logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura Geef ook een beoordeling van Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Touroperators en aanbiedingen voor Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Undulating woodland

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 119 (€ 119)

€ 119 (€ 119)

Lengte

cr

sr

Lengte

6206 meter

6787 yard

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In het laagseizoen zijn de greenfee's goedkoper (€ 52)

Adresgegevens Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 310390

Fax: +351 289 310393

E-mail

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Deze de 2de dag van onze golfvakantie gespeeld.

Algemene indruk is prima Greens fairways tee's prima in orde.
Maar zelfs op deze prachtige greens vertikken mensen het gewoon om hun pitchmark te repareren daar snap ik echt helemaal niks van. Niet echt een moeilijke baan eigenlijk. Greens waren soms wel wat lastig te lezen. Wat ik ook nog een nadeel vond is dat je bijna in de achtertuin van sommige huizen aan het spelen ben. wat ook nog gevaarlijk is want als je een beetje een afzwaaier hebt lig je al in iemand zijn tuin of op iemand ze hoofd. Ik vond de prijs hier ook wel meevallen in vergelijking met andere banen daar in de buurt.

Fredje_S | 05-11-2017 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 3 sterren

Pinhal is een prima baan om te spelen. Door de drukte in de baan worden helaas de divots en pitchmarks te weinig hersteld. Gevolg is dat als er (te)veel divots liggen niemand de moeite neemt om zijn eigen baanbeschadigingen te herstellen. Wel heel veel dezelfde holes met brede fairways en weinig baanhindernissen waardoor deze baan relatief makkelijk is. Wel goed voor je zelfvertrouwen!

WoutBrouwer | 20-10-2017 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Kwaliteit was zeer hoog in juli niet tegenstaande er sedert medio mei geen druppel water meer uit de lucht is gevallen. Fairways ideaal, greens super, en alles prima verzorgd.
Gebruik van hoogte verschil en doglegs is fantastisch, geen enkel hole is dezelfde en steeds moet je nadenken over je afstand Greens waren snel maar aangenaam, geen onmogelijk puttings
Drivingrange vanop het gras, maar hole 18 is gewoon super. downhill. Ook een paar kortere par 4's waar plaatsing uiterst belangrijk is, Voor mij een super baan, zeker gezien de prijs van 125 € mag dat ook wel

eric1 | 23-07-2017 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Om bij de baan te komen moet je wel een goede navigatie hebben, pas op het laatste moment kwamen wij borden tegen met de golfbaan.
Aangekomen bleek ik ook mijn voucher te zijn vergeten in het hotel, echter de vriendelijke dame achter de balie vond dat geen probleem en ik mocht de volgende dag op de Victoria mijn voucher alsnog inleveren.
Ingedeeld met twee Poolse heren hebben we een heerlijke ronde gespeeld die door het aantal in vierballen de baan wel bijna 5 uur duurde.
De baan lag er, ondanks de droogte goed verzorgd bij. Greens zijn in deze regio altijd erg snel, zelfs in de winter 10 op de stimp meter. Als je dan net uit het koude Nederland komt is het erg wennen aan de snelheid van de greens en in de eerste holes zijn de puts dus vaak te lang. De eerste negen holes waren moeilijker dan de tweede negen.
Door de lange ronde waren wij al lopend, in de laatste twee holes de concentratie behoorlijk kwijt, wat tot 1 punt op 2 holes leidde.
Al met al een prachtige ronde met mooi weer en voor herhaling vatbaar.

Golfweter | 24-01-2017 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Onderdeel van Oceanico golfbanen. Meer bosbaan net als Millennium. Mooie shop en uitgebreide oefenfaciliteiten. uitdagende baan met wat hoogteverschillen bij sommige holes. Mooie blinde hole op 10, mooie doglegs zoals 11en 17een lange pa5 van 508 meter die behoorlijk omhoog loopt en andere mooie uitdagingen als bomen midden op de fairway of zo geplaatst dat je je 1e slag echt goed moet plaatsen zoals op hole 15.

pieterbakermans | 18-03-2016 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Mooie klassieke golfbaan in Algarve. Uitdagend om te spelen door smalle fairways in bos en kleine greens. Paar schitterend holes, maar het beste is bewaard voor het laatst. Hole 18 is een super par 4 met een downhill shot naar de green.
Golf club is erg commercieel, maar dat is (helaas) de norm in deze regio.

Birds | 12-03-2016 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

1e ronde van 8 daagde reis naar de zonnige Algarve (was de bedoeling) zonnig weer veel wind (koud). Eerst wat eten in clubhuis, vroeg op Schiphol vlotte vlucht, inchecken hotel meteen in taxi naar de baan. Eten was prima, redelijk geprijsd. Inslaan vanaf gras (uitgedroogd) even wennen aan de greens, erg snel zeker in vergelijking met de greens van de purmer! Baan zelf mooi qua layout, wat ondulatie, veel pijnbomen (sla je bal niet in de kruin, komt er nooit meer uit). Fairways uitgedroogd zeker in de buurt van de greens, chippen bijna onmogelijk zo droog en hard. Greens snel maar met veel beschadigingen. Baan is lastig zeker voor hogere handicappers. Prijs losse greenfee niet in verhouding, maar dat vind ik voor alle andere banen die ik daar heb gespeeld. Toch volledig vol met 4ballen!

bartjeslokop | 04-03-2016 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Pinhal is één van de vele banen uit het Oceanico imperium.

Algemeen voelt het allemaal wat commercieel aan, desalniettemin wordt men vriendelijk ontvangen. Rond de baan liggen overal huizen en tuinen, past uiteraard in de commerciële setting maar kan soms wat consequenties meebrengen. In september gespeeld en deze baan zat propvol met Britse toeristen waardoor het allemaal wel wat lang duurde. Oefenvoorzieningen waren wel top in orde: drivingrange heel open en bespeeld vanaf gras waar de piramides kwaliteitsballetjes lagen te blinken. Oefengreen ligt vlak bij de afslag en geeft goed weer aan wat men zich mag verwachten. Enige nadeel was het personeel aan de caddies, heel erg onverschillig en niet echt vriendelijk.

In deze periode draait de baan op volle toeren, desondanks was alles zeer goed onderhouden en verzorgd, maar je kan het uiteraard niet wegsteken wanneer een baan van 's morgens tot 's avonds constant bespeeld wordt.

Leuke bosbaan waar de pijnbomen, ondulaties (welke voor blinde slagen zorgen) en doglegs (soms tot 90 graden) het allemaal wat uitdagender maken. Vooral de greens worden hier en daar geflankeerd door water maar dat valt al bij al mee, het zijn vooral de bunkers die de greens beschermen. Het is een baan waar je vooral goed moet nadenken over de afslag: de afstand doet je vermoeden dat je steeds je driver nodig hebt, maar die afslag wordt vaak bemoeilijkt door obstakels, blinde slagen,... Soms sneller naar een andere club grijpen, als je natuurlijk de lengte van de baan kan overbruggen. Een echt uitgesproken signature hole is er voor mij niet; volgens de club zelf de 13de, die inderdaad de baan goed samenvat: hole die naar boven loopt waardoor zowel afslag als tweede slag blind zijn. Als je éénmaal boven bent beschermen twee strategische bunkers de relatief kleine green. Ook bij de 18 komt dit terug: lange par 4 waar eerste slag naar boven, als je boven komt zie je de green beneden liggen, beschermd door drie strategische bunkers. Al bij al allemaal leuke holes binnen de setting. Leuke toevoeging is het feit dat de Marshall elke flight met vriendelijke woorden en af en toe een grapje liet vertrekken.

In Portugal is het vooral de kunst om via hotel of dergelijke of in pakketten te boeken; want de 'normale' fee van € 125 is toch wel wat overdreven. Ik betaalde via Club Med rond de € 85, wat naar mijn mening zeker correct is voor de baan. Het aanbod in deze streek is overweldigend, deze is een heel erg mooie subtopper en zeker aan te raden, maar er zijn in de Algrave nog mooiere banen!

J.VdS | 04-09-2015 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooi bosbaan, met redelijk wat hoogteverschillen. Alleen jammer dat toen wij er speelden veel herrie was vanuit de tuinen van de huizen die om de golfbaan heen staan (grasmaaien, bomen snoeien) en dat je heel vaak een weg over moet steken.

capelski | 27-03-2015 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Beoordeling met 4 sterren

In ieder geval lekker dicht bij het hotel. Het clubhuis heeft niet al te veel uitstraling, restaurant is beetje oubollig en meubilair kan een facelift gebruiken. Oefengreens waren mooi groot, chippinggreens zijn matig. Geen overdekte drivingrange. De afslagplaatsen hiervan werden wel elke dag netjes verzet.
De golfbaan is mooi en goed onderhouden. Prima greens en heerlijk om op te spelen. Dank zij een arrangement is de totaalprijs in verhouding. Maar greenfee van €125,00 vinden wij te duur.

annelies8081 | 23-03-2015 | review: Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Geef ook een beoordeling van Pinhal Golf Oceānico Golf Vilamoura

Schrijf een beoordeling voor Pinhal Golf Course - Dom Pedro Golf