logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Carvoeiro (Lagoa)  >  Gramacho Course Pestana Golf

Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Gramacho Course Pestana GolfGeef ook een beoordeling van Gramacho Course Pestana Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Gramacho Course Pestana Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Gramacho Course Pestana Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping sandland with trees

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 95 hs, 65 ls (€ 95)

€ 95 hs, 65 ls (€ 95)

Lengte

cr

sr

Heren

5532 meter

6050 yard

70

126

Dames

4777 meter

5224 yard

71

122

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Voor gasten van Pestana hotel die een arrangeent hebben geboekt kost een extra greenfee maar € 35

Adresgegevens Gramacho Course Pestana Golf

Apartado 1011

8400-908  Carvoeiro (Lagoa)

Tel: +351 282 340 900

Tel reserveren: ja

Fax: +351 282 340 901

info@pestanagolf.com

Website

Gewaagde golfkunstenGramacho kent ook wat hoogteverschillen, maar minder dan Da Pinta. Gramacho is weidser in aanleg. Op hole 7 (par 3) moet je van een hoogte naar de green spelen. Zeker vanaf de backtee’s is dat spectaculair, maar ook van de medaltee’s blijft het een uitdaging om je shot een goede lengte te geven. De afstand lijkt korter dan dat het is. Dit in tegenstelling tot hole 10, ook een par 3. Daar heb je de neiging te ver te slaan. Dat wordt dan weer afgestraft door het water dat erachter ligt.
Gramacho is een aantrekkelijke en uitdagende baan voor golfers van elk niveau. De baan vergt wel een zekere strategie om een goede ronde te spelen. Zoals op hole 8. Op zich een vrij makkelijke par 4 als je ‘m goed speelt. Stokeindex 18 zegt dat al. Veel golfers denken echter voordeel te hebben door de bocht af te snijden en over de bomen richting green te spelen. Je moet wel heel erg zeker van je golfkunsten zijn om dat te doen. De meeste golfers die deze route nemen, belanden in ondoorgrondelijke rotzooi en verspelen de hole alsnog.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op onze 2e en 3e dag van onze golf trip naar de Algarve hebben we deze 2 banen gespeeld, dit was al weer een stuk beter dan Alto. Zoals je veel ziet loopt de baan voor een groot stuk tussen de appartementen door en een nadeel vind ik dat er veel lopen tussen de holes zit. Ook was er toen der tijd nog een stuk in aanbouw qua woningen. De baan speelt uitdagend qua hoogteverschillen en de greens zijn erg goed. Buggy is absoluut aan te raden.

sgweingartner | 22-09-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Gramacho is een mooie parkbaan, met brede fairways, lage rough en goede, snelle greens. Je raakt hier niet snel een bal kwijt, ook al mis je fairway of sla je over de green heen. Het is een baan met veel glooiing en hoogteverschillen en dat maakt hem leuk. Ik vond hem niet heel moeilijk, behalve de greens, die wel sneller waren dan ik gewend was. Verkeerde richting in je put, zorgde direct ook voor een lange rest put. Kwam misschien ook omdat ik met een gehuurde ste en dus vreemde putter speelde.
De fairways lagen er erg goed bij en ook de greens waren uitstekend. Helemaal niet hard, maar redelijk zacht zelfs. Knap hoe ze dat voor elkaar krijgen in deze streek met zoveel zon en warmte en zo weinig neerslag.
Enige opmerkingen die ik heb zijn:
- er is totaal geen informatie te verkijgen over de holes. Bij de teebox staat een steen met de afbeelding van de hole, maar zonder duidelijke tekening of informatie over afstanden tot hindernissen. Ook een caddyboekje met baaninformatie hebben ze niet. Dat vind ik wel slecht.
- de teeboxen waren redelijk versleten bij sommige holes. Iets meer ondehoud is daar wel nodig. Verder ontbreekt er de mogelijkheid om je kapotte tee netjes weg te gooien, zoals je op banen (in NL) wel ziet. Hierdoor liggen er overal op de teebox kapotte tees te slingeren en dat ziet er erg onverzorgd uit.
- drivingrange en andere oefenfaciliteiten zijn goed, maar zijn bij de Golfacademy en dat is zover weg dat je er met de auto naartoe moet rijden (2 minuten). En minimaal 50 ballen kopen (voor 5 euro) ook al zou je er minder willen.
Ik heb 9 holes gespeeld voor het twilight tarief van 33 euro. Dat geldt vanaf 15.30 uur en je kunt dan zoveel holes spelen als je wilt. Tarief voor 9 holes ontbreekt helaas en ik had niet meer tijd dus heb alleen 1 t/m 9 gespeeld. Helaas ook geen tijd meer om het clubhuis te bezoeken, dus geen mening daarover.
Tip voor clubhuur als je in de regio Lagoa, Carvoeiro wilt golfen: Golfshop Carvoeiro. Heeft gloednieuwe Taylormade sets voor 15 euro per dag! Ik heb de nieuwe M2 set gebruikt met een Callaway putter, incl draagtas en trolley. Geen geld en topkwaliteit!

frankpas | 14-09-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 3 sterren

Vandaag Vale da Pinta gespeeld. Bij de receptie werden we er op gewezen dat met een shirt zonder kraagje de baan ingaan echt niet kan. Nu waren we dat niet van plan, we moesten ons nog omkleden.
Maar het zou een hele goede zaak zijn als er op de rest van de "golf etikette" een beetje toezicht was. Bijna 6 uur over 18 holes is veel te lang. Wachten, wachten en nog eens wachten. Er werd ook volop bier gedronken in de baan.
Het clubhuis was ook een grote bende. Tafels vol met lege glazen en lallende mensen.
De baan zelf was ook niet veel soeps. De layout is wel aardig maar het onderhoud dramatisch. Heb genoeg golfbanen gespeeld waar de farways er stukken beter uitzien dan hier de greens.
Nu hadden we gelukkig de zomer aanbieding 2 personen met buggy voor 110 euro met de normale greenfee prijzen had ik me bekocht gevoeld. Er zijn zoveel betere golfbanen ook in Portugal.

Dingo | 13-09-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Fantastisch uitziende golfbaan. De totale lay-out is zeer indrukwekkend. De ontvangst vriendelijk en verzorgd. Helaas driving-range een eind van de baan af gelegen. Door het heuvelachtige karakter van de baan is een buggy aan te bevelen. Vanaf de tee is niet altijd goed te zien hoe of de hole loopt en de kleine tekeningen op scorecard helpen daar ook niet echt bij. De baan is vanaf geel niet lang en de fairways zijn ruim met een vriendelijke rough. De greens verschilden nogal van kwaliteit maar waren desondanks goed te bespelen. Veel uphill slagen naar green. Een zekere aanrader gezien de prijs €50,00 p. p inclusief buggy die wij betaalden.

jbmzumpolle | 08-09-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Deze twee banen zijn vele malen beter dan Alto golf dus als je moet kiezen: speel dan Gramacho! Vond ik de mooiste, leukste en meest gevarieerde van de 3! Daarbij is het leuk dat het terras uitkijkt op de afsluitende en prachtige par 5 18e. Erg leuk om de rest van de groep binnen zien te komen terwijl jij voldaan je drankje en hapje nuttigt!

ThijsvdSchee | 14-08-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Gramacho is een prachtige golfbaan. Er zitten een aantal zeer uitdagende holes tussen. Leuke hoogteverschillen, zonder dat het onmogelijk wordt om deze baan te lopen. Een buggy is hier niet perse nodig. Wat wel opvalt is dat in het hoogseizoen ook de commerciële belangen tellen. Toen ik hier speelde was het daarvoor nat geweest maar waren buggy's wel toegestaan, wat zorgde voor sporen hiervan in de baan.

Gramacho is een baan die je zeker niet moet onderschatten. Een goede score is mogelijk, maar het helpt wel om de baan vaker gespeeld te hebben. Zo weet je op welke plekken je wel en niet moet komen. Ik kom hier zeker terug!

boudewijndamler | 01-08-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Hier op 20 Juli de Gramacho baan gespeeld! Baan was in prima conditie, fairways mooi groen en kort gemaaid. Greens redelijk snel en soms lastig te lezen. De holes zijn niet echt moeilijk, out-of-bounds komt niet voor en de rough is relatief goed gemaaid. Er zijn wel bomen, maar niet overdadig in aantal, dus eigenlijk vind je een fout geslagen bal weer makkelijk terug. De holes zijn relatief kort, aantal par 4s van nauwelijks 320 meter en par5 van net iets meer dan 400 mtr. Ondanks de warmte hebben we heerlijk gespeeld voor 100 eur+buggy in totaal voor 2 personen.
Dat is wel wat anders dan de 200 eur plus pp, welke sommige banen hier vragen in de Algarve.

wimtendam | 21-07-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Gramacho is prima, mooie baan, vriendelijke horeca. Pinta is qua baan iets minder, clubhuis is drama. Rubber tegels terras stinken, personeel ongeinteresseerd en bot. Marshall op Pinta ronduit onbeschoft!

Leslie | 18-06-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige banen, mooi onderhouden, super snelle greens, vergevingsgezinde tee-afslagen, paar mooie par-3holes, leuke hoogteverschillen. Mijn voorkeur gaat naar de vale da Pinta, maar Gramacho is ook niets mis mee.

lbron | 26-04-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Zowel Gramacho als Vale da Pinta zijn mooi, de tweede net nog iets beter van kwaliteit. Mooi kortgemaaide fairways en supermooie en fijn snelle greens. Hier in vorige jaren gespeeld en toen was het nogal druk in de baan. Vandaag zeker niet, zal te maken hebben gehad met het weer (regen- en hagelbuien). Ontvangst vriendelijk. Beide banen worden wel erg volgebouwd met vakantiehuizen...

MCR | 27-02-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Geef ook een beoordeling van Gramacho Course Pestana Golf

Schrijf een beoordeling voor Vale da Pinta & Gramacho (Pestana Golf)