vanaf verschillende holes. Het totale complex, inclusief huizen en hotels omvat zo'n 400 hectare. In verband met het hoogteverschil en de soms lange afstanden tussen de holes en volgende teebox is de baan 'buggy only'. Lastig is wel dat je met de buggy alleen op de paden mag, dus uiteindelijk loop je nog van hot naar her. Zeker als je toch net die andere club moet hebben.
Aphrodite Hills is wat de kenners noemen 'een putting course'. De greens zijn vreselijk snel en hilly. Het putten is lastig, zodat het vaak moeilijk is om binnen de marge uit te holen. Hole 3 is spectaculair. Vanaf de teebox van de pro's moet een enorme afstand over het ravijn geslagen worden. Menige niet-pro waagt hier een poging zijn afstandsrecord te breken. Aan de ballen beneden in het ravijn te zien, lukt het niet vaak.
Spelen op Aphrodite Hills is niet in een paar woorden te beschrijven. Zon, zee, gras, groen, wind sprookje. Elke keer weer word je verrast door de indrukwekkende panorama's. Enige minpuntje is dat het een resort is en dat je tussen de villa's en bungalows speelt. En, er bestaat een kans dat een afgedwaalde bal in het zwembad van een van de luxe villa’s of van hotelsuites terechtkomt. Een ‘fore’ is niet altijd overbodig. Ongereptheid zie je alleen in de vergezichten.
Na hole 3, is hole 7 bijzonder. Via een oud geitenpad, waar nu een soort skelterbaan voor buggies is aangelegd, maak je een duizelingwekkende tocht naar beneden. Vanaf de herentee moet dan over een ravijn geslagen worden naar de green. De damestee is veel minder uitdagend, dus veel vrouwen nemen de herentee. No guts no glory zullen we maar zeggen.
Hole 8 is de meest gefotografeerde hole van deze baan. De hole heeft een adembenemend ocean view. Door de hellingen is hole 8 lastig te spelen. Maar ook door het schitterende panorama vergeet je op je spel te letten. Bij het zien van de brochure van Aphrodite Hills, denk je dat de foto van hole 8 bijgewerkt en bijgekleurd is. Zoiets kan niet in het echt bestaan. Toch is het geen trucage, maar een echt oogverblindend mooie hole. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Presidential Suite van het hotel (1450 Cyprische Pond per nacht) op deze hole uitkijkt.
Aphrodite Hills, blijft verwonderen. Achter de teebox van hole 12 weer zo’n waanzinnig uitzicht op zee. Overigens is 12 een geniepige hole, vooral als je over de green speelt. Deze hole bewijst eens te meer waarom Aphrodite Hills een putting course wordt genoemd. Als je uiteindelijk op de homecoming hole komt,
de par-5 hole 18, heb je een schitterend uitzicht op het sjieke clubhuis.
Aphrodite Hills is golfen met een Cyprische godin. Mooi en uitdagend. De bediening in het clubhuis is vriendelijk en je zit er goddelijk. Een godin waardig. Greenfee (incl. buggy) is met name in het hoogseizoen hoog, € 130. In het laagseizoen is het € 95. (prijspeil 2007)

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

De lay out van de golfbaan, wauw.

fredmol | 13-11-2017 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan bezocht in november. Wintergreens ivm heropening januari 2018, maar de baan lag er super bij met een paar fraaie uitdagende holes met vergezichten over zee en ravijnen. Geweldig gastvrije ontvangst, uitermate geschikt voor groepen.

woutervoskamp | 03-11-2017 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

In feb 2016 alleen de holes 1-9 gespeeld. Baan is OK, maar op de zeer spectaculaire 7e hole na (par 3 over diep ravijn) verder weinig bijzonder. Slechts op 2 holes is er zeezicht, rest inland. Staat van onderhoud viel gezien de zeer hoge greenfee erg tegen. Greens waren ronduit slecht en de green van de 2e hole was zelfs buiten gebruik. Maar ook de fairways en vooral de rough net naast de fairways was erg matig. Dan is € 70 voor 9 holes aan het einde van de dag veel te veel. De eerste 9 holes zijn zonder buggy nauwelijks te doen, zitten twee trajecten van liefst 1km tussen de holes, deels over zeer steil terrein.

geert227 | 20-02-2016 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige afwisselende banen met een enige kniffige Par 3. Voor de ladies een goede en wat prijzige ProShop

gerardhex. | 06-11-2015 | review: Aphrodite Hills Golf

Geef ook een beoordeling van Aphrodite Hills Golf

Schrijf een beoordeling voor Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus