logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Vila Sol Golf

Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Vila Sol GolfGeef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Vila Sol Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Vila Sol Golf

Baan

27 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping woodland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65 (€ 65)

€ 85 (€ 85)

Lengte

cr

sr

Lengte

6267 meter

6854 yard

Handicap

27, 35

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Buggy € 40
Elec.trolley € 20
Winter special in December 2005: 2 spelers en een buggy € 130
Happy hour van 11-13 uur € 50

Adresgegevens Vila Sol Golf

Alto do Semino

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 300505

Fax: +351 289 300592

golfsecretary@vilasol.pt

www.vilasol.pt

Vila Sol is een 16 jaar oude 27 holes-baan, ontworpen door de beroemde Engelse golfarchitect Donald Steel. Hole 1, een par 4, is meteen een lastige binnenkomer. De fairway is redelijk smal aan het eind. Zo'n 50 meter voor de green staat een hoge pijnboom precies in de aanspeellijn. Hole 3 is een dogleg naar links. Vanaf de teebox is het erg aantrekkelijk de hoek iets af te snijden. De bomen die overspeeld moeten worden zijn echter behoorlijk hoog! Statistisch zijn er kennelijk veel spelers die deze gok (met weinig succes) wagen want deze hole staat met stroke index 1 te boek als de moeilijkste van de baan.

Greenkeeper by night


De eerste drie holes van Vila Sol staan bij elkaar bekend als de moeilijkste opening op enige baan aan de Algarve. Toch valt er nog het nodige te genieten op de volgende holes. De greens op Vila Sol zijn beducht om hun snelheid en dat onderschrijven we. De greens van de eerste 9 zijn redelijk vlak. Die van de holes 10 t/m 18 zijn aanzienlijk lastiger (en dat is direct in de scores te lezen). Het onderhoud van de baan, die populair is en intensief bespeeld wordt, blijkt effectief en nauwkeurig. Dat is opvallend want tijdens het spelen is er geen greenkeeper te bekennen. Flightgenoten wezen ons op de nodige lichtbronnen boven in de bomen. Die worden gebruikt om de greenkeepers bij hun werkzaamheden, in donkere uren dus, bij te lichten.
Hole 19 tenslotte is een sfeervol clubhuis, een prettig meeting point voor voor en na de wedstrijd.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op 28/04/16 deze baan gespeeld, onze starttijd was al vroeg, dit ging niet anders vanwege de drukte. Achteraf gezien blij dat wij zo vroeg gestart zijn, deze baan in alle rust kunnen lopen en dus ook in alle rust kunnen genieten van de mooie holes en de perfect onderhouden greens en fairways.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een van de Pestana banen gespeeld heb, maar als alle banen zo zijn zoals deze, dan wil ik ze graag allemaal spelen. Ook naar prijs toe een zeer goede prijs kwaliteitverhouding>

Al met al een heerlijke ronde gelopen, met fantastisch weer op een perfect onderhouden baan, met als afsluiter een heerlijke lunch met een welverdiend biertje op het zonnige terras met uitzicht op de green van hole 18!

eddydelooff | 04-05-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

De 7.5 die deze golfbaan krijgt op leadingcourses doet voor mij persoonlijk de baan geen eer aan. In mijn ogen is dit echt een topgolfbaan die perfect is onderhouden, tenminste toen ik er speelde. Misschien niet de mooiste vergezichten en bijzonder aangelegde holes, maar alles gewoon goed. Ook een paar mooie par 3 holes. Greens waren ook perfect in orde. Van de drukte heb ik niets gemerkt omdat wij al om 8.00 uur gestart waren. Heerlijk vrij gelopen en niemand gezien. vrees wel dat een starttijd later op de morgen voor drukte op de teebox zal zorgen. de Pestana banen zijn toch behoorlijk commercieel.
Ook niet onbelangrijk, een heerlijk terras met uitzicht op de green van hole 18.
Mij zien ze hier nog wel eens terug.

stekko | 30-04-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

prima baan en goed onderhoud, zeker niet de mooiste van de algarve maar zeker de moeite waard. Onderhoud van de baan is goed en er zitten een aantal mooie risk en rward holes tussen

enrico Hans | 15-04-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Zalige golfbaan om te spelen.

tori | 20-02-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, maar voor ons zeker niet de mooiste van de Pestana golfbanen. Onderhoud is prima en zelfs in deze tijd van het jaar zijn de greens snel. Baan is erg vol. Wij hebben hier deze week twee keer gelopen, waarvan de eerste keer bijna zes uur (!) heeft geduurd. En dat betekent dus veel wachten, wat het spel en de beleving over het algemeen niet ten goede komt. Er zitten wel een paar hele leuke holes tussen die je pas waardeert als je de baan voor de tweede keer loopt. We gaan hier zeker nog eens spelen, maar dan wel vroeg op de dag om de enorme wachttijden te beperken.

marionbrosens | 03-01-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Helaas waren de oefenbaan en chippinggedeelte in een slechte staat.
De baan was overvol waardoor de ronde ruim 5 uur duurde.
Dat betekende dat de laatste holes in het donker gespeeld werden.
Kom je in het clubhuis kan je een drankje krijgen, dan zijn ze gesloten. 19.00 uur. belachelijk als je om vijf voor zeven van de baan komt.
Gewoon slecht.
Helaas is het daar vaak zo.

ipadwiljan | 06-03-2015 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens mijn tripje deze week in de Algarve de duurste golfbaan, via mijn vrinden in Vilamoura 70 hele euri. Dat is toch echt geld. Listprice voor bezoekers geen vila eigenaren 85 of zelfs meer. Volgens het trotste bord bij de caddymaster plek 29 mooiste banen van Europa. Was ie het waard? Mwah. Het is echt een mooie baan; daarover geen misverstand. Ik verloor precies nul ballen dus moeilijk is ie echt niet. Fraaie brede fairways kort gemaaide rough. Razensnelle greens. Paar hele mooie waterhindernissen vanaf hogere Teeboxen zowel par 3 als par 4. Mooie plaatjes zeker tussen die prachtige dennen. En nee; het vastgoed komt niet zo akelig dichtbij als bij dat prestigieuze Vale de Lobo waar ik het niet mee heb. De baan is wat voorspelbaar, zal je nooit ergens onverwacht in de problemen brengen anders dan rond moeilijke greens en diepe bunkers. in de winter was 20% van de fairway al/nog bruin, dat belooft wat voor de zomer. Vond clubhuis niet de uitstraling hebben die men wenst, integendeel oude meuk zoals sanitair en zo. Al met al mixed wil hem best nog s spelen maar 7 tientjes bridge too far..

pbuthker | 25-12-2014 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

De huizen staan zo nu en dan dicht op de holes van de parkachtige challenge lus. De Prestige lus daarentegen biedt veel meer een bosbeleving en is uitdagender. De Prime lus heb ik niet gespeeld, maar ik begreep van de marshall dat die meer overeenkomt met de Challenge dan met de Prestige. Onder de prachtige oude naaldbomen staat weinig rough. De holes zijn veelal redelijk breed en vergevingsgezind met snelle greens. De hoogteverschillen zijn niet overdreven groot. Een fijne baan om te spelen met hulpvaardig personeel.

Chantoiseau | 17-11-2014 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie bosbaan.
Ik had er niet veel van verwacht maar de baan heeft ons positief verrast. Mooie verhoogde teeboxen en een paar leuke Par3 banen met grote waterpartijen. Onderhoud en de greens was prima.
Clubgebouw prima. Geen absolute topbaan zoals Nick Faldo - San Lorenso en Monte Rei, maar zeker de moeite waard.

Wout Brouwer | 26-10-2014 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende baan, waarbij een aantal holes vrij smal zijn en andere een stuk breder.
De marshal was bijzonder vriendelijk (heeft zelfs geholpen om naar mijn bal te zoeken), maar helaas kwam diezelfde vriendelijkheid niet helemaal terug bij de rest.

blueiced56 | 24-04-2014 | review: Vila Sol Golf

Geef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Schrijf een beoordeling voor Vila Sol Golf (Pestana Golf)