logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Overijssel  >  Diepenveen  >  Sallandsche Golfclub De Hoek

Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over Sallandsche Golfclub De HoekGeef ook een beoordeling van Sallandsche Golfclub De Hoek

Touroperators en aanbiedingen voor Sallandsche Golfclub De Hoek

Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Sallandsche Golfclub De Hoek

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Bosbaan

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 60/75

€ 60/75

Lengte

cr

sr

Heren

5889 meter

6440 yard

71,4

132

Dames

5093 meter

5570 yard

72,4

123

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Sallandsche Golfclub De Hoek

Golfweg 2

7431 PR  Diepenveen

Tel: +31 570 593269

Tel reserveren: ja

Fax: +31 570 590102

E-mail

www.sallandsche.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks de vele regen was de golfbaan goed bespeelbaar. Leuke holes. Deels in een bos (en dus oppassen voor de bomen) en deels open. Baan is goed onderhouden. Clubhuis heeft een mooi terras. Enig verbeterpuntje zijn de toiletten of beter gezegd het beperkte aantal waardoor tijdens een toernooi het soms even wachten is.

FRANK VANDERGRAAF | 09-09-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Altijd even gastvrij. Leuke golfbaan. Heerlijk terras met attente bediening.

3dp | 29-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Bosbaan met veel bomen maar ook brede fairways in fraaie bosrijke omgeving en toch dicht bij Deventer. Goed onderhouden en goed bespeelbaar. Het achterste gedeelte is echter nogal saai aangelegd met veel heen en weer lopen langs de diverse holes. De bewijzering naar de tees is soms onduidelijk.

tomvandermeulen | 25-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 5 sterren

Ik kwam hier voor de eerste keer. Vriendelijke ontvangst.
Prachtige golfbaan.

arendslot | 25-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Voor het eerst op deze golfbaan gespeeld en ondanks veel regen was het een hele mooie dag. De autorit naar deze golfbaan is al een feestje, niet druk en een aankomst via een prachtige laan met oude bomen. Bij het uitstappen kom je in een hele rustige omgeving, geen overlast van verkeer, treinen, etc. De bosrijke omgeving geeft je nog meer zin om 18 holes te gaan spelen. De ontvangst is zeer vriendelijk en gastvrij met een uitgebreide toelichting van de plattegrond. Het clubhuis is ruim en ademt een hele relaxte sfeer uit met een terras waar je uren zou kunnen verblijven met een waanzinnig uitzicht. Het voelt allemaal als een stap terug in de tijd, zonder dat het oubollig is.

De golfbaan zelf is een juweel, de afgelopen jaren zijn er diverse aanpassingen geweest en hoewel ik de situatie van daarvoor niet ken, zie je dat de aanpassingen hun werk hebben gedaan. De wat meer open (parkachtige) holes zijn een groot contrast t.o.v. de oude bosholes, helaas is dat niet anders. Toch zijn deze holes qua spel uitdagend genoeg om dat weer snel te vergeten. De bunkers zijn visueel zo mooi aangelegd, als je er wat meer op gaat letten, zie je hoe knap deze aangelegd zijn. En hoe groot het visuele en daarmee verrassende effect is. Het zand is bovendien erg goed speelbaar.

De greens zijn goed en hebben een grote variëteit in grootte en soms verrassende glooiingen met een aantal mooie en pittige run offs. Een tip: het baanboekje is zeer goed van deze baan, met hele goede adviezen per hole van o.a. Daan Huizing, Jurrian van der Vaart en andere top golf(st)ers en leuke aanvullende informatie.

Ik ben geen fan van een PAR 3 als openings of afsluitende hole. Op deze baan sluit je af op hole 18 met een PAR 3. Als je via een smal paadje en trap naar boven loopt naar de flink verhoogde tee box en je kijkt richting de green, heb je een prachtig uitzicht. En... een oeps-gevoel, ruim 190 meter en zeer indrukwekkend. Op zichtafstand van het terras mag je de ronde afsluiten. Echt leuk en mooi, zeker bij een wedstrijd! Ik heb mijn mening bijgesteld, met een PAR 3 is een uitdagende en een goede afsluiter mogelijk.

Je kunt verder nog veel vertellen over deze golfbaan, ik zou het gewoon zelf snel gaan ervaren. Het is nauwelijks een uur rijden van Utrecht en de green fee prijs is niet hoog en het dubbel en dwars waard!

Jean | 17-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

De Sallandsche is een mooie oude bosbaan in een heerlijk rustige omgeving. De oprijlaan met twee mooie rijen bomen beloofd veel goeds en dat wordt ook waar gemaakt. Op slechts een uurtje rijden van Utrecht kan je hier heerlijk een ronde spelen. De ontvangst was uiterst gastvrij, een scorekaart, baanboekje en een consumptiebon inclusief een duidelijke uitleg van de routing.

Ik vond vooral het baanboekje erg goed en leuk met pro tips van Jurriaan van de Vaart, Daan Huizing en natuurlijk Dewi Claire Schreefel. Ook is het clubhuis erg mooi met zicht van het terras op de 18e green. De oorspronkelijke baan stamt uit 1934 en de nieuwere holes (vanaf 11) liggen in een wat meer open gebied. Aan de ene kant jammer aan de andere kant ook weer fijn om de driver uit de tas te halen zonder angst voor bomen links en rechts.

De baan is niet heel lastig behalve dat je op de eerste holes recht moet zijn van de tee. De renovaties van Frank Pont zijn herkenbaar vooral bij hole 9 ligt een prachtige partij bunkers. De 18e is een par 3 iets wat niet vaak voorkomt als finishing hole maar met de teemarkers én de vlag achterop wordt het een 200 meter lange uitdaging, knappe jongen die daar een par maakt.

Helaas hadden wij erg slecht weer, veel geklungel met paraplu's en beslagen brillen. De douche en kleedkamers waren prima hoogstens een beetje aan de kleine kant als er een toernooi is. Alles bij elkaar een heerlijke baan om te spelen, ik kom graag een keer terug met mooi weer.

Leonard | 17-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Gastvrijheid is geweldig. Daar kunnen ze in het westen nog wat van leren. Prijs/kwaliteit is heel goed. Eten en drinken voor zeer redelijke prijs, aanbieding spelen+lunches heel mooi.
Als ik wat mag vinden, zou ik de greens wat korter maaien, waardoor ze sneller worden.

dick soetens | 16-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, greens zijn wel vrij traag.

d.c.soetens | 16-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 5 sterren

holes 10-18 zijn een beetje saai.

art | 16-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Beoordeling met 4 sterren

Zeer aardige ontvangst. Voelden ons erg welkom. Baan heel mooi en rustig gelegen. Greens helaas net geprikt, dus niet mogelijk om echt de kwaliteit ervan te kunnen beoordelen. Fairway prima. Heerlijk rondje kunnen lopen.

marjolijn.koperdraat | 14-08-2017 | review: Sallandsche Golfclub De Hoek

Geef ook een beoordeling van Sallandsche Golfclub De Hoek

Schrijf een beoordeling voor Sallandsche Golfclub 'de Hoek'