logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Den Dolder  >  Lage Vuursche GolfsociŽteit

De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over De Lage Vuursche GolfsociŽteitGeef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Touroperators en aanbiedingen voor De Lage Vuursche GolfsociŽteit

PinHigh Golftravel 3 D Golfvakanties

Baan gegevens Lage Vuursche GolfsociŽteit

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 137,50

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6038 meter

6603 yard

71,9

134

Dames

4983 meter

5449 yard

71,5

128

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Dolderseweg 262

3734 BS  Den Dolder

Tel: +31 30 2292594

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 2259515

E-mail

Website

De Lage Vuursche is een besloten golfsociŽteit die zeer beperkt bezoekers toelaat op weekdagen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Voor zo een top baan kunnen de greens en bunkers nog een niveau hoger naar mijn idee.

mdiepenbroek | 28-04-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vanmorgen hier op uitnodiging gespeeld. De tweede keer dat ik hier mocht spelen en de golfbaan blijft een plaatje. De vorige keer waren er wintergreens dus vandaag voor het eerst de zomergreens mogen ontdekken. Dit maakt de, toch al lastige baan, echt een zeer uitdagende course. De greens zijn heerlijk snel maar veel ondulatie. Fantastische uitdaging is deze baan :)

ThijsvdSchee | 18-04-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Een van mijn favoriete golfbanen in Nederland. Alles is kwalitatief van een heel hoog niveau. Bijvoorbeeld: gratis ballen op de de driving range en ook nog eens hele goede ballen. "The devil is in the details", en bij deze club denken ze aan dat soort zaken.

Clubhuis is ook top met gastvrij personeel en lekker eten. Het belangrijkste is natuurlijk de baan en die is geweldig. Vanaf de backtees een krachtmeting waar je op een aantal holes niet altijd gelukkig uitkomt. De laatste 2 holes zijn enigszins teleurstellend vooral omdat holes 14,15 en 16 zo geweldig zijn. Al met al een genot om hier te spelen.

larsvangelder | 18-02-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Erg mooie baan. Maar ook wel erg duur.
Prijs-kwaliteitsverhouding krijgt daarom een iets lager cijfer.
Zeker wel genoten van deze dag.

joostwenters | 04-11-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag te gast geweest op golf Sociteit de Lage Vuursche. Ondanks dat het koud was en we inmiddels in oktober zitten was het weer genieten.

Bij aankomst word je altijd zeer vriendelijk ontvangen door het personeel en proberen zij het je zoveel mogelijk naar wens te maken.

De oefen faciliteiten zijn zeer goed, torentjes van ballen op de driving range en een gras gedeelte om vanaf te slaan. De driving range zou van mij wat meer targets mogen hebben. Bij het chipping gedeelte en de oefengreen liggen goede practice ballen en de greens zijn een goede graadmeter voor wat je in de baan terug gaat zien.

Door naar de baan voor een ronde golf. De lay out van de baan is prima! Zeker vanaf de backtees zijn de par 4's lang en is positie belangrijk. De greens moeilijk met verschillende plateaus en lagen er voor de tijd van het jaar erg goed bij. Mijn favoriete gedeelte van de naam is absoluut hole 14 t/m 16, een par 3,4 en 5 waar veel van je wordt gevraagd.

Na afloop kan je zeer goed eten en dronken, er zit een hele goede chefkok in het restaurant en zoals eerder gezegd is de bediening zeer vriendelijk.

sgweingartner | 13-10-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Als deelnemer aan een toernooi kreeg ik de kans om een keertje op deze bekende baan te mogen spelen. Aangekomen op de plaats van bestemming, trof ik een modern clubhuis aan met een - vooral van binnen - luxe uitstraling. Eerst maar even naar de kleedkamer beneden: een grote ruimte met vele lockers (het lijkt er haast op dat elk lid zijn/haar eigen locker heeft). Daarnaast een luxe doucheruimte en een separate sauna. De hele entourage ziet er mooi uit, met als kleine dissonant wat achterstallig onderhoud (kapotte afsluiting lockers, barsten wastafels). Het café- en restaurantgedeelte boven ziet er verzorgd uit en biedt samen met het voorliggend terras een mooie blik op de vijver met de fairway en green van hole 18 'Taiwan' (de ratio achter de gekozen namen van de holes heb ik niet kunnen ontdekken). Tijd om een balletje in te slaan op de drivingrange en om nog even te oefenen op de juiste chipping- en puttingstrokes. De kwaliteit van de oefenfaciliteiten is van hoog niveau. Gratis oefenballen en afslaan vanaf gras! Dat kom je in Nederland toch niet zo vaak tegen. Ook de faciliteiten voor chippen en putten zijn prima in orde, tijd om de baan in te gaan.
Wat valt er over deze baan te vertellen:
- een mooi aangelegde parkbaan;
- verschillende (behoorlijk) lange en lastige holes;
- veel afwisseling met smalle fairways omzoomd door bomen met daarnaast 'open' holes met relatief veel water;
- het totale terrein is niet overdreven groot, waardoor de holes op sommige plekken wat dicht bij elkaar liggen;
- de staat van onderhoud is goed tot zeer goed;
- jammer van de hoogspanningsleidingen over de baan...
Terug in het clubhuis is het uitstekend genieten van hetgeen culinair wordt voorgeschoteld. Nu is het bij toernooien met grote groepen lastig om alles smaakvol, op tijd en op de juiste temperatuur voor te schotelen, maar de heren en dames van de keukenbrigade hebben hun zaakjes prima voor elkaar en verdienen een grote pluim!
Mijn overallconclusie aan het eind van een mooie golfdag: een afwisselende, goed onderhouden baan met prima faciliteiten. Een greenfee van 137,50 euro is deze baan echter bij lange na niet waard.

F Vos | 29-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Mooie (lange) baan. Zeker niet eenvoudig, maar heel gaaf om te spelen.

GoranQ | 16-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met onverwacht veel waterpartijen, jammer dat de greens niet in goede staat waren. Een aantal liggen denk ik te veel in de schaduw van de hoge bomen, zodat de zon er onvoldoende bij kan en dat is duidelijk te merken aan de kwaliteit.

fred giesbers9 | 12-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Kom op tijd, want de range is een ervaring apart: groots opgezet, gratis ballen, binnen&buiten slaan, op gras, kort spel, alles bij de hand. De baan is lang en lastig met veel bos, maar wel heel brede fairways. Lay out is geweldig met op de tweede negen meer waterpartijen die een goed uitgevoerde balvlucht nodig hebben. Greens van prima kwaliteit, deze keer niet heel snel. Voor een gemiddelde golfer een tamelijk lastige baan. Als je uitgenodigd wordt, zeker 100% genieten. Ik zou er niet snel zoveel geld voor willen betalen; geheel persoonlijk natuurlijk.

Rydercuppie | 25-08-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Mooie lay-out en heel goed onderhouden. De baan speelt wel erg lang, hij staat vanaf geel voor 6000 meter op de kaart maar dat is ook nog tot voorkant green. Als je niet beschikt over een gemiddelde drive van 240 meter heb je vaak een probleem omdat heel veel greens voorzien zijn van een ervoor gelegen bunker. Verplicht een lay-up spelen want anders loop je zo tegen een dubbel bogey aan. En dan de prijs-kwaliteit. Voor zover ik weet is dit de duurste baan van Nederland waar je een greenfee kunt boeken. Is hij €137,50 waard? Voor mij niet maar dat is eigenlijk geen enkele baan in Nederland.

onno | 11-08-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Geef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Schrijf een beoordeling voor Golfsoci√ęteit De Lage Vuursche