logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Vila Sol Golf

Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Vila Sol GolfGeef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Vila Sol Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Vila Sol Golf

Baan

27 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping woodland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65 (€ 65)

€ 85 (€ 85)

Lengte

cr

sr

Lengte

6267 meter

6854 yard

Handicap

27, 35

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Buggy € 40
Elec.trolley € 20
Winter special in December 2005: 2 spelers en een buggy € 130
Happy hour van 11-13 uur € 50

Adresgegevens Vila Sol Golf

Alto do Semino

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 300505

Fax: +351 289 300592

golfsecretary@vilasol.pt

www.vilasol.pt

Vila Sol is een 16 jaar oude 27 holes-baan, ontworpen door de beroemde Engelse golfarchitect Donald Steel. Hole 1, een par 4, is meteen een lastige binnenkomer. De fairway is redelijk smal aan het eind. Zo'n 50 meter voor de green staat een hoge pijnboom precies in de aanspeellijn. Hole 3 is een dogleg naar links. Vanaf de teebox is het erg aantrekkelijk de hoek iets af te snijden. De bomen die overspeeld moeten worden zijn echter behoorlijk hoog! Statistisch zijn er kennelijk veel spelers die deze gok (met weinig succes) wagen want deze hole staat met stroke index 1 te boek als de moeilijkste van de baan.

Greenkeeper by night


De eerste drie holes van Vila Sol staan bij elkaar bekend als de moeilijkste opening op enige baan aan de Algarve. Toch valt er nog het nodige te genieten op de volgende holes. De greens op Vila Sol zijn beducht om hun snelheid en dat onderschrijven we. De greens van de eerste 9 zijn redelijk vlak. Die van de holes 10 t/m 18 zijn aanzienlijk lastiger (en dat is direct in de scores te lezen). Het onderhoud van de baan, die populair is en intensief bespeeld wordt, blijkt effectief en nauwkeurig. Dat is opvallend want tijdens het spelen is er geen greenkeeper te bekennen. Flightgenoten wezen ons op de nodige lichtbronnen boven in de bomen. Die worden gebruikt om de greenkeepers bij hun werkzaamheden, in donkere uren dus, bij te lichten.
Hole 19 tenslotte is een sfeervol clubhuis, een prettig meeting point voor voor en na de wedstrijd.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

We hebben alle Pestana banen al meerdere keren gespeeld dus ze zijn bekend. Vooraf hoge verwachtingen van Vila Sol, normaliter één van de mooiere banen. Dat viel enorm tegen. Greens waren matig en niet super snel, de fairways ronduit slecht. Ook de ontvangst aan de receptie was niet wat we in Portugal gewend zijn. Jammer; we zouden Vila Sol 2 x spelen deze vakantie maar waren blij de greenfee te kunnen ruilen voor een andere.

EgonGolfjunkie | 19-03-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooie parkbaan, maar zonder Golfhaftet kaart zou deze zwaar overprijsd zijn, greens goed, layout goed, maar de fairways ronduit slecht. En van een baan die normaal 140 euro kost mag je verwachten dat de drivingrangeballen gratis zijn, er een starter is, er af en toe een slow play marshal langs komt en ze bij de receptie wat bekwamer zijn.

janbouli | 01-03-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Fairways kaal sommige plaatsen
Greens snel, paar greens minder goed
Mooie golfbaan maar soms erg smal
Langzame doorstroming
Jammer dat men een 5 euro vraagt voor mandje balletjes om in te spelen
Werden ingedeeld met hcp 45+

Miranda | 24-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

De lussen Prime en Challenge met een Duitse echtpaar Ursel en Wolf heel gezellig met uitstekend golfweer gespeeld. Schitterende baan, smalle fairways en bij de Challenge stond meer gras op de fairway dan bij de Prime. De greens waren zeer snel. De Buggypaden zijn voortreffelijk, deels beton. Er waren diverse verschillende toiletten die bovendien schoon waren. Bij elke teebox staat een afbeelding / sculptuur diverse materiaalsoorten, kortom kunstwerken! Dat op deze glooiende golfbaan het Portugees Open is gespeeld begrijpt eenieder. De holes staan goed aangegeven en de marshall begeleidde alles uitstekend!

Chrico36 | 21-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Met Pin High 1 week in hotel Pestana Vila Sol verbleven van 4 tot 11/2. Holes 1/18 Prime/Challenge zijn de oudste, Prestige is jonger. Teeboxen niet echt top, fairways vele plekken waar nauwelijks wat dood gras stond. Greens waren ok, redelijk snel, maar op andere Pestana banen Gramacho en Pinta waren ze duidelijk harder én nog sneller. Clubhuis oogt en is erg klassiek. Hebben van geen enkele faciliteit gebruik gemaakt gezien verblijf in aanpalend hotel. Onze grootste "ergernis" betrof de tijd nodig om 18 holes te spelen: 5 uur! Op beide dagen groep Duitse golfers voor ons waarvoor blijkbaar geen minimum HCP vereist is... Die mensen denken dan ook nog dat ze strokeplay spelen want een bal opnemen doen ze pas als hij eindelijk in de hole geweest is... Gelukkig enkele sanitaire voorzieningen en zitbanken onderweg. Geen buggybar gezien. Geven deze 27 holes baan 7/10 omdat we vergelijken met Gramacho en Pinta.

johan naenen telenet be | 05-02-2017 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prettige ontvangst. Goede clubhuisvoorzieningen (douches, handdoeken, etc). Mooie en afwisselende parkachtige baan met mooie hoogteverschillen en enkele zeer uitdagende tees. Veel pijnbomen en waterpartijen. Gespeeld 3x in november en steeds gekoppeld vanwege drukte. Veel Scandinavische en Engelse (senior) spelers maar toch ook wel leuk. Prijs/kwaliteit verhouding geen mening vanwege golfpakket. Prima te lopen met trolley.

bc plevier | 11-11-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

We hebben Prime en Challenge gespeeld. Leuke baan met veel bomen! Een van de oudere banen en weer een leuke afwisseling met de andere (Pestana) banen.

Elma Hafkamp | 23-10-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Advies om buggy te nemen.

majwbrands | 31-08-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op 28/04/16 deze baan gespeeld, onze starttijd was al vroeg, dit ging niet anders vanwege de drukte. Achteraf gezien blij dat wij zo vroeg gestart zijn, deze baan in alle rust kunnen lopen en dus ook in alle rust kunnen genieten van de mooie holes en de perfect onderhouden greens en fairways.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een van de Pestana banen gespeeld heb, maar als alle banen zo zijn zoals deze, dan wil ik ze graag allemaal spelen. Ook naar prijs toe een zeer goede prijs kwaliteitverhouding>

Al met al een heerlijke ronde gelopen, met fantastisch weer op een perfect onderhouden baan, met als afsluiter een heerlijke lunch met een welverdiend biertje op het zonnige terras met uitzicht op de green van hole 18!

eddydelooff | 28-04-2016 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

De 7.5 die deze golfbaan krijgt op leadingcourses doet voor mij persoonlijk de baan geen eer aan. In mijn ogen is dit echt een topgolfbaan die perfect is onderhouden, tenminste toen ik er speelde. Misschien niet de mooiste vergezichten en bijzonder aangelegde holes, maar alles gewoon goed. Ook een paar mooie par 3 holes. Greens waren ook perfect in orde. Van de drukte heb ik niets gemerkt omdat wij al om 8.00 uur gestart waren. Heerlijk vrij gelopen en niemand gezien. vrees wel dat een starttijd later op de morgen voor drukte op de teebox zal zorgen. de Pestana banen zijn toch behoorlijk commercieel.
Ook niet onbelangrijk, een heerlijk terras met uitzicht op de green van hole 18.
Mij zien ze hier nog wel eens terug.

stekko | 28-04-2016 | review: Vila Sol Golf

Geef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Schrijf een beoordeling voor Vila Sol Golf (Pestana Golf)