logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vila Nova de Cacela  >  Monte Rei Golf Club

Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.9
Lees de beoordelingen over Monte Rei Golf ClubGeef ook een beoordeling van Monte Rei Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Monte Rei Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Monte Rei Golf Club

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2011)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 190 (€ 190)

€ 190 (€ 190)

Lengte

cr

sr

Heren

5713 meter

6248 yard

Dames

4845 meter

5299 yard

GVB

ja

Handicap

m24/l32

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee is incl. gedeelde buggy, DR-ballen. Greenfee laagseizoen ligt op € 135.

Adresgegevens Monte Rei Golf Club

Sesmarias Apartado 118

8901-907   Vila Nova de Cacela

Tel: +351 281 950 960

golf@monterei.com

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

De baan is geweldig. De service is precies zoals in andere reviews beschreven.
Echter, met in mijn geval een vervelende "twist". De golftas wordt uit de auto gehaald en op de buggy geplaatst. Daarna brengt iemand je netjes naar de drivingrange en de eerste tee. Ik heb voordat ik ging starten mijn portemonnee met daarin een briefje van EUR 50,- een briefje van EUR 10,- en een briefje van EUR 5,- in mijn golftas gestopt. Na een werkelijk fantastisch rondje golf met de buggy terug naar het clubhuis gereden. Daar werd ik weer heel vriendelijk ontvangen. Vervolgens werden de clubs schoongemaakt en alles netjes in de auto gelegd. Intussen was ik in het clubhuis een drankje gaan doen. Toen ik wilde afrekenen kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn portemonnee nog in mijn tas had zitten. Vervolgens bleek dat van de drie genoemde bankbiljetten de EUR 50,- was verdwenen. Uiteraard wist niemand er iets van en gaf het management aan dat het personeel uitdrukkelijke instructies heeft om niet in de tassen van gasten te komen. Ontzettend dom van mij om de portemonnee in mijn tas achter te laten. Je zou bij een club van een dergelijk niveau toch iets anders verwachten! Prachtige baan, maar voor mij ook echt een once in a lifetime experience...

adri.van.leeuwen | 19-06-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Monte Rei heeft een enorme reputatie voor wat betreft kwaliteit en gastvrijheid en maakt dat ook helemaal waar. De ontvangst is uitermate vriendelijk en standaard wordt gevraagd of het de eerste keer is dat je op Monte Rei bent. Zo ja, dan krijg je een welkomstverhaal met informatie over de gang van zaken op de Monte Rei en wordt je gevraagd om je naamgegevens op een lijst te zetten. Als je dan terug komt van de ronde, ligt er een met naam gegraveerde bag tag op je te wachten als blijvende herinnering aan je bezoek.

Een buggy is op deze golfbaan standaard en voorzien van een koelbox met water en GPS die vanaf iedere positie in de baan de afstand naar de vlag geeft. Als je de buggy ophaalt, wordt je naar de driving range gebracht waar de ballen voor je klaar liggen. Titleist NXT Tour voor het lange werk en Titleist ProV1 voor het korte werk. Na het inslaan wordt je naar de eerste tee gebracht waar de starter je nog even van wat laatste informatie en adviezen voorziet waarna je onder zijn toeziend oog afslaat.

De baan van de hand van Jack Nicklaus is ronduit indrukwekkend, een feest voor het oog en allemaal plaatjes. Door de ruime opzet en omdat er overal veel ruimte tussen de holes is, lijkt het overal of je alleen op de baan bent. De baan gaat op een een natuurlijke wijze op in de omliggende natuur en volgt de contouren van het landschap. Op iedere hole is er een keuze voor risk rewarding of behoudend spel zoals het op een goed ontworpen golfbaan hoort. De prachtige holes nodigen uit om veel foto's te maken om later thuis nog eens van te genieten.

Het spreekt voor zich dat er op het onderhoud van de baan niets valt aan te merken, alles is optimaal. Goede greens die allemaal hetzelfde gevoel geven, goed zand in de bunkers, en mooie strakke tees.

De horeca in het clubhuis is van bovengemiddelde kwaliteit en in tegenstelling tot veel andere topbanen heel erg betaalbaar.

Monte Rei scoort op alle punten hoog en daarom terecht de nummer 1 golfbaan van Portugal.

eric8 | 30-05-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Alle boxen zijn afgevinkt op deze golfclub. Goed ontvangst, hele fijne oefenfaciliteiten. Een buggy is verplicht en dat is met name fijn vanwege de lange afstanden tussen sommige holes. Er zit gps in wat ook prettig is. Het onderhoud van de baan is het beste wat ik in de Algarve heb gezien tot nu toe. De holes zijn ook gewoon goed, er zit nergens een dipje tussen qua mindere holes. En op elke hole heb je het gevoel dat je alleen op de golfbaan loopt.
Je betaalt wat, maar dan heb je ook een geweldige ervaring.

splinterboep | 16-04-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Het was topπŸ‘πŸ‘Œ!

nicolette1908 | 28-02-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

De sfeer in het clubhuis is die van een steriele doos die nog ingevuld moet worden met een beetje gezelligheid. Daar zou een interieurarchitect wel wat kunnen verbeteren.

jw tenkley | 28-02-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Super golfbaan. Buggies zijn verplicht want de baan is niet te lopen. Mooie vergezichten en mooie natuur. Greens lastig en snel.

bert | 27-02-2017 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Super ontvangst, begeleiding naar driving range en eerste tee. Alles perfect.

jo dirkx | 08-11-2016 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Het is een hele mooie ervaring en kom hier zeker nog een keer terug. Je wordt heel goed ontvangen, je auto wordt weg gezet, je tas wordt op de buggy geplaatst en onder tussen krijg je een rondleiding door het clubhuis. Tijdens het afslaan op de driving range worden je clubs schoongemaakt. De baan is heel mooi, je ziet geen andere holes dan de hole waar je speelt. Wat ik wel jammer vind is dat je alleen met een buggy de baan in mag. Dit is dan ook het enige nadeel van de baan.

gekopgolf | 02-11-2016 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Je waant je je in een andere wereld. Alles is top.
De baan is zeer goed onderhouden en erg ruim opgezet.

maartengolf | 22-10-2016 | review: Monte Rei Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Dit is golf op zijn best! Na een hartelijk ontvangst en een verzorgde drivingrange volgt de start op Tee 1.
We hebben het advies van de caddymaster opgevolgd en zijn gegaan voor de zilveren tees. Dit is misschien niet de meest uitdagende afslagplaats maar het laat je toe zonder frustratie te genieten van deze prachtige baan.
Daarna ben je één met de natuur, De bijna onwezenlijke stilte en een baan waar elke hole op zich zelf staat. De greens zijn snel maar eerlijk en het onderhoud perfect.
Het principe dat er nergens out of bounds is, maar elke bal die je niet kan vinden is te spelen als in een waterhindernis verdient navolging in andere clubs.
Op geen enkel moment was er druk om sneller te spelen, wat zeker het spel plezier bevordert.
En de prijs... voor wat hoort wat en het is ook voor elke week.

filip | 15-10-2016 | review: Monte Rei Golf Club

Geef ook een beoordeling van Monte Rei Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Monte Rei Golf & Country Club