logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Den Dolder  >  Lage Vuursche GolfsociŽteit

De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over De Lage Vuursche GolfsociŽteitGeef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Touroperators en aanbiedingen voor De Lage Vuursche GolfsociŽteit

PinHigh Golftravel 3 D Golfvakanties

Baan gegevens Lage Vuursche GolfsociŽteit

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 137,50

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6038 meter

6603 yard

71,9

134

Dames

4983 meter

5449 yard

71,5

128

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Dolderseweg 262

3734 BS  Den Dolder

Tel: +31 30 2292594

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 2259515

E-mail

Website

De Lage Vuursche is een besloten golfsociŽteit die zeer beperkt bezoekers toelaat op weekdagen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

een van de mooiste banen in Nederland, eigenlijk alleen voor leden en genodigden, waardoor de baan redelijk rustig is. perfecte ontvangst en een heerlijk terras met zicht over de baan. Prima keuken en zeer vriendelijke bediening.

hansjmngolf hotmail com | 17-08-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst valt op dat er nergens langs de openbare weg noch bij de ingang van het terrein staat dat het hiet om Golfsociëteit de Lage Vuursche of überhaupt om een golfbaan gaat. Pas als je de parkeerplaats oprijdt zie je de (gratis te gebruiken) 3-wiels golftrolleys staan en dan weet je dat je bij een golfbaan bent.
De ontvangst is bijzonder vriendelijk en gastvrij en met name het interieur van het clubhuis straalt klasse uit. De buitenkant is iets minder stijlvol vind ik persoonlijk.
De drivingrange is fraai en de golfballetjes liggen er in ruime mate voor je klaar om je warm te slaan. Ook de oefengreen is ruim en geeft voldoende mogelijkheden om diverse soorten putts te oefenen.
Dan ga je de baan in en blijkt dat er geen bord op de tee-box staat met daarop om welke hole het gaat en hoe de hole er uit ziet, met afstanden en hindernissen enzo. Blijkbaar moet je volledig af gaan op het gratis verkregen caddyboekje. Dit is niet handig als je dan telkens je leesbril moet pakken, op de tegel van de teebox moet kijken of je bij de goede hole bent en ook is het caddy boekje niet erg informatief (afstanden tot hindernissen bijv ontbreken nogal eens). het was hoog zomer en een prachtige warme dag, en de baan lag er fantastisch bij, ondanks dat er pas bezand was. Zeker de greens waren geweldig. De routing van de ene naar de volgende hole was af en toe wel een zoekplaatje en je moest soms goed opletten dat je op de juiste teebox stond. De baan is lang, waardoor je veel slagen mee krijgt voor je handicap. Maar die heb je ook wel nodig want de baan is niet makkelijk met al het water, heidevelden en helmgras. Vaak ligt de green ook half achter een waterhindernis verscholen. De verscheidenheid aan uitdagingen is niet zo groot als ik verwacht had, het is vrij veel van hetzelfde. De kleedkamers zijn ruim en keurig en met veel (gratis) lockers, maar er is wel een beetje weinig druk op het water. Het diner was uitstekend en ook de bediening was bijzonder attent en vriendelijk. Men snapt hier duidelijk hoe golfers in de watten te leggen. Dat mag je denk ik ook wel verwachten voor de zeer stevige greenfee.

buggeroff | 31-07-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan, moet je minimaal 1x gespeeld hebben. 18 uitdagende holes, maar speel de tee, die bij je handicap hoort.

d driessen3 | 08-06-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Het blijft een uitdagende, mooie golfbaan!
De greens kunnen beter maar daar wordt aan gewerkt!

Keep up the good work!

roderik20 | 29-05-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Voor zo een top baan kunnen de greens en bunkers nog een niveau hoger naar mijn idee.

mdiepenbroek | 28-04-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vanmorgen hier op uitnodiging gespeeld. De tweede keer dat ik hier mocht spelen en de golfbaan blijft een plaatje. De vorige keer waren er wintergreens dus vandaag voor het eerst de zomergreens mogen ontdekken. Dit maakt de, toch al lastige baan, echt een zeer uitdagende course. De greens zijn heerlijk snel maar veel ondulatie. Fantastische uitdaging is deze baan :)

ThijsvdSchee | 18-04-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Een van mijn favoriete golfbanen in Nederland. Alles is kwalitatief van een heel hoog niveau. Bijvoorbeeld: gratis ballen op de de driving range en ook nog eens hele goede ballen. "The devil is in the details", en bij deze club denken ze aan dat soort zaken.

Clubhuis is ook top met gastvrij personeel en lekker eten. Het belangrijkste is natuurlijk de baan en die is geweldig. Vanaf de backtees een krachtmeting waar je op een aantal holes niet altijd gelukkig uitkomt. De laatste 2 holes zijn enigszins teleurstellend vooral omdat holes 14,15 en 16 zo geweldig zijn. Al met al een genot om hier te spelen.

larsvangelder | 18-02-2016 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Erg mooie baan. Maar ook wel erg duur.
Prijs-kwaliteitsverhouding krijgt daarom een iets lager cijfer.
Zeker wel genoten van deze dag.

joostwenters | 04-11-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag te gast geweest op golf Sociteit de Lage Vuursche. Ondanks dat het koud was en we inmiddels in oktober zitten was het weer genieten.

Bij aankomst word je altijd zeer vriendelijk ontvangen door het personeel en proberen zij het je zoveel mogelijk naar wens te maken.

De oefen faciliteiten zijn zeer goed, torentjes van ballen op de driving range en een gras gedeelte om vanaf te slaan. De driving range zou van mij wat meer targets mogen hebben. Bij het chipping gedeelte en de oefengreen liggen goede practice ballen en de greens zijn een goede graadmeter voor wat je in de baan terug gaat zien.

Door naar de baan voor een ronde golf. De lay out van de baan is prima! Zeker vanaf de backtees zijn de par 4's lang en is positie belangrijk. De greens moeilijk met verschillende plateaus en lagen er voor de tijd van het jaar erg goed bij. Mijn favoriete gedeelte van de naam is absoluut hole 14 t/m 16, een par 3,4 en 5 waar veel van je wordt gevraagd.

Na afloop kan je zeer goed eten en dronken, er zit een hele goede chefkok in het restaurant en zoals eerder gezegd is de bediening zeer vriendelijk.

sgweingartner | 13-10-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Als deelnemer aan een toernooi kreeg ik de kans om een keertje op deze bekende baan te mogen spelen. Aangekomen op de plaats van bestemming, trof ik een modern clubhuis aan met een - vooral van binnen - luxe uitstraling. Eerst maar even naar de kleedkamer beneden: een grote ruimte met vele lockers (het lijkt er haast op dat elk lid zijn/haar eigen locker heeft). Daarnaast een luxe doucheruimte en een separate sauna. De hele entourage ziet er mooi uit, met als kleine dissonant wat achterstallig onderhoud (kapotte afsluiting lockers, barsten wastafels). Het café- en restaurantgedeelte boven ziet er verzorgd uit en biedt samen met het voorliggend terras een mooie blik op de vijver met de fairway en green van hole 18 'Taiwan' (de ratio achter de gekozen namen van de holes heb ik niet kunnen ontdekken). Tijd om een balletje in te slaan op de drivingrange en om nog even te oefenen op de juiste chipping- en puttingstrokes. De kwaliteit van de oefenfaciliteiten is van hoog niveau. Gratis oefenballen en afslaan vanaf gras! Dat kom je in Nederland toch niet zo vaak tegen. Ook de faciliteiten voor chippen en putten zijn prima in orde, tijd om de baan in te gaan.
Wat valt er over deze baan te vertellen:
- een mooi aangelegde parkbaan;
- verschillende (behoorlijk) lange en lastige holes;
- veel afwisseling met smalle fairways omzoomd door bomen met daarnaast 'open' holes met relatief veel water;
- het totale terrein is niet overdreven groot, waardoor de holes op sommige plekken wat dicht bij elkaar liggen;
- de staat van onderhoud is goed tot zeer goed;
- jammer van de hoogspanningsleidingen over de baan...
Terug in het clubhuis is het uitstekend genieten van hetgeen culinair wordt voorgeschoteld. Nu is het bij toernooien met grote groepen lastig om alles smaakvol, op tijd en op de juiste temperatuur voor te schotelen, maar de heren en dames van de keukenbrigade hebben hun zaakjes prima voor elkaar en verdienen een grote pluim!
Mijn overallconclusie aan het eind van een mooie golfdag: een afwisselende, goed onderhouden baan met prima faciliteiten. Een greenfee van 137,50 euro is deze baan echter bij lange na niet waard.

F Vos | 29-09-2015 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Geef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Schrijf een beoordeling voor Golfsoci√ęteit De Lage Vuursche