logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Castro Marim  >  Quinta do Vale

Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Quinta do ValeGeef ook een beoordeling van Quinta do Vale

Touroperators en aanbiedingen voor Quinta do Vale

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Quinta do Vale

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 95 (€ 95)

€ 95 (€ 95)

Lengte

cr

sr

Heren

5611 meter

6136 yard

Dames

5368 meter

5871 yard

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Quinta do Vale

Golfe e Urbanizações Vale do Odiana – Sucursal Eiras da Achada,

Castro Marim

Tel: +351 281 531 615

Fax: :+351 281 531 776

info@quintadovale.com

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Mooie moeilijke golfbaan met veel water harde fairways en snelle greens
Baan temidden van failliet villapark waardoor sfeer niet echt optimaal is
Baan met veel uitdaging mooie uitzichten op spanje aan de overkant
Nu met korting gespeeld voor 80 euro met 2 personen en buggy
Nu in oktober 136 euro, dat is wel een probleem in portugal dat per 1 oktober het hoogseizoen begint met dito greenfee prijzen op alle banen.
Goed op internet zoeken voor deals

f.zimmermanquicknet.nl | 16-09-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

De vallei licht aan het uiterste zuidoost puntje van Portugal, slechts gescheiden door de rivier de Quadiana. De brug over deze grensrivier met Spanje is vrijwel permanent in het zicht. De entree wordt geflankeerd door fraaie appartementen, die ook langs de baan en in de richting Spanje te vinden zijn. Helaas zijn de meesten al jaren onafgebouwd en leeg. Het biedt een troosteloze aanblik. Het clubgebouw torent hoog in het centrum van de verschillende banen. De hoogteverschillen die deze baan typeren zijn goed zichtbaar, net als de vele waterpartijen. Scherp spelen en goed course management is noodzakelijk want de kans dat je je bal terugvindt in het vuilbruinige water is nihil. Daar komt bij dat de droge rand van de waterhindernissen begroeid zijn met opschietende losse grassen waarin een bal zo verdwijnt. Vies is het niet want er zitten veel waterdieren en vogels. Onder andere de grote karekiet die zingt “karre karre kiet kiet kiet”. Je hoort hem wel maar je hem niet.
De teeboxen zijn vaak veel hoger dan de fairway en een enkele keer speel je ook omhoog naar een green. De fairways zijn niet spectaculair en de greens zijn langzamer dan bij Castro Marim de buurtclub aan de andere kant van de weg. Daar zijn meer mensen (vooral Nederlanders) terwijl het op Quinto daVale extreem rustig is (maar dat speelt wel lekker)
De buggies die men op dit heuvelachtig terrein gebruikt remmen uitstekend op de motor zodat er geen gevaarlijke glijpartijen te verwachten zijn. De baan zou zich in de toekomst kunnen ontwikkelen tot een echte topbaan.

doc48 | 30-05-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Mooi open en golvende golfbaan met redelijke hoogte verschillen. De eerste 9 holes met heel veel lastige waterhindernissen. Met coursemanagement en tactvol spelen kan verlies van ballen voorkomen worden. Maar neem voor de zekerheid maar wat extra ballen mee! De laatste holes zijn makkelijker. Fairways en greens perfect, Rough overzichtelijk. Goede oefenfaciliteiten, ruime parkeerplaats, mooi clubhuis / restaurant met uitzicht over de lager gelegen baan. Een aanrader!

BenVerwiel | 08-05-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben in april 2017 3x deze baan gespeeld. Allervriendelijkste ontvangst waarbij wij gelijk gewaarschuwd werden voor de verraderlijke ligging van de hindernissen. Eerste 9 holes veel water en 2e 9 meer heuvelachtig. Echt een aanrader om meerdere keren te spelen want dan leer je de baan beter kennen.

M. Boekestijn | 29-04-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met relatief veel water. Buggy aan te raden

harmmulder | 14-04-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

De eerste 9 makkelijk te lopen want grotendeels in een vlakte naast de rivier, die de grens met Spanje vormt. Extra ballen in de tas zijn hier geen overbodige luxe want op elke hole komt (lateraal) water wel in het spel. Vanaf hole 9 trekt het parcours de heuvels in en wordt het plots pijnlijk duidelijk dat een buggy toch een goed idee was geweest. Ook in de tweede negen enkele mooie, uitdagende holes (de downhill 18 is wel een beetje een loterij) maar tegen het eind krijgt de swing te lijden onder de fikse wandeling. Opvallend was wel dat er tijdens ons rondje op maandag nauwelijks andere spelers op het parcours te vinden waren.

marmaberli | 10-04-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan ligt naast de baan Castro Marim. Je zou dus een zelfde soort baan verwachten maar niks is minder waar. Op deze baan is alles veel vlakker terwijl je bij de buren meer omhoog en omlaag gaat. Vanuit het clubhuis kan je bijna alle holes onder je zien liggen. De eerste zeven holes liggen op de kale vlakte waar wind vrij spel heeft. In dit gedeelte is ook veel water waar menig balletje in verdwijnt als je niet altijd even recht slaat. Bij heftige wind tel je geen punten maar hoeveel ballen je kwijt raakt. Gelukkig is dit Portugal en waait het niet iedere dag. De hindernissen liggen vaak zodanig dat je om te scoren risico's moet nemen. Wil je dat nIet dan kost het je toch vaak een slag. Hole vijf een par drie met een grote waterpartij om de hele hole heen en de wind blaast de nogal eens weg van de green om dan met een plons te eindigen. Hole acht is de eerste hole die je ligt omhoog moet spelen naar een verhoogde green. Zoals het bij een goede green hoort ligt hier een grote bunker voor. Hole negen, een par drie, speel je weer omlaag met voor de green een grote waterpartij. Daarna zijn de volgende holes weer vlak tot hole vijftien. Hole tien lijkt veel op hole een. Ongeveer zelfde layout. Ze liggen ook naast elkaar. Alleen in het tussenstuk tussen de waterhindernissen liggen een paar forse bunkers bij tien, die echter makkelijk te ontwijken zijn. Hole zeventien een par vijf met een dogleg naar links waarbij je over de wildernis heen behoorlijk kan afsnijden. Hole achttien is voor mij de mooiste hole bij pinpositie een. Naar beneden slaan waarbij de bal de neiging heeft om naar rechts te rollen in de twee bunkers die daar liggen. De pin staat dan links achterop de green met een waterpartij ervoor over de hele lengte van de green. In de bunkers zou wel wat meer zand mogen liggen want je zit al snel op de harde ondergrond. Na afloop nog even genieten op terras waarbij je kan zien hoe medegolfers het in de baan doen. Hole negen en achttien blijven leuk om naar te kijken. Water zit tussen je oren wordt dan weer echt duidelijk.
Het is een uitdagende baan waar je zeker meerdere keren kan spelen zonder dat het saai wordt.

beele45 | 28-03-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende baan waar je coursemanagement doorslaggevend is. Blijf bij je gameplan en laat je niet teveel uitdagen door Seve!
In een aantal bunkers zou wat meer zand mogen, zeker op hole 9 en 18 omdat je richting het water slaat.
Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, caddiemaster weet waar het over gaat.
Een baan om meerdere keren te spelen zodat je de holes beter leert kennen.

jannievandommelen | 21-01-2017 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

SingleGolfers speelde hier tijdens de golfweek in oktober 2016. De baan op zich is verrassend en wezenlijk anders dan andere banen in de omgeving. Veel variatie: 1e 9 holes kennen veel water en zijn nogal lang. 2e 9 zijn heuvelachtig. Mooie uitzichten. Goede baan om te spelen als je in de regio verblijft.

jolanda singlegolfers nl | 07-10-2016 | review: Quinta do Vale

Beoordeling met 4 sterren

Schitterend en uniek uitzicht vanaf het terras op de hele golfbaan.
Mooie, uitdagende baan. Vooral de eerste 9 holes zijn zeer moeilijk met veel water. Relatief veel par 3 en 5 holes, sommige zeer lang. Absolute aanrader deze, vooral 's middags, zeer rustige baan.

infowijnkoperijwesselingnl | 25-09-2016 | review: Quinta do Vale

Geef ook een beoordeling van Quinta do Vale

Schrijf een beoordeling voor Quinta do Vale