logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Overijssel  >  Borne  >  Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Weleveld Golfpark (In voorbereiding)Geef ook een beoordeling van Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Touroperators en aanbiedingen voor Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Baan

18 Holes / 72 Par

Adresgegevens Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Borne

Website

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Borne ingestemd met de aanleg van het golfpark Weleveld. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. Er waren wat tegengeluiden die zich met name zorgen maakten over de druk die zou ontstaan op het omringende agrarische gebied. Volgens de voorstanders van de golfbaan is de regio toe aan een nieuwe baan.

Tekort aan openbare golfbanen


Er is een groeiende vraag naar golfmogelijkheden in het gebied Almelo-Borne-Hengelo. Dat blijkt ook uit de wachtlijsten waar bijna alle golfclubs in de regio mee te maken hebben. Alle bestaande faciliteiten zitten vol en nemen geen leden meer aan of zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld 't Sybrook in Enschede. Golfbanen zijn voor dit gebied relatief ver weg gelegen of hebben dus lange wachtlijsten. Hierbij gaat het over het algemeen ook om besloten golfclubs zoals 't Sybrook bij Enschede, De Twentsche Golfclub bij Ambt Delden en De Koepel bij Wierden. Daarnaast zijn er in deze regio geen of nauwelijks officiŽle openbare golfparken. De komst van een openbare golfbaan bij Borne is dan ook een welkomen toevoeging aan het golfbanenbestand in de regio.
Meer informatie: www.golfparkweleveld.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

2e kerstdag 2019. Afgelopen dinsdag had ik nog vol overtuiging tegen golfmaatje Jeremy Jager gezegd dat het echt de laatste golfdag van 2019 was, maar helaas het begon weer te kriebelen. Het bleek dat veel golfclubs gesloten waren, maar na een tip van een mede golfer op fc book bleek dat we in Zenderen konden spelen. Mijn eigen club bleek daar ook nog eens een hospitalty mee te hebben, dus dat was nog eens mooi mee genomen. Gerrit-jan Hulst wou ook graag mee en zo gebeurde het dat GJ, Jim en ik rond het middag uur aankwamen op de ruime parkeerplaats van het werkelijk schitterende clubhuis van golfclub Weleveld. Het clubhuis is absoluut 1 van de mooiste die ik ooit gezien heb. We werden gastvrij ontvangen door een meisje in de horeca, die Myrthe erbij riep omdat ze zelf druk bezig was met het bedienen van de gasten die niet golfden, maar speciaal voor de kerstbrunch/lunch kwamen. Myrthe was eveneens zeer vriendelijk en zag er zo prachtig uit in haar zwarte kerstjurk, dat we bijna gingen lunchen ipv golfenūüôą. Als enige niet vrijgezel wist ik de andere 2 mannen toch mee te krijgen naar de baan en ook daar werden we zeer aangenaam verrast. Ik wist niet dat Zenderen waar we dus nb een hospitality meehebben zo mooi was. De banen zijn zeer uitdagend en er is veel, heel veel water. Wanneer je op baan 1 loopt en naar rechts kijkt, denk je: tis hier niet groot. Maar dat verandert direct als je bij hole 2 komt. Dan zie je het prachtige Twentse landschap met naast de golfbaan enkele schitterend Twentse huizen. Langs sommige banen loopt een wandelpad, dus je moet geen 30m uit het lood slaan achter de vlag. Ook bij hole 7,140 meter over een groot water moet je geen 170 slaan, want dan mep je de ruiten uit de langsrijdende autos. De tees vond ik wat minder. Niet mooi en er stonden geen bordjes met het verloop van de baan. Maar gelukkig konden we dat wel zien op de scorekaartjes. Ik zag geen drinkwatervoorziening of toilet, maar bij ik dacht hole 5, staat een nieuwe kapschuur, waar volgens mij een toilet in gemaakt wordt. De toilet deur zat er trouwens al in. De holes waren goed onderhouden en ook de greens waren voor de tijd van het jaar in goede conditie. Jim won vandaag met 1 slag minder dan GJ en 3 minder dan ik. Dat hebben we nog even gevierd in het mooie clubhuis, waar ze verschillende twentse biertjes op de tap hebben. Zenderen is absoluut meer dan de moeite waard en we zullen in 2020 niet de v out maken om er maar 1 keer heen te gaan.

erikenmigret | 26-12-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 3 sterren

Over het algemeen is het een mooie uitdagende baan en ruige baan wat ik persoonlijk wel mooi vind.

drivingrange en het ballen rapen kunnen beter.

Parkeerplaats erg ruim in een mooie omgeving van twickel.

gerard.wibier | 21-11-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Tov vorig jaar grote stappen op onderhoud gemaakt.
Ook nu duidelijke afstandspalen en mooie shape vd fairway.
De greens waren net geprikt en gezand helaas, maar ik zie duidelijke vooruitgang!

harmsendekoning | 29-10-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitdagende baan. Veel water hindernissen, veel bunkers en veel wildernissen waar je over heen moet spelen. De driving range mag wel iets meer uitstraling hebben. Verder was het een hele mooie golf middag.

rinusbeld | 23-10-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Het is een moeilijke maar mooie baan.

d.pit | 08-10-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

clubleden kennen erlkaar en de eigenaar kent alle clubleden! Bewegwijzering is keuri op orde. Paden naar de tiebox zijn hobbelig geworden, waardoor spelers soms de graskanten prefereren.

Roelof239 | 01-10-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige locatie en een pittige baan om op te spelen. Een mooi clubgebouw en goede horeca.

HanOlsman | 09-09-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Leuke uitdagende 9 holes baan. Prijs kwaliteit goed.

gaithi | 07-09-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 3 sterren

Uitdagende baan met lastige begroeiing aan de rand van sommige fairways. Soms is de green moeilijk aan te spelen.
Heel mooi clubhuis met zeer vriendelijk personeel, ze zijn heel hard bezig om de laatste punten op de i te krijgen. Vanwege de warmte niet druk, ook is er een heerlijk terras.
Deze jonge en vooral gastvrije mensen verdienen het dat deze mooie plek een succes wordt.
Wij komen ongetwijfeld nog een X spelen.

olgasmit | 26-08-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Driving range moet echt vervangen c.q. verbeterd worden. De plannen liggen er al maar moeten nog uitgevoerd worden. De sfeer is uitstekend en als gastspeler kun je gebruik maken van alle faciliteiten zoals douches etc. Warm ontvangst.

raspe | 23-08-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Geef ook een beoordeling van Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Schrijf een beoordeling voor Weleveld Golf