logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Vila Sol Golf

Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Vila Sol GolfGeef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Vila Sol Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Vila Sol Golf

Baan

27 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping woodland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65 (€ 65)

€ 85 (€ 85)

Lengte

cr

sr

Lengte

6267 meter

6854 yard

Handicap

27, 35

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Buggy € 40
Elec.trolley € 20
Winter special in December 2005: 2 spelers en een buggy € 130
Happy hour van 11-13 uur € 50

Adresgegevens Vila Sol Golf

Alto do Semino

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 300505

Fax: +351 289 300592

golfsecretary@vilasol.pt

www.vilasol.pt

Vila Sol is een 16 jaar oude 27 holes-baan, ontworpen door de beroemde Engelse golfarchitect Donald Steel. Hole 1, een par 4, is meteen een lastige binnenkomer. De fairway is redelijk smal aan het eind. Zo'n 50 meter voor de green staat een hoge pijnboom precies in de aanspeellijn. Hole 3 is een dogleg naar links. Vanaf de teebox is het erg aantrekkelijk de hoek iets af te snijden. De bomen die overspeeld moeten worden zijn echter behoorlijk hoog! Statistisch zijn er kennelijk veel spelers die deze gok (met weinig succes) wagen want deze hole staat met stroke index 1 te boek als de moeilijkste van de baan.

Greenkeeper by night


De eerste drie holes van Vila Sol staan bij elkaar bekend als de moeilijkste opening op enige baan aan de Algarve. Toch valt er nog het nodige te genieten op de volgende holes. De greens op Vila Sol zijn beducht om hun snelheid en dat onderschrijven we. De greens van de eerste 9 zijn redelijk vlak. Die van de holes 10 t/m 18 zijn aanzienlijk lastiger (en dat is direct in de scores te lezen). Het onderhoud van de baan, die populair is en intensief bespeeld wordt, blijkt effectief en nauwkeurig. Dat is opvallend want tijdens het spelen is er geen greenkeeper te bekennen. Flightgenoten wezen ons op de nodige lichtbronnen boven in de bomen. Die worden gebruikt om de greenkeepers bij hun werkzaamheden, in donkere uren dus, bij te lichten.
Hole 19 tenslotte is een sfeervol clubhuis, een prettig meeting point voor voor en na de wedstrijd.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

mooi gelegen baan die je kunt typeren als parkbaan waar de pijnbomen het beeld bepalen voor het aanspelen van de fairways. kleine greens maar ook hier weer erg strak en soms vlak. Driving range is ook hier verder op dus met trolley niet te belopen de baan op zich lopend met trolley gespeeld. en bij hole 19 goed zicht op de green van 18 wat het erg leuk maakt om op het terras te zitten. gastvrijheid op het terras is top de caddymasters hadden een iets mindere dag hoop ik dan maar. de keuze in de golfshop is beperkt maar alle noodzakelijke dingen zijn er aanwezig.

robertkleihorst | 21-01-2018 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Vila sol zou een mooie baan kunnen zijn, de layout is prima maar het onderhoud is belabberd. De fairway's en de teeboxen zijn gewoon slecht. De greens zijn prima te spelen. Niet super snel maar wel mooi glad en wel goed onderhouden. De baan is wel goed te lopen met een tas op de rug of met een trolly, een buggy is zeker niet nodig als je een normale golf conditie hebt. Lopend krijg je toch meer mee van de baan. Het terras bij het clubhuis is prima met een goed uitzicht op de binnenkomende spelers. De prijs kwaliteit verhouding is hier niet goed. Dan kan je beter de andere banen in de omgeving lopen.

JohnvdS | 21-01-2018 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Dames op t terras zijn niet al te attent.
Behalve scheve afslagplaatsen een prima resort om 18 holes te spelen. Boeken via internet scheelt wel € 26-. Lieve dame kan aan de balie daar niets aan doen.

frank3 | 22-12-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Speel hier elk najaar met een vriendenclub drie keer. Opvallend is de kwaliteitsinhaalslag die gemaakt is vergeleken met vorig jaar. Niet de allersnelste greens van de Algarve maar alles is netjes verzorgd. Tip: boek een vroege starttijd om lekker te kunnen doorspelen.

ddriessen3 | 07-11-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

We hebben alle Pestana banen al meerdere keren gespeeld dus ze zijn bekend. Vooraf hoge verwachtingen van Vila Sol, normaliter één van de mooiere banen. Dat viel enorm tegen. Greens waren matig en niet super snel, de fairways ronduit slecht. Ook de ontvangst aan de receptie was niet wat we in Portugal gewend zijn. Jammer; we zouden Vila Sol 2 x spelen deze vakantie maar waren blij de greenfee te kunnen ruilen voor een andere.

EgonGolfjunkie | 19-03-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

fairways minder goed onderhouden, greens traag.
uitstraling vooraf prima.

Bc54 | 14-03-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooie parkbaan, maar zonder Golfhaftet kaart zou deze zwaar overprijsd zijn, greens goed, layout goed, maar de fairways ronduit slecht. En van een baan die normaal 140 euro kost mag je verwachten dat de drivingrangeballen gratis zijn, er een starter is, er af en toe een slow play marshal langs komt en ze bij de receptie wat bekwamer zijn.

janbouli | 01-03-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Fairways kaal sommige plaatsen
Greens snel, paar greens minder goed
Mooie golfbaan maar soms erg smal
Langzame doorstroming
Jammer dat men een 5 euro vraagt voor mandje balletjes om in te spelen
Werden ingedeeld met hcp 45+

Miranda | 24-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

De lussen Prime en Challenge met een Duitse echtpaar Ursel en Wolf heel gezellig met uitstekend golfweer gespeeld. Schitterende baan, smalle fairways en bij de Challenge stond meer gras op de fairway dan bij de Prime. De greens waren zeer snel. De Buggypaden zijn voortreffelijk, deels beton. Er waren diverse verschillende toiletten die bovendien schoon waren. Bij elke teebox staat een afbeelding / sculptuur diverse materiaalsoorten, kortom kunstwerken! Dat op deze glooiende golfbaan het Portugees Open is gespeeld begrijpt eenieder. De holes staan goed aangegeven en de marshall begeleidde alles uitstekend!

Chrico36 | 21-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Met Pin High 1 week in hotel Pestana Vila Sol verbleven van 4 tot 11/2. Holes 1/18 Prime/Challenge zijn de oudste, Prestige is jonger. Teeboxen niet echt top, fairways vele plekken waar nauwelijks wat dood gras stond. Greens waren ok, redelijk snel, maar op andere Pestana banen Gramacho en Pinta waren ze duidelijk harder én nog sneller. Clubhuis oogt en is erg klassiek. Hebben van geen enkele faciliteit gebruik gemaakt gezien verblijf in aanpalend hotel. Onze grootste "ergernis" betrof de tijd nodig om 18 holes te spelen: 5 uur! Op beide dagen groep Duitse golfers voor ons waarvoor blijkbaar geen minimum HCP vereist is... Die mensen denken dan ook nog dat ze strokeplay spelen want een bal opnemen doen ze pas als hij eindelijk in de hole geweest is... Gelukkig enkele sanitaire voorzieningen en zitbanken onderweg. Geen buggybar gezien. Geven deze 27 holes baan 7/10 omdat we vergelijken met Gramacho en Pinta.

johan naenen telenet be | 05-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Geef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Schrijf een beoordeling voor Vila Sol Golf (Pestana Golf)