logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Aruba  >  Aruba  >  Druif strand  >  The Links at Divi Aruba

The Links at Divi Aruba

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen: 7.2
Lees de beoordelingen over The Links at Divi ArubaGeef ook een beoordeling van The Links at Divi Aruba

Touroperators en aanbiedingen voor The Links at Divi Aruba

Executive Golf Travel

Baan gegevens The Links at Divi Aruba

Baan

9 Holes / 36 Par

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

US$ 124 (18) (€ 116.98)

US$ 124 (18) (€ 116.98)

Lengte

cr

sr

Lengte

2731 meter

2987 yard

GVB

nee

Handicap

no

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In de zomer liggen de greenfees lager

Adresgegevens The Links at Divi Aruba

J.E. Irausquin Blvd. 93

Druif strand

Tel: +297.581.4653

Tel reserveren: tekst?

Fax: +297.582.5900

teetimes@divigolf.com

www.divigolf.com

Een stukbijtertje


De tweede baan van Aruba is de 9-holes The Links At Divi Aruba. Deze golfbaan bij Druif Beach werd eind 2004 geopend door onze eigen prins Pieter-Christiaan en Prins Albert van Monaco.
De 9-holes baan is geraffineerd aangelegd rondom Divi Village Golf & Beach Resort. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de bouw van het laatste deel van het resort. Het ontwerp van de golfbaan is van de hand van de architecten Litten & Viola.
The Links at Divi Aruba is een uitdagende baan. Op het eerste oog lijken met name de par-4 en par 5 holes wat aan de korte kant, maar menige golfer verslikt zich in deze holes. Op 6 holes is water in het spel. Zo heeft hole 4, een tricky par 5, net iets te veel water rechts en links out of bounds. Veel golfers kunnen zich de eerste keren aardig stukbijten op deze hole. Inschatten hoe de eerste drive loopt is vaak moeilijk. En wat te nemen voor die eerste drive? Een ijzer of voor een long shot gaan. Ach en dan die wind. Want al ligt The Links at Divi niet pal aan zee, waaien doet het er meestal wel. Ook hier zie je dat al aan de vleug van de greens. Een machtig sluitstuk is hole 9. De green ligt daar op een eiland en of je wilt of niet, je moet dat water over. Straks als de bouw van het terras en restaurant klaar is, zullen de golfers dat ook nog eens moeten doen ten overstaan van een horde toeschouwers..
Dat restaurant overigens moet dé place to be van Aruba worden. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba en Bonaire, heeft hiervoor topkoks uit Nederland weten te strikken.
The Links beschikt over een uitgebreide golftrainingsfaciliteit met een driving range, chipping area en een oefenbunker. Daarnaast zijn er professionals aanwezig om de mensen die daar behoefte aan hebben te instrueren. De baan beschikt over een clubhuis en heeft twee restaurants en een lounge die over het water uitkijkt. Golfers die hun swing willen verbeteren kunnen terecht in het Video Swing Analyse station.
De greenfees zijn, zeker voor een 9-holes baan, aan de prijs. Daar wordt overigens wel een zeer goede service voor geleverd. Vriendelijke en behulpzame mensen. Goede fourageerplekken onderweg. En, last but not least, van die heerlijke gekoelde handdoekjes als je van de baan af komt.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
The Links at Divi Aruba

Beoordeling met 3 sterren

The Links at Divi Aruba is een 9 holes golfbaan die onderdeel is van het Divi Village Golf & Beach Resort bij Druif Beach, minder dan 10 minuten per auto/taxi vanuit Oranjestad. Het resort is vooral erg populair bij Amerikanen en dat betekent dat een buggy bij de green fee is inbegrepen, hoewel de baan gezien de beperkte lengte prima te lopen zou zijn. De omgeving en het uitzicht zijn, zeker vergeleken met Tierra del Sol, niet spectaculair aangezien de baan wordt omsloten door het resort, het ziekenhuis en de twee ‘hoofdwegen’ van Aruba.

LAYOUT
De baan start met een drietal redelijk korte recht-toe-recht-aan holes, waardoor een goede start mogelijk is. Hole 2 (smalle doorgang vanaf de tee) en 3 spelen vaak tegen de wind in maar niettemin is afslaan met een ijzer of hybride vaak voldoende om een wedge over te houden richting de green. Holes 4 t/m 9 zijn interessanter, vooral vanwege de aanwezigheid van water langs deze holes. Gezien de beperkte lengte van de baan, zelfs vanaf de back tees (Gold), vormt het water de voornaamste uitdaging/verdediging van de baan. Hole 4 (Par 5) is wellicht de visueel meest aantrekkelijke hole, met water overdwars over de fairway dat in het spel komt bij je 2e of 3e slag. Ook rechts naast de verhoogde green is water en linksvoor liggen bunkers, dus zuiver aanspelen vereist. Hole 5 is een zeer korte Par 3 (88-113 meter, afhankelijk van de gekozen tee) die volledig over water speelt en met wind in de rug eigenlijk te kort is voor een volle swing met welke korte club/wedge dan ook. De afslag van hole 6 (wederom Par 5) is interessant omdat er water naar een diagonaal lopende fairway moet worden gespeeld (links water, rechts bomen en fairway hole 4). Daarna wordt de fairway breder en is er voldoende ruimte om de hole eenvoudig uit te spelen. Hole 7 (Par 3) heeft een lastig aan te spelen green – bunkers ervoor, bomen aan de rechterzijde en water links van de hole (en de green loopt van rechts naar links richting het water). Het helpt hier als je een fade kunt slaan. Hole 8 is een leuke hole met een dogleg naar rechts en wederom water aan de linkerzijde van de hole en green. Hole 9 tot slot is een leuke afsluitende Par 4 die speelt richting een semi-eilandgreen recht voor het clubhuis. Met een afslag van zo’n 170 meter (lastig vanaf de back nine-tees omdat er bomen in de weg staan) kun je met slag 2 naar de green – bij een minder goede afslag is opleggen verstandiger.

ONDERHOUD/FACILITEITEN
Net als Tierra del Sol heeft The Links at Divi Aruba merendeels kleine greens, maar in dit geval wel van goede kwaliteit en mooi groen. Ook de fairways en rough zien er fris en minder droog/dor uit, ongetwijfeld geholpen door de aanwezigheid van waterpartijen. Qua onderhoud en kwaliteit is The Links beter dan Tierra del Sol, hoewel de laatste wint als het gaat om ligging, uitzicht en variatie in holes/layout. Ook bij The Links is de driving range bijzonder maar om een andere reden: in verband met ruimtegebrek sla je af in een net en heb je dus geen idee hoe je balvlucht of afstand is. De nabije gelegen oefengreen is ok.

PRIJS/KWALITEIT
In het laagseizoen betaal je $75 voor 9 holes als je start voor 15:00 uur, daarna geldt het twilight tarief van $70 (onbeperkt spelen tot zonsondergang) – beide prijzen zijn inclusief buggy, die erg basic is (geen GPS, koelbox of water). All Inclusive-gasten van het resort spelen gratis na 15:00 uur. Net als voor Tierra del Sol geldt dat deze tarieven eigenlijk te hoog zijn, zeker 9 holes voor $75; maximaal $50 zou een meer realistisch tarief zijn. Of het met te maken heeft met de prijs, het seizoen of de warmte op Aruba weet ik niet, maar tijdens mijn verblijf was de baan opvallend rustig – ’s ochtends een aantal flights en na 15:00 uur een enkele flight (vooral singles en doubles). Voordeel is dat je hiermee alle ruimte hebt om heerlijk rustig te spelen en je zonder probleem voor zonsondergang 18 (of zelfs 27…) holes kunt spelen.

MarcBlommers | 16-07-2017 | review: The Links at Divi Aruba

Beoordeling met 4 sterren

Vermoedelijk door de weersomstandigheden afgelopen maanden was de golfbaan niet in topconditie.
Voor een 9 holes baan is de greenfee aan de hoge kant (veel Amerikaanse toeristen?). Ze organiseren wel leuke wedstrijdarrangementen.

pammetze | 24-02-2017 | review: The Links at Divi Aruba

Beoordeling met 3 sterren

14 dagen elke dag gespeeld zat in ons all inclusive pakket
Na 15:00 konden wij gratis golfen inclusief buggy
De baan was droog, veel Gur in de baan, jammer maar we hebben toch elke dag heerlijk kunnen golfen
Het lijkt een makkelijke baan, maar ondertussen! De wind maakt het er ook niet makkelijker op
Greens waren niet snel, en ook niet in topconditie, golfbar mulligans prima!
Gezellig mensen, mooi uitzicht over de baan en er staan zelfs bitterballen op de kaart

Miga | 06-08-2016 | review: The Links at Divi Aruba

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie compacte baan met erg veel leguanen! Prachtige fairways en snelle greens. Kortom een baan om van te genieten met een geweldig clubhuis en heerlijk eten!

Westfries | 14-02-2014 | review: The Links at Divi Aruba

Geef ook een beoordeling van The Links at Divi Aruba

Schrijf een beoordeling voor The Links at Divi Aruba