logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Aruba  >  Aruba  >  Noord-Aruba  >  Tierra del Sol

Tierra del Sol

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Tierra del SolGeef ook een beoordeling van Tierra del Sol

Touroperators en aanbiedingen voor Tierra del Sol

Executive Golf Travel

Baan gegevens Tierra del Sol

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Desert style with ocean view

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

US$ 159 (€ 150)

US$ 159 (€ 150)

Lengte

cr

sr

Heren

6228 meter

6811 yard

74.2/73.9/70

132/121/119

Dames

4574 meter

5002 yard

70.6

121

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfees zijn seizoensgebonden alsmede afhankelijk van het dagdeel. Prijzen variëren van US$ 92 tot US$ 159

Adresgegevens Tierra del Sol

Malmokweg z/n

Noord-Aruba

Tel: +297 86 0978

Tel reserveren: ja

Fax: +297 86 0671

golfpro@tierradelsol.com

Website

Gejaagd door de wind


In het uiterste noorden, vlak bij de vuurtoren California Lighthouse, ligt de 18-holes baan Tierra del Sol. Deze door Robert Trent Jones II ontworpen golfbaan ligt prachtig geďntegreerd in de grillige natuur. De Caribische Zee omsluit de baan. Dat is trouwens ook goed te merken met spelen. De passaatwinden zorgen ervoor dat spelen op deze baan, zeker de eerste keer, lastig is. Gone with the wind had ook een zeer toepasselijke naam voor de baan geweest.
Dat de winden een grote invloed hebben op je spel zal duidelijk zijn. Geen hole is daardoor hetzelfde. De passaatwinden hebben echter ook het nodige effect op de baan zelf. Zelfs het wat stugge gras van de greens heeft een soort vleug die met de windrichting mee gaat. Dat vergt overigens extra aandacht bij het uitholen.
Wind of geen wind, de baan is mooi. Misschien dat hier en daar het onderhoud iets beter kan, maar de ligging is schitterend. Het begint eigenlijk al op hole 1 waar de drives op de vuurtoren gericht moeten worden. Overal op de baan cactussen en u moet niet gek opkijken als een leguaan voor u op de green oversteekt. En als het geen leguaan is, dan misschien wel een kudde geiten. De schitterende links met uitzicht op de azuurblauwe Caribische zee leiden de eerste keer zelfs een beetje af. Je kan je ogen niet sluiten voor de mooie omgeving. Op zich is dat niet echt handig, want je moet je hoofd erbij houden als je op Tierra del Sol speelt. Eén onoplettendheid kan je behoorlijk in de problemen brengen. Precisie is geboden. Bijvoorbeeld op hole 15, par 3. Je moet wel perfect kunnen richten om de bal over het water op de green te krijgen. Te kort is sowieso foute boel, dan lig je in het water. Te lang betekent echter ook grote problemen door de prut achter de green. Beginnende golfers hebben een hele kluif aan deze baan.
De 18-holes golfbaan van het Tierra del Sol Resort kan zich, met zijn nieuwe satelliet- en computertechnieken, sinds kort meten met de meest geavanceerde banen ter wereld De golfkar is uitgerust met Par View technologie. Dat betekent dat bezoekers van de golfbaan via een 10,4" kleurenscherm de hele baan kunnen overzien, de afstand van de kar naar de green kunnen aflezen en de score elektronisch kunnen bijhouden. Daarnaast kunnen ze communiceren met het clubhuis en onderweg hapjes en drankjes bestellen.
Tierra del Sol is geen goedkope baan. $145 pp is een behoorlijk bedrag. Buiten de spitstijd kan het goedkoper, maar dan golft u op het heetst van de dag. Bij de prijs is overigens wel de golfkar inbegrepen.Greenfees zijn seizoensgebonden alsmede afhankelijk van het dagdeel. Prijzen variëren van US$ 78 tot US$ 145

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Tierra del Sol

Beoordeling met 4 sterren

Soms moet je wel lang wachten voordat je geholpen wordt Zijn wel zeer vriendelijk.

LeenPijpers | 26-11-2017 | review: Tierra del Sol

Beoordeling met 3 sterren

De ligging en het uitzicht van Tierra del Sol, de enige 18 holes golfbaan op Aruba (The Links at Divi Aruba telt 9 holes), zijn prachtig. Hoewel de baan nergens heel vlak langs de zee ligt is de Caribbean Sea op een groot aantal holes zichtbaar – en voelbaar vanwege de altijd aanwezige sterke wind (minimaal windkracht 4-5). Door de layout van de baan ervaar je de wind ook vanuit verschillende richtingen. De bal laag houden is vaak de beste optie en de meeste greens zijn ook over de grond aan te spelen (links-style).

Opvallend is dat de Par 3-holes vrijwel allemaal relatief lang zijn (172-188 meter, behalve hole 13 – de kortste met 128 meter) en dat 3 van de 5 richting de zee spelen. De combinatie van lengte en tegenwind vereist vaak 1 of 2 clubs extra om de green te kunnen halen. Hole 15 (ook Par 3) speelt over een zandvlakte waarbij vrijwel de volledige 177 meter carry is; te kort betekent onspeelbaar.

Zoals valt te verwachten op een droog eiland als Aruba is het onderhoud van de baan een uitdaging. De omgeving en baan zelf (fairways) zijn dor, droog, zanderig en vaak geel. De greens zijn ook geen topkwaliteit: heel zacht en er liggen veel schelpen en zand. Logisch gezien de ligging van de baan, maar het ziet er niet fraai uit en maakt het soms erg lastig om te putten. De greens zijn bumpy maar hebben wel een redelijke snelheid (naar omstandigheden).

De driving range is eigenlijk de naam niet waard: je slaat vanaf een heuvel zeer slechte ballen af van beroerde matten liggend op een keiharde ondergrond richting een grote zandvlakte (en tegen de wind in). Afstanden zijn niet in te schatten. Wanneer je gebruik maakt van je eigen clubs raad ik aan de range over te slaan. Sowieso is het verstandig om een oude wedge mee te nemen want spelen vanuit de dorre rough of het zand in een aantal bunkers (met stenen) doet je clubs geen goed.

In de zomermaanden (laagseizoen) is de green fee $129 bij starten voor 15 uur en $79 daarna (twilight). Het uitzicht is wel wat waard maar dit is teveel geld, een green fee van $50 tot $70 zou een betere prijs/kwaliteitsverhouding bieden.

Concluderend is Tierra del Sol een leuke baan om een keer te spelen, vooral vanwege de ligging/het uitzicht en de uitdaging van spelen in de continu aanwezige wind. Het onderhoud is echter matig en de prijs te hoog. Vergeleken met The Links at Divi Aruba heeft die baan de betere fairways, greens en prijs/kwaliteitverhouding maar wint Tierra del Sol het qua uitzicht en variatie in holes. Als je de gelegenheid hebt (en er het geld voor over hebt) is beide een keer spelen de beste optie.

MarcBlommers | 13-07-2017 | review: Tierra del Sol

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan ligt er sinds een aantal jaren weer prima bij. Buggies weer in orde. Greenfee erg afgestemd op Amerikaanse toeristen.
Een uitdagend feestje om te spelen en bij sterke wind zoals wij die hadden erg lastig

pammetze | 04-03-2017 | review: Tierra del Sol

Beoordeling met 4 sterren

Als er een baan is waar de zee en het golfen samen komen dan is dat wel op deze baan! Een heerlijke baan om te spelen met veel verschillende holes. Je moet er een stukje voor vliegen maar dan heb je ook wat!

Westfries | 12-02-2014 | review: Tierra del Sol

Geef ook een beoordeling van Tierra del Sol

Schrijf een beoordeling voor Tierra del Sol Aruba