logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Old Course Oceānico Vilamoura Clube GolfGeef ook een beoordeling van Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping sandland with trees

Greenfee

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 119 (€ 119)

€ 119 (€ 119)

Lengte

cr

sr

Lengte

6254 meter

6839 yard

Handicap

m24,/l28

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

in het midden- en laagseizoen zijn de greenfee's lager. €104 en €88

Adresgegevens Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 310341

Fax: +351 289 310321

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Spelen op deze baan is zeker aan te bevelen. Vorig jaar door een foutje in de starttijden helaas niet kunnen spelen.
Vandaag een herkansing. Ontzettend vriendelijke begroeting en een leuke shop.
De baan ligt er prachtig bij, zeker als je weet dat het hier zelden voldoende regent. De fairways zijn mooi groen en omdat wij al rond 11.00 uur starten, zijn de greens nog vochtig, dit is lastig omdat de break nog niet echt volgt.
Later op de dag gaat het veel beter en kan gemiddeld met twee puts worden geholed. De baan is niet heel moeilijk. Als je recht kunt slaan kan je hier makkelijk je persoonlijke par lopen. Voor een onbekende baan ben ik met 35 stableford punten niet ontevreden, zeker niet als ik de 5 strepen daarin meeneem.
Na afloop van de rondde een biertje en bij het afscheid van de medewerkers nog een verdiend compliment gegeven. Mooi maar zeker niet een baan waar ik beslist moet spelen, zeker gezien de pittige greenfee prijs.

Golfweter | 20-01-2018 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een ontzettende weelde om hier te spelen, absoluut een must play als je in de buurt van Vilamoura verblijft. Vanaf het moment dat je het clubhuis binnenkomt wordt je goed geholpen en verzorgd. In de shop krijg je overigens 15% korting als je komt spelen. Als je de baan gaat spelen heb je het gevoel dat je elke hole op de foto moet nemen, mooie uitzichten, hoogte verschillen en schitterende oude bomen rond de baan. De fairways zijn super strak, greens snel en geonduleerd. Mooiste hole in mijn ogen is hole 6

sgweingartner | 24-09-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie golfbaan, de oudste en tevens ook een van de mooiste die ik heb gespeeld deze week. Tijdens extreme weers omstandigheden.
De fairways zijn precies tapijten, ongelofelijk. Als je weet dat er geen regen meer is gevallen sedert medio mei
Heel mooie faciliteiten, echt een absolute aanrader.
Baan is niet echt heel moeilijk te noemen, maar biedt voldoende afwisseling en is voor elk niveau geschikt.
Het prijzenkaartje moet je erbij nemen maar is toch zeer prijzig net geen 200€
Het is er minder druk dan op andere banen en meer tijd tussen de flights geeft wat meer rust
Deze baan moet je spelen als je in de buurt bent. Topbaan.

eric1 | 28-07-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende "oude" golfbaan met uitdagende snelle greens.

Ad9 | 06-07-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 5 sterren

Super baan, rustig, mooie klassieke aanleg, mooie heuvels waarop de baan is aangelegd.

johanledeboer | 16-04-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Baan is en blijft leuk om te spelen. Gastvrijheid van het bedienend personeel is niet geweldig. Maar dit is in Portugal wel vaker zo.

Mirjam88 | 18-01-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vergeleken met de Victoria course is deze minderwaardig toch is de prijs bijna even hoog: 133€ (Twilight: 80 €) We hadden toch veel beter verwacht. De course vindt zijn fairways en holes tussen de te vele bomen. De lengte is 5.900 m voor geel. De baan is niet moeilijk en men zal gemakkelijk met een goede score thuiskomen. Deze baan is minder druk dan de Victoria. Enkel gekozen omdat Victoria te druk bezet was.

victorkemps | 14-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan die uitstekend is onderhouden. Ruime fairways en de greens waren in uitstekende conditie. Maar de golfbaan krijgt niet het cijfer 10. Als je naar de prijs kijkt voor een greenfee mag je toch verwachten dat als je van de gele tee speelt je dat ook werkelijk doet. Na enkele holes te hebben gespeeld bleek dat alle afslagplaatsen net voor de backtee dames stonden. Ik vind dat zo iets niet kan. Als je een volledige greenfee betaalt mag je ook eisen dat je volgens de golfregels van de tee speelt die bij de kleur hoort. Helaas zie ik steeds vaker dat mem omwille van de snelheid de tee maar een eind naar voren plaatst. Niet altijd even fijn, want dan komen de bunkers bij de afslag eerder in het spel. Alleen voor de echt hoge handicapper een voordeel dat niet in overeenstemming is met het aantal slagen. Ik hoop dat nu meer golfers tegen deze praktijken in het geweer komen. Wij hebben de tweede negen daarom gewoon afgeslagen bij de gele markers.

rob39 | 10-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Door de verhalen overal te lezen hier best hoge verwachtingen van en die zijn voor een groot deel ook waar gemaakt, perfect qua onderhoud.
Best lastige baan ook nog, gewoon je bal op de fairway houden was lastiger als gedacht. Het enige nadeel was dat we de starttijd half 1 hadden en dus we moesten best opschieten om voor het donker werd nog de 18 holes af te maken en dat is ons wel gelukt, maar volgende keer gaan we 's ochtends weg want dit was toch iets minder. Verder een heerlijke dag gehad.

Fredje_S | 10-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

De 'Grand Dame' van de Oceanico golfbanen, één van de oudste van Portugal. Bij aankomst neemt men je zak uit de auto en zet alles netjes klaar terwijl je in de gezellige golfshop kunt rondlopen. Zowel de mensen bij aankomst als in de golfshop, de marshall, het baanpersoneel, etc... zijn allemaal zeer vriendelijk en behulpzaam. Ietwat rustiger dan andere banen in de buurt, vooral 's morgens.


Ruime driving range, gratis ballen en afslaan vanop gras dus allemaal top. Oefengreen lag ook naast het clubhuis, maar wegens tijdgebrek niet bespeeld. Clubhuis zelf is beetje teleurstellend, straalt niet echt dezelfde grandeur uit als de baan zelf.

De baan is een bosbaan, Engelse stijl met vaak kleine en diepe bunkers, waar de (voornamelijk pijn-)bomen de plak zwaaien. Heel wat hoogteverschillen, desondanks perfect te lopen met een trolley, ook enkele doglegs en blinde slagen die het interessant houden. Geen supermoeilijke baan, maar de slagen moeten vooral precies in plaats van ver zijn. De pijnbomen staan vaak zeer strategisch: ter bescherming van de green, aan beide zijden bij de afslag waardoor deze smal wordt, in de weg voor een eenvoudige tweede slag, etc... Resultaat hangt vaak af van je drive, als deze goed is, kan je vaak relatief gemakkelijk naar de green. Is je drive slecht, wordt het je door allerlei hindernissen extra moeilijk gemaakt. Als je de hoogteverschillen niet gewoon bent, is het vaak raden naar de afstand die je moet spelen.

Onderhoud is zoals op de andere Oceanico banen gewoonweg perfect, de fairway, fringe en rough liggen er gemanicuurd bij! Greens zijn vaak groot en snel, maar allemaal goed bespeelbaar en vooral zeer eerlijk. What you see is what you get... Aangezien de baan relatief open is, vind je meestal je bal vrij snel terug en is hij in de meeste gevallen nog speelbaar ook. 5 par 5's (par 73) en enkele goed speelbare par 3's waardoor de score wat getemperd blijft, want er zijn ook heel wat lange par 4's. De 4 par 3's zijn stuk voor stuk memorabel, ook hole 8 (par 4) en hole 16 (par 5) zijn zeer indrukwekkend en vatten de baan goed samen.

Voor mij iets klassiekere baan, maar zeker en vast een aanrader. Zeer mooi en prestigieus, in een oase van rust. De hoogteverschillen zorgen af en toe voor een ongeëvenaard uitzicht. Correcte prijs / kwaliteit als je via organisatie boekt; 'normale' prijs is wat overdreven.

J.VdS | 30-06-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Geef ook een beoordeling van Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Schrijf een beoordeling voor The Old Course Golf Club - Dom Pedro Golf