logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vale do Lobo Codex (Almancil)  >  Vale Do Lobo Ocean Course

Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Vale Do Lobo Ocean CourseGeef ook een beoordeling van Vale Do Lobo Ocean Course

Touroperators en aanbiedingen voor Vale Do Lobo Ocean Course

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Vale Do Lobo Ocean Course

Baan

18 Holes / 73 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 150 (€ 150)

€ 150 (€ 150)

Lengte

cr

sr

Lengte

6131 meter

6705 yard

GVB

ja

Handicap

m24/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee excl. prijs buggy(€ 60) Gasten van resort krijgen korting op greenfee en buggy

Adresgegevens Vale Do Lobo Ocean Course

Vale do Lobo R.T.L., S.A.

8135-864  Vale do Lobo Codex (Almancil)

Tel: (+351) 289 353 465

Fax: (+351) 289 353 003

golf@vdl.pt

www.valedolobo.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan, uitdagend en toch goed te spelen. Fraaie uitzichten naar zee, mooie waterpartijen, we hebben er van genoten. Caddymasters behulpzaam, flexibel en heel klantvriendelijk.

margreethbergman | 31-08-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, zeer goede fairways (net tapijt) en snelle greens. En je bent na iedere hole weer nieuwsgierig naar de volgende. De 1 nog mooier dan de ander. Geen moelijke baan. Wij speelden de Ocean Course. Na 15.00 greenfee € 68,- wat goedkoop is voor deze kwaliteit en beleving. Buggy 30, € en nieuwe Taylormade clubs voor €40,- is redelijk. Helaas slechte inspeelmogelijkheden. Driving range tot max ijzer 9 hoort niet bij zo'n baan. Gewoon met z'n 2en gelopen zonder anderen erbij wat je veel leest en geen gehaast door een Marshall wat je hier ook veel leest. Gewoon een geweldige beleving. Wij liepen om 16.00 uur op een vrijdag in het hoogseizoen. Helaas geen tijd meer om ook de Royal Course te lopen. Volgende keer zeker weer hierheen.

middelbeekhans | 04-08-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Toch maar eens die beoordeling schrijven over de banen van Vale do Lobo, mijn thuishaven in Portugal. Beide liggen in de gouden driehoek rondom Almancil en slingeren zich tussen de villa’s van het resort.
De Ocean Course speelt waarschijnlijk iets makkelijker dan de Royal, maar in kwaliteit zijn ze redelijk gelijkwaardig. Het is dus ook een beetje afhankelijk van wie je spreekt welke baan als beste wordt beoordeeld. Persoonlijk schat ik de Royal Course iets hoger in, vooral omdat de Ocean in haar eerste negen iets tekort schiet.
Hoogtepunten van de Ocean zijn vooral de holes 10,11,14 en 15. Hole 10 is par 5 naar beneden en zeer uitdagend, waarbij alles valt of staat met de afslag. De holes 11,14 en 15 spelen naar en langs de zee. Een prachtig gezicht en het geheel doet zeer vriendelijk aan. Goed scoren op de Ocean is dan ook zeker mogelijk.
Dat laatste is op de Royal stukken lastiger en dat is dan ook het eerste verschil. De Royal slingert zich vooral door de oudste delen van het resort. De baan heeft een volgroeide indruk en ademt kwaliteit. Op deze baan moet je echt goede ballen slaan, anders kom je onherroepelijk in de problemen. Hoogtepunt is absoluut hole 16, naar verluid de meest gefotografeerde hole van Europa. Ik geloof het. Een fantastische par 3 van over de 200 meter naar een green die boven op een klif ligt. 40 meter onder je het strand en de zee. Fantastisch.

Kortom, op Vale do Lobo is het goed vertoeven. De banen stellen de meest veeleisende golfer niet teleur, zijn redelijk tot goed in conditie en het resort is prachtig.

Tim65 | 02-08-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Wat een geweldige golfbaan is de Ocean Course op Vale do Lobo. fairways en greens zijn fantastisch.
Baan was in superconditie ook bij dit droge weer
Marshall is wel altijd aan het drukken en continue flight aan het opjagen Was minder leuk. Baan zit zo vol en dan om de 8 minuten starten is vragen om problemen. Zeer commercieel uitgebaat

De medewerkers zijn uiterst vriendelijk en begint al vanaf het moment dat je de auto hebt geparkeerd.

Heel mooi clubhuis waar de historie vanaf druipt. Maar prijzen zijn buitensporig duur
. Zeer commercieel uitgebaat

eric1 | 27-07-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfbaan, maar niet makkelijk met de vele hoogte verschillen.
Leuk om langs de oceaan te spelen.
Drukke golfbaan, altijd reserveren en na 3 uur is het rustiger en gunstiger wat de greenfee betreft.

ingridkuitert | 08-06-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige banen met als kronende afsluiting de banen 15 und 16 met zeezicht. Baan 16 par 3 ca. 180 meter over 2 valleien. Tussendoor veel brede banen met veel ruimte. Dit heeft zijn prijs 115 euro plus 45 euro buggy.

gerardhex. | 31-05-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

Prima baan met mooie vergezichten. Hoogtepunten zijn de holes langs het strand. Twee stappen van de green en je staat op het strand. Behoorlijk veel hoogteverschil. Dus een goede conditie of een buggy zijn vereist.

h scholman | 23-02-2017 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 3 sterren

Super mooie golfbaan - maar met net bezande greens en veel verstoringen door onderhoud, security etc er toch niet alles uitgehaald - jammer.

GinekeBossema | 29-11-2016 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 4 sterren

De golfshop en het clubhuis zien er heel mooi uit. De bediening is er vlot en je wordt goed geholpen. Helaas is alles wel prijzig (trolley € 20,- en tik ballen bij driving range €3,-) Als je bij de driving range bent kan je helaas niet met je driver afslaan, terwijl ik daar net meer op wou trainen. Ook was het bovendek gesloten... dus met de trolley de trap af.
Meer is er niet te klagen, de baan is heel mooi om te spelen, je speelt een paar holes langs de kust en die zijn geweldig. De huizen die om de baan staan zijn ook ongelofelijk (nog nooit zulke grote vila's gezien). Kortom een baan die ik nog zeker een keer wil spelen.

gekopgolf | 07-11-2016 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Beoordeling met 3 sterren

Vale do Lobo is een beetje over de top.
Oefenmogelijkheden zij er niet: een kleine zeer beperkte drivingrange waar je niet verder mocht slaan dan 100 mtr. De oefengreen voor het clubhuis kan je beter helemaal niet gebruiken... helemaal niets.
Dit keer de Ocean course gespeeld. Fairways en greens waren niet top maar wel akkoord.
Het blijft een erg drukke, commerciële baan, waar de marshal je steeds sommeert sneller te lopen ondanks dat er nauwelijks distance-verlies is tov de flight er voor.
Er zijn banen in de buurt die mooier beter en gastvrijer zijn!

Wout Brouwer | 27-10-2016 | review: Vale Do Lobo Ocean Course

Geef ook een beoordeling van Vale Do Lobo Ocean Course

Schrijf een beoordeling voor Vale do Lobo