logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Carvoeiro (Lagoa)  >  Gramacho Course Pestana Golf

Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Gramacho Course Pestana GolfGeef ook een beoordeling van Gramacho Course Pestana Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Gramacho Course Pestana Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Gramacho Course Pestana Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping sandland with trees

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 95 hs, 65 ls (€ 95)

€ 95 hs, 65 ls (€ 95)

Lengte

cr

sr

Heren

5532 meter

6050 yard

70

126

Dames

4777 meter

5224 yard

71

122

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Voor gasten van Pestana hotel die een arrangeent hebben geboekt kost een extra greenfee maar € 35

Adresgegevens Gramacho Course Pestana Golf

Apartado 1011

8400-908  Carvoeiro (Lagoa)

Tel: +351 282 340 900

Tel reserveren: ja

Fax: +351 282 340 901

info@pestanagolf.com

Website

Gewaagde golfkunstenGramacho kent ook wat hoogteverschillen, maar minder dan Da Pinta. Gramacho is weidser in aanleg. Op hole 7 (par 3) moet je van een hoogte naar de green spelen. Zeker vanaf de backtee’s is dat spectaculair, maar ook van de medaltee’s blijft het een uitdaging om je shot een goede lengte te geven. De afstand lijkt korter dan dat het is. Dit in tegenstelling tot hole 10, ook een par 3. Daar heb je de neiging te ver te slaan. Dat wordt dan weer afgestraft door het water dat erachter ligt.
Gramacho is een aantrekkelijke en uitdagende baan voor golfers van elk niveau. De baan vergt wel een zekere strategie om een goede ronde te spelen. Zoals op hole 8. Op zich een vrij makkelijke par 4 als je ‘m goed speelt. Stokeindex 18 zegt dat al. Veel golfers denken echter voordeel te hebben door de bocht af te snijden en over de bomen richting green te spelen. Je moet wel heel erg zeker van je golfkunsten zijn om dat te doen. De meeste golfers die deze route nemen, belanden in ondoorgrondelijke rotzooi en verspelen de hole alsnog.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

We hebben alle Pestana banen al meerdere keren gespeeld dus ze zijn bekend. Gramacho is mijn persoonlijke favoriet: geweldige golfbaan met afwisselend holes, hoogteverschillen, mooie fairways en waanzinnig snelle, moeilijke greens. De eerste negen holes hebben als bijzonderheid dat ze elk twee greens hebben, waarvan er dus per dag maar eentje in gebruik is. Nadeel was dat mijn Bushnell horloge telkens de afstand tot de niet gebruikte green aangaf. Clubhuis is prima, met een mooi uitzicht op hole 18.

EgonGolfjunkie | 20-03-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vale Da Pinta Kort maar krachtig, deze baan is veel moeilijker dan de lengte zou doen vermoeden. Mooie glooiende holes die perfect in het landschap passen, snelle greens en goede fairways een must om te spelen, zeker als je een GolfHaftet kaart hebt.

janbouli | 04-03-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige uitdagende baan.
Afwisselend met mooie vergezichten van de teebox.
Goede fairways en snelle greens.
Even opletten want de aan te spelen greens zijn soms verschillend.
Verstandig om caddieboekje te kopen.
Goede doorstroming in de baan.
Drivingrange bij la pinta op 3 autominuten rijden.

Miranda | 27-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Na vila sol, alto en pinta is deze baan nog mooier. De Fairways zijn uitstekend en de greens supersnel. Alleen bij de Par 3-s duidelijk minder snel. De hoogteverschillen zijn zeer uitdagend en attractief. De waterhindernissen bij hole 11 en 17 maken de afwisseling compleet. Het Oostenrijks echtpaar Manfred en Ingrid deelden deze meningen. Buggy is aan te bevelen maar niet noodzakelijk. Parkeergelegenheid was er ruim voldoende. Clubhuis is niet nieuw maar sfeervol en vanaf het terras is hole 18 een mooie aankomst heuvel op met een Par 5. De scorekaart is wederom een goede compensatie van het gemis aan een birdyguide: Lay-out en golftips staan duidelijk hierop vermeld. Bij de teebox zou een afvalbakje voor kapotte tees geen overbodige luxe zijn. Negatief is wederom(!) Te weinig zand in de bunkers zodat de leemlaag overheerst en een normale bunkerslag haast ondoenlijk is.

Chrico36 | 25-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Gramacho was geweldig; fantastische baan.
Vale da Pinta: behandeling bij receptie was slecht; restaurant was matig

martin.bonvanie | 18-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Woensdag 13 en vrijdag 17 september gespeeld op Pinta en Gramacho. Op woensdag was de wind behoorlijk sterk, baan lag er goed bij, sfeer was echter niet bijzonder. Ongezellig clubhuis en weinig aandacht. Vrijdag daarentegen op Gramacho een totaal ander verhaal. Prima baan met razendsnelle greens. mooi glooiend en en prachtige par 3 holes. Ook een heel mooi terras op hole 18. Daarom Gramacho een 9 en Pinta een 7.

s c annink | 17-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat ons betreft de mooiste van de pestana banen welke we deze vakantie gespeeld hebben. Prachtig afwisselend met vele uitdagingen en vergezichten. Deze komt op ons lijstje om volgend jaar nog een keer te spelen. Misschien dan wel met een buggy, maar dat is niet perse noodzakelijk. Mooi uitzicht vanaf het terras van het clubhuis. Driving range alleen bereikbaar met de auto.

n vandenbiggelaar | 15-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Eerste wat hier opvalt is locatie vd driving range: die is nl gemeenschappelijk voor beide golfbanen en je moet er met de auto naar toe. Tijdig aanmelden in clubhuis van beide banen is dus de boodschap. 5 EUR voor 50 ballen is niet goedkoop, maar de ballen waren ok van kwaliteit (had misschien ook te maken dat wij beide banen speelden 1 week na finale qualifying European Senior Tour). Beide golfbanen waren opmerkelijk korter (zeker de par 4 holes) dan Vila Sol en slope-index stukje lager... Ik had er maar 9 strokes van gele tee's! Mijn zoon met HCP 3 zelfs geen stroke op Gramacho! Het beste aan beide banen wat ons betreft wat ons betreft de greens: bijna geen pitchmarks, ook na een wedgeslag van binnen de 100 meter én supersnel met consistente lijnen.
Enige nadeel aan deze banen: ze worden 'maximaal' uitgebuit door de Pestana-groep. Op Pinta hadden we na 4.15u 16 holes gespeeld en toen... was het te donker om de laatste 2 holes nog te spelen... Jammer...

johan naenen telenet be | 06-02-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op de eerste dag speelde we op Pinta. Helaas 1.5 uur uitstel vanwege nachtvorst. Starttijden worden aangevuld tot 4. Speelde met 2 mensen die dus alleen Oost-Duits/Slowaaks spraken.
Voor comfort een buggy genomen wat erg fijn is! Geen moeilijke maar wel leuke baan. Greens moeilijk te repareren maar houden wel lijn. Clubhuis hoog en ongezellig. Terras is prima maar zelf drinken halen.

kim4 | 22-01-2017 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op beide banen gespeeld en ontvangst was steeds erg vriendelijk. Gramacho vond ik nog iets mooier dan da Pinta. Daar staan meer huizen rond de baan, maar voor mij niet hinderlijk. De snelle greens betekende nog wel eens een extra put. Door de vele hoogteverschillen erg leuk om te spelen. Clubhuis bij da Pinta was na afloop van de ronde geheel bezet door een gezelschap, maar we werden keurig verwezen naar Gramacho, waar wel plaats was. Bediening en clubhuis dik in orde.

esdra | 12-12-2016 | review: Gramacho Course Pestana Golf

Geef ook een beoordeling van Gramacho Course Pestana Golf

Schrijf een beoordeling voor Vale da Pinta & Gramacho (Pestana Golf)