logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Den Dolder  >  Lage Vuursche GolfsociŽteit

De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over De Lage Vuursche GolfsociŽteitGeef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Touroperators en aanbiedingen voor De Lage Vuursche GolfsociŽteit

PinHigh Golftravel 3 D Golfvakanties

Baan gegevens Lage Vuursche GolfsociŽteit

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 137,50

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6038 meter

6603 yard

71,9

134

Dames

4983 meter

5449 yard

71,5

128

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Dolderseweg 262

3734 BS  Den Dolder

Tel: +31 30 2292594

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 2259515

E-mail

Website

De Lage Vuursche is een besloten golfsociŽteit die zeer beperkt bezoekers toelaat op weekdagen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische baan. Goede holes maar vooral prachtige omgeving. Helaas wintergreens vanwege vorst in de nacht. Wintergreens waren gewoon op de fairway en niet kort gemaaid. Dat was enige minpunt.

ThijsvdSchee | 28-11-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Erg mooie baan. Maar ook wel erg duur.
Prijs-kwaliteitsverhouding krijgt daarom een iets lager cijfer.
Zeker wel genoten van deze dag.

joostwenters | 04-11-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag te gast geweest op golf Sociteit de Lage Vuursche. Ondanks dat het koud was en we inmiddels in oktober zitten was het weer genieten.

Bij aankomst word je altijd zeer vriendelijk ontvangen door het personeel en proberen zij het je zoveel mogelijk naar wens te maken.

De oefen faciliteiten zijn zeer goed, torentjes van ballen op de driving range en een gras gedeelte om vanaf te slaan. De driving range zou van mij wat meer targets mogen hebben. Bij het chipping gedeelte en de oefengreen liggen goede practice ballen en de greens zijn een goede graadmeter voor wat je in de baan terug gaat zien.

Door naar de baan voor een ronde golf. De lay out van de baan is prima! Zeker vanaf de backtees zijn de par 4's lang en is positie belangrijk. De greens moeilijk met verschillende plateaus en lagen er voor de tijd van het jaar erg goed bij. Mijn favoriete gedeelte van de naam is absoluut hole 14 t/m 16, een par 3,4 en 5 waar veel van je wordt gevraagd.

Na afloop kan je zeer goed eten en dronken, er zit een hele goede chefkok in het restaurant en zoals eerder gezegd is de bediening zeer vriendelijk.

sgweingartner | 13-10-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Als deelnemer aan een toernooi kreeg ik de kans om een keertje op deze bekende baan te mogen spelen. Aangekomen op de plaats van bestemming, trof ik een modern clubhuis aan met een - vooral van binnen - luxe uitstraling. Eerst maar even naar de kleedkamer beneden: een grote ruimte met vele lockers (het lijkt er haast op dat elk lid zijn/haar eigen locker heeft). Daarnaast een luxe doucheruimte en een separate sauna. De hele entourage ziet er mooi uit, met als kleine dissonant wat achterstallig onderhoud (kapotte afsluiting lockers, barsten wastafels). Het café- en restaurantgedeelte boven ziet er verzorgd uit en biedt samen met het voorliggend terras een mooie blik op de vijver met de fairway en green van hole 18 'Taiwan' (de ratio achter de gekozen namen van de holes heb ik niet kunnen ontdekken). Tijd om een balletje in te slaan op de drivingrange en om nog even te oefenen op de juiste chipping- en puttingstrokes. De kwaliteit van de oefenfaciliteiten is van hoog niveau. Gratis oefenballen en afslaan vanaf gras! Dat kom je in Nederland toch niet zo vaak tegen. Ook de faciliteiten voor chippen en putten zijn prima in orde, tijd om de baan in te gaan.
Wat valt er over deze baan te vertellen:
- een mooi aangelegde parkbaan;
- verschillende (behoorlijk) lange en lastige holes;
- veel afwisseling met smalle fairways omzoomd door bomen met daarnaast 'open' holes met relatief veel water;
- het totale terrein is niet overdreven groot, waardoor de holes op sommige plekken wat dicht bij elkaar liggen;
- de staat van onderhoud is goed tot zeer goed;
- jammer van de hoogspanningsleidingen over de baan...
Terug in het clubhuis is het uitstekend genieten van hetgeen culinair wordt voorgeschoteld. Nu is het bij toernooien met grote groepen lastig om alles smaakvol, op tijd en op de juiste temperatuur voor te schotelen, maar de heren en dames van de keukenbrigade hebben hun zaakjes prima voor elkaar en verdienen een grote pluim!
Mijn overallconclusie aan het eind van een mooie golfdag: een afwisselende, goed onderhouden baan met prima faciliteiten. Een greenfee van 137,50 euro is deze baan echter bij lange na niet waard.

F Vos | 29-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Mooie (lange) baan. Zeker niet eenvoudig, maar heel gaaf om te spelen.

GoranQ | 16-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met onverwacht veel waterpartijen, jammer dat de greens niet in goede staat waren. Een aantal liggen denk ik te veel in de schaduw van de hoge bomen, zodat de zon er onvoldoende bij kan en dat is duidelijk te merken aan de kwaliteit.

fred giesbers9 | 12-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Kom op tijd, want de range is een ervaring apart: groots opgezet, gratis ballen, binnen&buiten slaan, op gras, kort spel, alles bij de hand. De baan is lang en lastig met veel bos, maar wel heel brede fairways. Lay out is geweldig met op de tweede negen meer waterpartijen die een goed uitgevoerde balvlucht nodig hebben. Greens van prima kwaliteit, deze keer niet heel snel. Voor een gemiddelde golfer een tamelijk lastige baan. Als je uitgenodigd wordt, zeker 100% genieten. Ik zou er niet snel zoveel geld voor willen betalen; geheel persoonlijk natuurlijk.

Rydercuppie | 25-08-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Mooie lay-out en heel goed onderhouden. De baan speelt wel erg lang, hij staat vanaf geel voor 6000 meter op de kaart maar dat is ook nog tot voorkant green. Als je niet beschikt over een gemiddelde drive van 240 meter heb je vaak een probleem omdat heel veel greens voorzien zijn van een ervoor gelegen bunker. Verplicht een lay-up spelen want anders loop je zo tegen een dubbel bogey aan. En dan de prijs-kwaliteit. Voor zover ik weet is dit de duurste baan van Nederland waar je een greenfee kunt boeken. Is hij €137,50 waard? Voor mij niet maar dat is eigenlijk geen enkele baan in Nederland.

onno | 11-08-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Was er tijdens het finale weekend van de ngf competitie en de baan leek tov twee jaar geleden nog beter geworden. Natuurlijk op zo'n weekend presenteert men zich op z' n best maar DIT IS EEN GOLFBAAN! ūüėč hier is op de juiste manier nagedacht. Hoe verwen ik mijn gasten, balletjes op de drivingrange, goede koffie, vriendelijke staf, meer dan verzorgde baan. Ik zou alleen meer tees aanbieden zo dat een ieder ook kans heeft zijn hcp te spelen. De baan is nogal lang. Ook is het einde een beetje vlak (17 en 17) de moeilijkste holes 14 tot 16 Ik zou iedere hole kunnen bespreken, maar doe dan zeker te kort. Ga kijken en ervaar het.

antoine | 31-05-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Op een prachtige middag op weg naar Den Dolder voor een rondje op de golfsociëteit Lage Vuursche. Tja, golfpark Den Dolder bekt net iets minder moeten ze indertijd gedacht hebben ;-)

De baan is pas 15 jaar oud, dus de baan is op de tekentafel ontworpen en dus niet in de bestaande natuur ingepast. Het is een parkbaan, maar door de bosachtige omgeving oogt de baan veel volwassener.

Ontvangst, clubhuis en oefenfaciliteiten zijn allemaal tip top in orde. Er is gekozen voor een modern ipv een traditioneel ontwerp voor het clubhuis. Dat moet 15 jaar geleden een controversiële keuze zijn geweest.
Er is veel oog voor detail: Naast strokesaver, scorekaart, tees & sunblocker kan je ook een portable asbakje meekrijgen voor door de baan. Ik heb inderdaad geen peuken door de baan gezien, erg goed.

En nu de baan
Ik kreeg 5 slagen meer mee dan mijn handicap (we speelden de tips) dus dat belooft wat: Van de 11 par 4-en zijn er 7 langer dan 380 meter.
Je mag meteen aan de bak: hole 1: 402 meter, hole 2: 404 meter. Elke hole heeft zijn specifieke karakter. Naast de lengte die je moet genereren van de tee, is elke green erg goed gesitueerd en verdedigd door bomen, bunkers en/of water. Ook de par 5-en zijn lang, dus het is echt gas geven om met een redelijke derde bal naar binnen te komen. Ik vond de tweede 9 nog beter dan de eerste, maar dat kan ook komen doordat ik die beter speelde. Al met al een hele goede golfbaan waar ik met veel plezier gespeeld heb. Elke slag vereist aandacht, ik vind het een erg goed ontworpen baan.
Favoriete holes: 3 (ontwerp),7 (afslag),9 (ontwerp, approach),11 (afslag, approach),13 (approach),16 (ontwerp, afslag, approach),18 (afslag).
De par3-en vind ik niet heel erg bijzonder.

Technisch vind ik het een hele goede golftest, maar voor het oog is het niet een bijzonder mooie baan. Misschien dat het beter is als alle bomen in het blad staan, maar het oogt wat gewoontjes allemaal. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: de enige echte boshole (8), de prachtige approach van hole 13: twee bomen aan weerszijde van de green dwingen je de green hoog aan te spelen en de approach van de par5 16de.

De baan heeft een zeer besloten karakter (wij konden voorspelen ivm de competitie) en het kost een aardige grijpstuiver om hier lid te zijn. En als je dat weet, dan verwacht je dat deze baan zich inzet voor het allerhoogste niveau. Maar dan snap ik de staat van onderhoud niet, ik vond het eerlijk gezegd tegenvallen. Ik zou me kunnen voorstellen dat er ook leden zijn die zich hier aan storen.

De buggypaden zijn geasfalteerd. Dat oogt in mijn beleving te onnatuurlijk op een golfbaan. Gebruik de houtsnippers die nu ook rond de bomen worden gebruikt, oogt veel natuurlijker. Dat vergt natuurlijk meer onderhoud, maar daar is de contributie ook naar.

Maar ook het reguliere onderhoud was naar mijn idee onder de maat.
Tees moeten veel strakker: egaliseren en goed kort maaien.
De kale plekken op de fairways, de routing door de baan met al die paaltjes en lijnen is storend en het aantal divots op de fairways is te groot.
Greens zijn echt niet goed genoeg (met als dieptepunt de greens van de bosholes 8 & 9).
Mijn advies: Ga op bezoek bij de Pan of de Hilversumsche en zie hoe een topbaan er bij hoort te liggen en laat je door de greenkeepers uitleggen hoe je een baan ook qua onderhoud op het juiste niveau kan krijgen.

Ik heb begrepen dat de greenfee EUR140 is. Zelfs als de baan wel goed onderhouden zou worden, dan is de baan dat natuurlijk absoluut niet waard. Maar de leden van de Lage Vuursche willen natuurlijk lekker de baan in met de leden van de Lage Vuursche en willen dan geen vreemden tegenkomen en dat is hun goed recht: daar betalen ze namelijk voor.
Als greenfeespeler kan je beter naar de Pan of naar de Hilversumsche gaan. Dan speel je op een echte top10 baan van Nederland en dan heb je nog wat geld over voor de 19de hole.

De 19de hole is overigens prima op orde op de Lage Vuursche.

Een heerlijke golfmiddag op de Lage Vuursche, ik hoop hier nog vaak op uitnodiging terug te kunnen komen.

birdiehunter | 26-04-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Geef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Schrijf een beoordeling voor Golfsoci√ęteit De Lage Vuursche