logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over Old Course Oceānico Vilamoura Clube GolfGeef ook een beoordeling van Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping sandland with trees

Greenfee

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 119 (€ 119)

€ 119 (€ 119)

Lengte

cr

sr

Lengte

6254 meter

6839 yard

Handicap

m24,/l28

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

in het midden- en laagseizoen zijn de greenfee's lager. €104 en €88

Adresgegevens Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 310341

Fax: +351 289 310321

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 5 sterren

Super baan, rustig, mooie klassieke aanleg, mooie heuvels waarop de baan is aangelegd.

johanledeboer | 16-04-2017 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vergeleken met de Victoria course is deze minderwaardig toch is de prijs bijna even hoog: 133€ (Twilight: 80 €) We hadden toch veel beter verwacht. De course vindt zijn fairways en holes tussen de te vele bomen. De lengte is 5.900 m voor geel. De baan is niet moeilijk en men zal gemakkelijk met een goede score thuiskomen. Deze baan is minder druk dan de Victoria. Enkel gekozen omdat Victoria te druk bezet was.

victorkemps | 14-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan die uitstekend is onderhouden. Ruime fairways en de greens waren in uitstekende conditie. Maar de golfbaan krijgt niet het cijfer 10. Als je naar de prijs kijkt voor een greenfee mag je toch verwachten dat als je van de gele tee speelt je dat ook werkelijk doet. Na enkele holes te hebben gespeeld bleek dat alle afslagplaatsen net voor de backtee dames stonden. Ik vind dat zo iets niet kan. Als je een volledige greenfee betaalt mag je ook eisen dat je volgens de golfregels van de tee speelt die bij de kleur hoort. Helaas zie ik steeds vaker dat mem omwille van de snelheid de tee maar een eind naar voren plaatst. Niet altijd even fijn, want dan komen de bunkers bij de afslag eerder in het spel. Alleen voor de echt hoge handicapper een voordeel dat niet in overeenstemming is met het aantal slagen. Ik hoop dat nu meer golfers tegen deze praktijken in het geweer komen. Wij hebben de tweede negen daarom gewoon afgeslagen bij de gele markers.

rob39 | 10-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Door de verhalen overal te lezen hier best hoge verwachtingen van en die zijn voor een groot deel ook waar gemaakt, perfect qua onderhoud.
Best lastige baan ook nog, gewoon je bal op de fairway houden was lastiger als gedacht. Het enige nadeel was dat we de starttijd half 1 hadden en dus we moesten best opschieten om voor het donker werd nog de 18 holes af te maken en dat is ons wel gelukt, maar volgende keer gaan we 's ochtends weg want dit was toch iets minder. Verder een heerlijke dag gehad.

Fredje_S | 10-11-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

De 'Grand Dame' van de Oceanico golfbanen, één van de oudste van Portugal. Bij aankomst neemt men je zak uit de auto en zet alles netjes klaar terwijl je in de gezellige golfshop kunt rondlopen. Zowel de mensen bij aankomst als in de golfshop, de marshall, het baanpersoneel, etc... zijn allemaal zeer vriendelijk en behulpzaam. Ietwat rustiger dan andere banen in de buurt, vooral 's morgens.


Ruime driving range, gratis ballen en afslaan vanop gras dus allemaal top. Oefengreen lag ook naast het clubhuis, maar wegens tijdgebrek niet bespeeld. Clubhuis zelf is beetje teleurstellend, straalt niet echt dezelfde grandeur uit als de baan zelf.

De baan is een bosbaan, Engelse stijl met vaak kleine en diepe bunkers, waar de (voornamelijk pijn-)bomen de plak zwaaien. Heel wat hoogteverschillen, desondanks perfect te lopen met een trolley, ook enkele doglegs en blinde slagen die het interessant houden. Geen supermoeilijke baan, maar de slagen moeten vooral precies in plaats van ver zijn. De pijnbomen staan vaak zeer strategisch: ter bescherming van de green, aan beide zijden bij de afslag waardoor deze smal wordt, in de weg voor een eenvoudige tweede slag, etc... Resultaat hangt vaak af van je drive, als deze goed is, kan je vaak relatief gemakkelijk naar de green. Is je drive slecht, wordt het je door allerlei hindernissen extra moeilijk gemaakt. Als je de hoogteverschillen niet gewoon bent, is het vaak raden naar de afstand die je moet spelen.

Onderhoud is zoals op de andere Oceanico banen gewoonweg perfect, de fairway, fringe en rough liggen er gemanicuurd bij! Greens zijn vaak groot en snel, maar allemaal goed bespeelbaar en vooral zeer eerlijk. What you see is what you get... Aangezien de baan relatief open is, vind je meestal je bal vrij snel terug en is hij in de meeste gevallen nog speelbaar ook. 5 par 5's (par 73) en enkele goed speelbare par 3's waardoor de score wat getemperd blijft, want er zijn ook heel wat lange par 4's. De 4 par 3's zijn stuk voor stuk memorabel, ook hole 8 (par 4) en hole 16 (par 5) zijn zeer indrukwekkend en vatten de baan goed samen.

Voor mij iets klassiekere baan, maar zeker en vast een aanrader. Zeer mooi en prestigieus, in een oase van rust. De hoogteverschillen zorgen af en toe voor een ongeëvenaard uitzicht. Correcte prijs / kwaliteit als je via organisatie boekt; 'normale' prijs is wat overdreven.

J.VdS | 30-06-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

We speelden vorige week deze prachtige baan in zeer aangename temperatuur, waar het leuk was om even de schaduw op te zoeken van de bomen.
Prachtige fairways, zeer mooi en uitdagend terrein, geen eenvoudige greens.
Zeer afwisselend, lange par 4 en par 5s. leuke hoogteverschillen.

steve4 | 06-06-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een golfbaan, samen met Pinheiros Altos de beste van de 4 golfbanen die we gespeeld hebben. De fairways zijn precies tapijten, ongelofelijk.
Heel mooi ingeplant, mooie faciliteiten, echt een absolute aanrader.
Baan is niet echt heel moeilijk te noemen, maar biedt voldoende afwisseling en is voor elk niveau geschikt.
Het prijzenkaartje moet je erbij nemen, maar wij hadden een twilight tee off genomen om 15u30, dan betaal je een pak minder.
Deze baan moet je spelen als je in de buurt bent. Topbaan.

Bert_S | 09-04-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende golfbaan op slechts 20 minuten van het vliegveld van Faro.
De drivingrange is voldoende lang en heeft enkel gras afslagen, wat een plus is. Er staan wat doelen opgesteld om bepaalde afstanden te slaan, maar niet al te veel. Met name voor de langere afstanden zouden wat extra vlaggen of markers wenselijk zijn.
De baan kenmerkt zich door veel hoogteverschillen. Het beging al op hole 1 met een afslag omlaag, om vervolgens op hole 2 weer omhoog te gaan spelen. Een baan waar een buggy zeker van voordeel is. De holes zijn stuk voor stuk mooi en het onderhoud aan de baan was prima. De greens zijn geonduleerd en Portugees snel, maar wel eerlijk. de baan kenmerkt zich ook door de vele bomen, maar aangezien het onderhoud goed was waren ballen niet meteen verloren wanneer een fairway werd gemist. We speelden op een dag met veel wind, en dan is de baan best uitdagend. Met name de hoogteverschillen zijn wij niet gewend, dus clubkeuze was regelmatig lastig.
De parkeerplaats is beperkt en het clubhuis laat zien dat het al een heel oude baan is. Ook de kleedkamer was niet echt modern te noemen. Maar het vriendelijke personeel zorgde toch voor een heel mooie ervaring. Leuk was ook een fotografe die op de tee-box van iedere flight een foto nam (en die na de ronde voor veel te veel geld probeerde te verkopen ;-)

EddyUnk | 26-03-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Onderdeel van Oceanico golfbanen maar in vergelijking met de andere is dit toch mijn nr 2 na Victoria. Hier zitten echt een paar holes tussen die je je na jaren nog kunt herinneren. wat een mooie baan en een feest om op te spelen. Het begint al op hole 1 waar je een dal in slaat met een mooi uitzicht. Hole 2 en 3 speel je weer behoorlijk omhoog. Hole 4 is qua afstand een leuke uitdagende par 3 door een vijver over de hele breedte en vervolgens een forse boom waar je afh vd stand vd tee box bijna altijd overheen moet. De meest indrukwekkende hole is toch 6 van 196m va geel met een enorm hoogteverschil naar beneden die redelijk smal is en waar we forse wind tegen hadden toen we daar speelden. Wat een hole! enorm kicken als je dan met je houten 3 überhaupt op de green komt. en waar de greens de dagen daarvoor op andere banen al snel waren hoefde je ze hier maar aan te tikken om enorme rol te krijgen. echt een topbaan en de moeite waard. De drivingrange was redelijk verlaten en was handig geweest als daar iemand was geweest.

pieterbakermans | 19-03-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan waar ik een jaar eerder een heel slechte ronde heb gespeeld. Dus dit jaar revanche... De baan heeft een aantal uitdagende holes waarbij met name voor longhitters soms ruimte is om te missen, maar zeker ook waar een lange slag aantrekkelijk lijkt en toch een korte slag aantrekkelijker is. Wat mij een beetje tegenviel was dat de baan waarschijnlijk flink te lijden heeft gehad van de zomer, waardoor het gras op flinke stukken van minder kwaliteit was.

Na mijn ronde nog gezellig geluncht op het terras met mijn Duitse flightgenoten.
De driving range is een beetje kort en de putting green geeft een idee van hoe de greens op de baan zijn.

blueiced56 | 07-02-2016 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Geef ook een beoordeling van Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf

Schrijf een beoordeling voor The Old Course Clube de Golfe