logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Den Dolder  >  Lage Vuursche GolfsociŽteit

De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over De Lage Vuursche GolfsociŽteitGeef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Touroperators en aanbiedingen voor De Lage Vuursche GolfsociŽteit

3dGolf

Baan gegevens Lage Vuursche GolfsociŽteit

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 137,50

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6038 meter

6603 yard

71,9

134

Dames

4983 meter

5449 yard

71,5

128

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Dolderseweg 262

3734 BS  Den Dolder

Tel: +31 30 2292594

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 2259515

E-mail

Website

De Lage Vuursche is een besloten golfsociŽteit die zeer beperkt bezoekers toelaat op weekdagen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

De Nyenrode alumni golfdag werd dit jaar op de Lage Vuursche georganiseerd. Ik moet zeggen dat het echt een van de topbanen van Nederland is. Het ziet er allemaal superstrak en mooi uit.

De weersomstandigheden maken de baan nog extra uitdagend (veel wind en regenbuien), echter werd het humeur er niet minder op met zo’n baan. Gestart op hole 16 (par 5 ‘Mount Ross’) en met een flinke wind van rechts heb je meteen een flinke uitdaging te pakken (links een flinke waterplas). Gelukkig speelden we die dag per team (texas scramble) en konden we goed van start. Hole 17 (par 3 Campbell Island) was ook meteen een mooie hole met weer water van links en wind van rechts. Hole 18 (par 4 Taiwan) was ook een mooie hole met dit keer wind in de rug en water van rechts. De mooiere holes waren verder hole 2 (par 4 Great Bear Lake), hole 5 (Paaseiland) en hole 7 (par 4, Brooks Range). Maar eigenlijk zijn alle holes erg uitdagend om te spelen en zijn ook mooi en creatief opgezet.

De baan zelf is gewoon perfect onderhouden. Snelle greens, veel afwisseling qua baan (waterpartijen, bomen, etc). De fairways meer dan prima en uitdagende en mooie holes. De driving range en oefenfaciliteiten ook meer dan top (de ballen liggen opgestapeld al voor je klaar).

Het clubhuis is ook een van de betere in Nederland. Heel goed restaurant, top bediening (zelden zo gastvrij personeel gezien) en goed eten en drinken. De greenfee is fors (€ 137,50), eigenlijk ook het enige minpuntje.

Conclusie: een geweldige mooie baan, zeker voor nederlandse begrippen. Helaas kun je hier als greenfee speler zeer beperkt spelen en had nu het geluk via de alumni dag er te mogen spelen. Hoop hier zeker nog een keertje te spelen.

kupperberg | 11-09-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Mis alleen de bordjes voor de route in de baan.
Veel wisselende vergezichten.
Veel water.
Hier het Audi quattro toernooi gespeeld geweldig verzorgd.

vincentpeters67 | 04-09-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Binnen een vrij kort tijdsbestek deze prachtige baan voor de tweede keer kunnen en mogen spelen.
Wederom wat een geweldig ontvangst wat een gastvrijheid. Als club van 16 mannen een dag golfen hier is een genot. Van elke flight wordt er op de teebox van 1 een foto genomen. Ik heb dit keer de baan gespeeld zonder dat deze in onderhoud is. Voor mij geen verbetering. Kan beter spelen als er onderhoud gepleegd wordt. De eerste negen holes in mijn ogen de "makkelijke", course management is makkelijker uit te voeren, hindernissen zijn goed te omzeilen. De tweede negen daar en tegen meer water en meer door bunkers afgeschermde greens, moeilijker bespeelbaar.
Ik kan niet zeggen welke hole ik het mooist vind, ze zijn allemaal even mooi.
De baan ligt er geweldig bij, wat een mooi onderhoud, lig je een keer buiten de fairway geen probleem, bal is nagenoeg altijd vindbaar en speelbaar. Jammer dat er dan toch weer water is. :-)
Horeca is ook geweldig en zeer gastvrij, goed en adequaat reageren op binnenkomen van de flights.
Alles heeft zijn prijs en dat zie je dan ook in de greenfee tarieven. Daarom daar een 8 voor de rest een 10 met een griffel.
Ik zou niet kunnen zeggen waar het beter kan.

WiebeLourens | 23-08-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

een prachtig complex met vriendelijke staf

helaas geldt dit niet voor de leden die 'gasten' liever niet zien op hun baan, maar dat schijnt bij dit soort banen te horen.

mooie ontvangst door gastvrije barmensen.
heerlijke faciliteiten, die er prachtig bij lagen.
de oefengreen voelde niet snel aan wat ik verwacht had.
maar de greens waren vriendelijk en zagen er prachtig uit.
hoorde wat klachten uit de groep van 50 over baanpersoneel wat voorrang nam met onderhoud.

je krijgt veel slagen mee op de LV, zelfs dat was bij mij geen oplossing, had een totale off day wat altijd jammer is op zo'n mooi complex.

na afloop was het prettig borrelen, en ook het diner was perfect.

alfredvdplas | 16-08-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige zomeravond afgewacht om deze -naar verwachting- topbaan te spelen. En dat bleek inderdaad.
Ook de prijs is in de (in Nederland) allerhoogste regionen, dus dat schept verwachtingen. Gelukkig is deze prijs dan ook all-in: oefenfaciliteiten met opgestapelde ballen, top ontvangst bij receptie en bij de teebox, tees, strokesaver...
Deze laatste heb je zeker nodig, en het is voor firsttimers op deze baan (zoals ik) aan te raden de approach tips in het boekje te lezen. De baan ziet er open en makkelijk uit, maar schijn bedriegt. Waterhindernissen, bunkers en andere hazards duiken onverwacht en eerder op dan je zou denken. Maar de baan is fair en beloont goed gedrag, waardoor het zeker mogelijk is een goede score binnen te halen. Visueel is de baan een plaatje, een soort park/bos-baan on asteroids. Jammer dat de electriciteitsmasten en telefoonpaal de horizon vervuilen. Maar de baan doet er alles aan binnen die beperking er op z'n best uit te zien. Mooi afgewerkt tot in de details: de perkjes onder de bomen, smetteloos witte bunkers, strak gemaaid... Ik had zelfs de indruk dat de varens bij hole 16 ingedund waren om slicers zoals ik te helpen hun bal te vinden. Ook mooi: de verharde grindpaden waarover je trolley als een veertje loopt. Dat is ook het gevoel dat je zelf door deze hele baan hebt: het loopt zo soepel en lekker. Dat is de kunst van een goede routing. En de hospitality in en rond het clubhuis doen hetzelfde voor en na het spel.

Bart Bikker | 14-08-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

een fantastische golfbaan. we spelen altijd met 4 man, waaronder 3 pro's. genoten van de layout, kwaliteit, en de prettige ontvangst. baan die je uitdaagt. het eten was geweldig en de bediening eveneens. het kost wat maar we hebben een heerlijke dag gehad. hier komen we terug.

jan06 | 05-08-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, maar moeilijk en noodzaak om recht op de fairway te komen anders lig of in het hoge vervelende rough gras of de bal rolt zo de vele waterhindernissen in. Prachtige geonduleerde greens waar een drie-put vaker regel is dan je lief is. Wij hadden een enorme wind welke de omstandigheden nog maar meer lastig maakte. Zeker een baan die een echte golfliefhebber een keer gespeeld moet hebben.

ErikdeGroot | 04-08-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Ons maandelijks golfuitje gespeeld met de seniore vriendengroep off course en er is afgeslagen op blauw. Deze in alle opzichten schitterende en moeilijke course was nu beter te bespelen dan van geel. De holes zijn alle zeer uitdagend en de borrel en diner waren van grote klasse. Het enige minpunt was dat de baan de vorige week een grote beurt had en dat het gras van de fairways er wat magertjes bij lag. Bedankt Piet en tot volgend jaar.

theo van emmerik | 27-07-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Op een warme broeierige dag gespeeld op deze baan. Bij hartelijk ontvangst scorekaarten, een caddieboekje met pinposities en een handvol tees gekregen. We voelden ons gelijk welkom. Nog praatje met een bevlogen Arnoud gemaakt en daar ging ie! De baan was in onderhoud en was vooraf aangegeven waardoor verre drives mooie zandplofjes gaven. Tussen de holes zijn instinctieve looproutes aangelegd. De greens waren ook mooi geonduleerd en nog steeds erg snel. Bij hole 10 moesten Mn maten nog wat lakeballs kopenūüėó. Dat is dus wel het leuke hier... er is altijd iets in play. Mn eerste keer DLV met zeer veel plezier ondanks matige score. Hier kan de Gooische en Stichtse buurman nog veel van leren. Hier kom ik graag terug

barts | 19-07-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan, met een erg mooie ligging. Baan is erg uitdagend. Veel water en lastig te omzeilen bunkers.

jeroenoe | 13-07-2017 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Geef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Schrijf een beoordeling voor Golfsoci√ęteit De Lage Vuursche