logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  Murcia en Omstreken (Costa Blanca)  >  Orihuela Costa (Alicante)  >  Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 9.1
Lees de beoordelingen over Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)Geef ook een beoordeling van Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Touroperators en aanbiedingen voor Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

glooiend maar redelijk beschut

Lengte

cr

sr

Heren

5517 meter

6598 yard

Dames

4717 meter

5642 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Ctra. de Campoamor a San Miguel de Salinas

03189  Orihuela Costa (Alicante)

Tel: +34 902 888 456

Tel reserveren: tekst?

Fax: +34 600 593 875

golf@lascolinasgolf.es

www.lascolinasgolf.es

Deze baan gaat in juni 2010 open. Ontworpen door Cabell B. Robinson en gemanaged door Troon Golf. Een buitengewoon plezierige baan in een prachtig Middellandse Zee bosgebied. Absoluut niet ontmoedigend voor de hogere handicappers. Een MUST voor verwende golfers!

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 4 sterren

Fantastisch golfbaan ondanks de droogte. Het clubhuis past niet bij zo'n super golfbaan

h dammer kuurman nl | 08-06-2017 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 4 sterren

alles is best Ok daar, zeker aanrader als je in de buurt bent, mooi clubhuis, lekker eten en betaalbaar, mooie pro shop en goed service wat golfkarren betreft en gratis ballen en tees op drivingrange.

jp | 24-03-2017 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 4 sterren

Een verblijf in een villa gewonnen via leadingcourses. Boven de green van hole 1 en de teebox van hole 9. Prachtig uitzicht over een groot deel van dit prachtige resort. Een prima week gehad en goed golfweer en in goed gezelschap. Lascolinasgolf.nl die deze schitterende week aanbood waarvoor dank.

Thailandgolf nl | 20-03-2017 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

Mooie, goed onderhouden baan met zeer vriendelijk caddymasters, shopmedewerkers en restaurantmedewerkers. Greens zijn zonder uitzondering geonduleerd en moeilijk te lezen. Tussen sommige holes is het best even wandelen maar met een (elektrische) trolley, toch goed te doen. Er worden regelmatig leuke aanbiedingen geboden voor losse greenfees of greenfee inclusief buggy. Prima oefenfaciliteiten, drivingrangeballen zitten in de prijs van de greenfee. De baan is onderdeel van Troon Golf.

Nikki | 11-03-2017 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

tja wat moet je hier nog over zeggen!
TOP - FANTASTISCH - HEERLIJK.
Wij hebben hem gelopen maar een golfkar is hier wel een aanrader, zeker als het je die week meerdere hebt gelopen.

jasi heida | 05-03-2017 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

Prachtig domein, golfcourse slingert zich mooi door de natuur en de bebouwing, die nooit hinderlijk is. Het clubhuis is van hoge kwaliteit en het personeel is zeer vriendelijk. Bar/resto is ok, en de sushi bar is fantastisch...
Practice vind ik wat minder : keiharde ballen, niet al te ruim opgezet als je rekening houdt met de drukte van de baan. Wel vanop gras afslaan, en alles dicht bij hole 1.
De baan is fantastisch, vanop de tee lijkt het vaak smal en risicovol, maar fairways zijn best ruim. De grootste problemen liggen rond en op de greens! Vaak smalle greens, omgeven langs 3 zijden door "gevaar" (bunker/water/helling). Greens zelf zijn moeilijk te lezen en snel, maar je merkt wel dat er heel veel op wordt gespeeld (oude pitchmarks), alhoewel die de putts eigenlijk niet beïnvloeden. Par 5's die soms haalbaar zijn in 2, best wat kortere par 4's,... voldoende mogelijkheden om te scoren.
Minpuntje : soms wat langere (en zware) verbindingen tussen de holes.
Wel veruit de best golfcourse in de regio, ook om te verblijven (fantastische appartementen/villa's).

ET Viking | 21-12-2016 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 4 sterren

Donderdag 24 nov gebruik gemaakt van een Twilight + Dinner arrangement, start vanaf 13:00 uur,18 holes, drankje, keuze uit "dagschotels" voor € 59,00 exclusief buggy.
Pech dat het woensdagavond zwaar had geregend, buggy's moesten daarom op de paden blijven, betekende heel veel heen en weer geloop naar en van de baan. Dit had invloed op het spel en het spelplezier, jammer!
De golfbaan is heel interessant, mooie fairways, meer dan genoeg bunkers, fijne greens*, rond de baan zijn en worden prachtige villas/bungalows, is mooi gelegen op een strak onderhouden resort en is onder "normale" omstandigheden zeker - ondanks het pittige (€ 95,00 hoog seizoen) greenfee tarief - zeer zeker een bezoek waard!
** een opmerking m.b.t. de greens, mooi, fijne snelheid, maar spelers verzieken de greens doordat zij de pitchmarks niet repareren, heel jammer en eigenlijk een schande!

kesse725 | 24-11-2016 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

Veel verhoogde tees en greens, ook de korte par 4's dagen uit om strategisch te spelen. Ieder fairway en vele greens worden uitstekend beschermd door vele bunkers die prima te spelen zijn. Hole acht is de klim van zeker 25 meter dubbel en dwars waard. Gisteren buggy's op de paden en das lastig clubs kiezen.
Voor selopers onder ons had de next tee aanduidingen op een aantal holes wat beter gekund

j hatert | 14-10-2016 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

Goed: Uitrusting buggy's

rik wuyts | 06-10-2016 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Beoordeling met 5 sterren

Vanaf de AP-7 aan de kust rij je in ca. 10 minuten via een smalle bochtige weg naar Las Colinas Golf & Country Club. De entree (via een kleine bergpas) leidt naar een grote vallei waarin het Resort is gelegen. Na een verblijf in La Manga Golf Resort hier een van de appartementen geboekt. Wat een rust! Het resort (golfbaan en de appartementen en villa’s) met een oppervlakte van 330 ha. Is gesitueerd in een (nog groter) natuurreservaat. De brede geasfalteerde avenues door het resort lijken een voorbode te zijn dat men hier in de toekomst extreem gaat bouwen. Ik heb echter begrepen dat dat zeker niet kan (en mag) gebeuren. In ieder geval is de bebouwing rond de golfbaan beperkt gehouden.

Op 6 en 10 oktober gespeeld. Zowel de infrastructuur, faciliteiten, ontvangst en de golfbaan stralen pure klasse uit. De baan en bijbehorende faciliteiten worden gemanaged door Troon Golf een zeer professionele club die we nog kennen van de golfcourses in Abu Dhabi en Dubai. Een prachtige championship course die op een natuurlijke wijze is aangelegd in het landschap. Baan verkeerde in zeer goede staat. Het was hoogseizoen en dus zeer druk in de baan (bijna uitsluitend 4-ballen). Hierdoor waren er op veel greens (slecht gerepareerde) pitchmarks zichtbaar. Kennelijk toch nog erg veel golfers die niet de moeite nemen om te bukken/repareren. Het is een een echte “risk and reward” course lay-out. Veel strategisch geplaatste bunkers rondom de greens en/of bij veel greens ook “run off area’s” waarbij je bal echt midden green moet spelen. Niet voor niets dat hier begin november de PGA Tourschool zijn selectie procedure start.

Ook hier meldt zich tijdens de ronde een zgn. “player assistant” die je kan assisteren bij verloren clubs, traag spel etc. Een geweldige belevenis om op deze baan (te mogen) spelen. De greenfee van euro 95 is het zeker waard.

r vane | 06-10-2016 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Geef ook een beoordeling van Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open)

Schrijf een beoordeling voor Las Colinas Golf & Country Club