logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Castro Marim  >  Quinta do Vale

Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.3
Lees de beoordelingen over Quinta do ValeGeef ook een beoordeling van Quinta do Vale

Touroperators en aanbiedingen voor Quinta do Vale

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Quinta do Vale

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 95 (€ 95)

€ 95 (€ 95)

Lengte

cr

sr

Heren

5611 meter

6136 yard

Dames

5368 meter

5871 yard

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Quinta do Vale

Golfe e Urbanizações Vale do Odiana – Sucursal Eiras da Achada,

Castro Marim

Tel: +351 281 531 615

Fax: :+351 281 531 776

info@quintadovale.com

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

De eerste 9 makkelijk te lopen want grotendeels in een vlakte naast de rivier, die de grens met Spanje vormt. Extra ballen in de tas zijn hier geen overbodige luxe want op elke hole komt (lateraal) water wel in het spel. Vanaf hole 9 trekt het parcours de heuvels in en wordt het plots pijnlijk duidelijk dat een buggy toch een goed idee was geweest. Ook in de tweede negen enkele mooie, uitdagende holes (de downhill 18 is wel een beetje een loterij) maar tegen het eind krijgt de swing te lijden onder de fikse wandeling. Opvallend was wel dat er tijdens ons rondje op maandag nauwelijks andere spelers op het parcours te vinden waren.

marmaberli | 10-04-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan ligt naast de baan Castro Marim. Je zou dus een zelfde soort baan verwachten maar niks is minder waar. Op deze baan is alles veel vlakker terwijl je bij de buren meer omhoog en omlaag gaat. Vanuit het clubhuis kan je bijna alle holes onder je zien liggen. De eerste zeven holes liggen op de kale vlakte waar wind vrij spel heeft. In dit gedeelte is ook veel water waar menig balletje in verdwijnt als je niet altijd even recht slaat. Bij heftige wind tel je geen punten maar hoeveel ballen je kwijt raakt. Gelukkig is dit Portugal en waait het niet iedere dag. De hindernissen liggen vaak zodanig dat je om te scoren risico's moet nemen. Wil je dat nIet dan kost het je toch vaak een slag. Hole vijf een par drie met een grote waterpartij om de hele hole heen en de wind blaast de nogal eens weg van de green om dan met een plons te eindigen. Hole acht is de eerste hole die je ligt omhoog moet spelen naar een verhoogde green. Zoals het bij een goede green hoort ligt hier een grote bunker voor. Hole negen, een par drie, speel je weer omlaag met voor de green een grote waterpartij. Daarna zijn de volgende holes weer vlak tot hole vijftien. Hole tien lijkt veel op hole een. Ongeveer zelfde layout. Ze liggen ook naast elkaar. Alleen in het tussenstuk tussen de waterhindernissen liggen een paar forse bunkers bij tien, die echter makkelijk te ontwijken zijn. Hole zeventien een par vijf met een dogleg naar links waarbij je over de wildernis heen behoorlijk kan afsnijden. Hole achttien is voor mij de mooiste hole bij pinpositie een. Naar beneden slaan waarbij de bal de neiging heeft om naar rechts te rollen in de twee bunkers die daar liggen. De pin staat dan links achterop de green met een waterpartij ervoor over de hele lengte van de green. In de bunkers zou wel wat meer zand mogen liggen want je zit al snel op de harde ondergrond. Na afloop nog even genieten op terras waarbij je kan zien hoe medegolfers het in de baan doen. Hole negen en achttien blijven leuk om naar te kijken. Water zit tussen je oren wordt dan weer echt duidelijk.
Het is een uitdagende baan waar je zeker meerdere keren kan spelen zonder dat het saai wordt.

beele45 | 28-03-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende baan waar je coursemanagement doorslaggevend is. Blijf bij je gameplan en laat je niet teveel uitdagen door Seve!
In een aantal bunkers zou wat meer zand mogen, zeker op hole 9 en 18 omdat je richting het water slaat.
Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, caddiemaster weet waar het over gaat.
Een baan om meerdere keren te spelen zodat je de holes beter leert kennen.

jannievandommelen | 21-01-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

SingleGolfers speelde hier tijdens de golfweek in oktober 2016. De baan op zich is verrassend en wezenlijk anders dan andere banen in de omgeving. Veel variatie: 1e 9 holes kennen veel water en zijn nogal lang. 2e 9 zijn heuvelachtig. Mooie uitzichten. Goede baan om te spelen als je in de regio verblijft.

jolanda singlegolfers nl | 07-10-2016 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Schitterend en uniek uitzicht vanaf het terras op de hele golfbaan.
Mooie, uitdagende baan. Vooral de eerste 9 holes zijn zeer moeilijk met veel water. Relatief veel par 3 en 5 holes, sommige zeer lang. Absolute aanrader deze, vooral 's middags, zeer rustige baan.

info wijnkoperijwesseling nl | 25-09-2016 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 3 sterren

De baan was opvallend dor en droog en daardoor moeilijk te spelen.

dc_bischofftulleken | 12-03-2016 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 3 sterren

Aardige golfbaan, buggy nodig voor de tweede negen. Veel water...

rvhe | 11-02-2016 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 3 sterren

We werden vriendelijk ontvangen, maar kregen vaak "nee" of "kan niet" als reacties. De buggies waren allemaal uitgeleend (bleek een shotgun wedstrijd te zijn), eerder starten kon dus ook niet. de ballenautomaat was stuk, dus nadat we de tas op een trolley hadden gezet konden we bij de receptie ballen ophalen.

De DR lag een stuk verderop en omhoog, daar sloeg je af vanaf het gras, en dat was erg positief.

De baan zelf is er saai qua layout. Allemaal brede fairways, rechtuit, open - geen bomen dus je kunt de gesprekken op de andere holes gewoon volgen. De bunkers waren vol met water. De greens waren wel goed.
Ik heb me regelmatig afgevraagd of ik de hole al niet eerder had gespeeld. Hole 10 is een lange par 5, van geel is ie 533 meter, verders is het maar erg gewoontjes en voor mij erg saai

elsave | 29-12-2015 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 3 sterren

Ontvangst was vriendelijk maar voor ons was helaas een shotgun wedstrijd en daarmee waren alle buggies vergeven. Trolleys dus en dat kan hier prima, de wandeling naar de DR is steiler dan de baan zelf. Die DR bestaat uit gras, nou ja, vooral uit sterk vervilt gras en als je er denkt een plag te kunnen slaan breek je er zo ongeveer je polsen. Slechte kwaliteit ballen ook nog eens.

De baan zelf is een echte parkbaan, open, weinig hoogteverschillen, veel water, De fairways zijn van een harde grassoort die behoorlijk vervilt is, Het veert enorm en na een regenbui is de baan een grote waterhindernis, Water is er overigens veel. Wat er ook veel is, is geluid van andere flights. Door het open karakter hoor je alles en iedereen wat nog eens versterkt wordt door de waterpartijen. Dat speelt niet echt rustig...

De layout is saai, de baan schrijft voor hoe je moet spelen en daar is weinig tactisch aan te bedenken. Lang is'ie wel met o.a. een PAR5 van 533 meter. Wel vrij breed dus niet zo moeilijk. De greens zijn traag maar redelijk, de bunkers liggen vol met hard zand en voeren water slecht af - overal diepe plassen dus.

jev | 29-12-2015 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Een baan waar je je een beetje op verkijkt. Is wat moeilijker dan op eerste oog lijkt. Leuke afwisseling van vlakke eerste negen holes naar wat meer heuvelachtige volgende negen. Mooie hole negen en achttien. De betonnen restanten van niet afgebouwde huizen naast hole vier en vijftien als gevolg van de crisis doen afbreuk aan de baan. Alleraardigste ontvangst en dito horeca. Buggies keurig uitgerust met flesje water. Prima prijs-kwaliteitverhouding.

PieterB | 03-10-2015 | review: Quinta do Vale

Geef ook een beoordeling van Quinta do Vale

Schrijf een beoordeling voor Quinta do Vale