logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Best  >  Best Golf & Country Club

Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Best Golf & Country ClubGeef ook een beoordeling van Best Golf & Country Club

Touroperators en aanbiedingen voor Best Golf & Country Club

Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Best Golf & Country Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 47,50

€ 57,50

Lengte

cr

sr

Heren

5904 meter

6457 yard

70,9

131

Dames

5078 meter

5553 yard

72

127

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Best Golf & Country Club

Golflaan 1

5683 RZ  Best

Tel: +31 499 391443

Tel reserveren: ja

Fax: +31 499 393221

vereniging@bestgolf.nl

www.bestgolf.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan goede faciliteiten om te oefenen,
Hoe bereikbaar met golfplaza in house.
Mooie bos polder baan de bosholes vind ik het mooist en mocht je in het bos belanden heb je nog een kans om de bal terug te vinden de grens waren goed en snel, leuke baan!

gertjanbrands | 08-04-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is redelijk goed te vinden. Het snelst is de afslag Best te nemen en de Eindhovenseweg Zuid. Bij de afslag naar de Dieze vindt je de eerste bordjes naar de golfbaan.
Ruime parkeergelegenheid en dan onder de markante poort door naar het clubhuis. Kleedkamers hebben veel lockerruimte en goed sanitair. Het restaurant heeft mooie intieme ruimtes, zodat meerdere groepen tegelijk aanwezig kunnenzijn, zonder elkaar te storen, en liefst drie terrassen, die over de tweede negen uitkijken.
Goede keuken met fraaie menukaart en mooie gerechten.

De golfbaan heeft twee karakters,9 holes als bosbaan en 9 holes als parkbaan en is prachtig volwassen geworden. Een genot om te spelen door de variatie. Een birdieboekje is een aanrader, hoewel de holes goed beschreven staan op de teeboxen.
Bijna alle fairways zijn gefreesd en die freessporen zijn nog steeds zichtbaar en licht ondiep. Sommige fairways hebben te weinig gras en zijn daardoor kneppelhard. De greens zijn hard, maar ook eerlijk

Je start in het bos. De bosholes zijn mooi smal. Hole 1 is een goed te spelen par 4. Hole 2 is een scherpe dogleg naar links en vraagt om coursemanagement. Heb je geen lange afslag is je tweede slag een hele puzzel. Hole 3 is een met bunkers verdedigde par 3. Hole 4 is een scherpe dogleg naar links, met als extra een water aan de rechterkant op 50 meter. Schitterend. Hole 5 is een afslag voor het clubhuis met water links, maar daarna alle ruimte. Overspeel de green niet!. Hole 6 is met de vlag rechtsachter op een duivel om te spelen. Overal loert het gevaar. Hole 7 is een rustpunt na hole 6 met een mooi verdedigde green. Hole 8 is een par 5 met veel lengte en fairway bunkers op 150 meter en 100 meter. Hole 9 is rechts opzetten en vervolgens links houden om het water rechts te ontwijken.

Hole 10 is veel lengte met een green, die relatief klein is en je zeker niet moet overspelen. Hole 11 is een smalle flauwe dogleg naar links en vraagt om veel precisie richting de green. Hole 12 is een lange par 3 met een verraderlijke bunker aan de rechterkant. Hole 13 is een par 5 die breed begint, maar dan smaller wordt met een boom rechts op 50 meter en bunkers, goed links houden. Hole 14 is lang en smal en weer met inkomende bomen op de linkerkant vlakbij de green. Hole 15 is een geweldige hole, een scherpe dogleg naar links. Bij de afslag al coursemanagement door de bunkers in de bocht. En vervolgens een langs bunkers meanderende fairway met een door bunkers verdedigde green. Heel erg mooi. Hole 16 is een kortere variant, scherpe dogleg naar links. Maar nu wordt de green ook verdedigd door water aan de rechter kant. Hole 17 is een rustpunt na dit geweld, een goed te spelen par 3. Hole 18 is een dogleg naar rechts. Bal niet te links opzetten, want dan komen de bomen links in het spel. En voor de longhitters ligt rechts water te wachten. De green is imponerend door de rietkragen aan de achterkant en de bunker aan de rechterkant. En vanaf rechts ondiep. Een prachtig slotstuk.

Prachtig die variatie in moeilijkheidsgraden, de variatie tussen bosbaan en parkbaan.

Passionforgolf | 27-03-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Leuke afwisseling van paar bos holes en open holes; blijft jammer dat starten op hole 10 lastig blijft (voor als je keer 9 wilt lopen)

vanduppe | 25-03-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

1 week na de vorstperiode en al 14 holes zomergreens en prima bespeelbaar. Well done :-)

Henk Hazenberg | 04-02-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig clubhuis, voldoende parkeer mogelijkheden en vriendelijk ontvangst. Baanstatus ondanks het jaargetijde in goede staat, zelfs enkele zomergreens. Bijbehorend restaurant ook zeker een aanrader.

huize_valkenswaard | 01-02-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan met afwisselende holes. Eerste deel is bosbaan, waar het zaak is om recht te blijven. 2e 9 zijn iets makkelijker en meer open. Baan heeft wel iets weg van Wouwse plantage, waarbij ook zo'n mix is van bosholes en open holes. Zeker een aanrader om deze baan eens te spelen. Goede greenfee prijs!

Marc Sleenhoff | 04-01-2017 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Best is een mooie baan met afwisselend bosholes en parkholes. Vooral de bosholes vragen nauwkeurigheid, omdat de fairways vaak smal zijn aan het begin. Afzwaaiers belanden snel tussen de bomen en zeker in de herfst wordt het terugvinden van je bal tussen de bladeren een lastige klus. Ik heb de baan gespeeld tijdens een clubwedstrijd waarvoor ik als introducee was uitgenodigd. Op de bosholes werden die dag wintertees en wintergreens gehanteerd i.v.m. de natte baan. Daardoor speelde de bosholes wat korter, maar dat werd dan weer gecompenseerd door de wintergreens, die traag en onvoorspelbaar waren en je soms een slag extra kostten.
Op de parkbaan waren de holes gewoon vanaf zomertee en met zomergreens. Ondanks de vele regen van de voorgaande dagen, lag de baan er goed bij. De parkholes spelen wat makkelijker dan de bosholes, maar de combinatie van beide maakt de baan juist zo leuk.
Enige nadeel vind ik de vele vliegtuigen die laag over de parkholes (m.n. over hole 8) over komen en veel lawaai maken. Misschien moet je daar aan wennen, want de mensen in mijn flight die lid waren van Best keken er helemaal niet van op en lieten zich ook niet afleiden.
De oefenfaciliteiten zijn goed. Een lange drivingrange (ca. 300 meter) met veel afslagplaatsen, een chipping green, een grote putting green met veel holes en 2 grote oefenbunkers. De chipping- en puttinggreen zijn 's avonds verlicht hoorde ik, dus dat is ook super!
Het clubhuis oogt als een statig traditioneel clubhuis, maar van binnen is het modern en er hangt een prettige sfeer. De bediening is professioneel en vriendelijk. De ontvangst bij de caddymaster is ook erg vriendelijk. Je voelt je hier welkom. In de regio Eindhoven zijn diverse mooie golfbanen, maar ook Best is een baan die veel uitdaging biedt en zeker de moeite waard om (nog eens) te spelen.

frankpas | 19-11-2016 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige (gedeeltelijke) bosbaan, vooral in de herfst!

pingetje7 | 05-11-2016 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 3 sterren

De afwisseling van bos en open heide vond ik erg leuk. Veel smallere fairways wat het spelen uitdagend maakt. Ook het clubhuis oogt gezellig en de bediening was prima.

Ik miste hier de rust op een golfbaan omdat er verkeer, een treinspoor vlak naast de baan en heel veel vliegtuigen overheen komen. Dat vond ik jammer.

s linden51 | 30-09-2016 | review: Best Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan in een prachtige omgeving! Niet eenvoudig te spelen door de soms smalle fairways tussen de bomen maar een uitdaging voor iedere golfer. Heel mooi clubhuis met prachtig uitzicht over diverse holes vanaf terras. Al het personeel (horeca, receptie, onderhoud) was bijzonder vriendelijk. Verder geen punten ter verbetering, was allemaal heel goed in orde.

sjaakvanzon | 25-09-2016 | review: Best Golf & Country Club

Geef ook een beoordeling van Best Golf & Country Club

Schrijf een beoordeling voor Best Golf