logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Carvoeiro (Lagoa)  >  Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Vale da Pinta Golf Course (Pestana)Geef ook een beoordeling van Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Touroperators en aanbiedingen voor Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Sloping woodland

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 92,50 (€ 92)

€ 92,50 (€ 92)

Lengte

cr

sr

Lengte

6151 meter

6727 yard

Handicap

27, 35

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee laagseizoen: 60,00€

Adresgegevens Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Apartado 1011

8400-908  Carvoeiro (Lagoa)

Tel: +351 282 340900

Fax: +351 282 340901

E-mail

Website

Hele kluif voor de beginnerVale da Pinta golfbaan (6115 meter, par 71) is meer geaccidenteerd dan Gramacho (6107, par 72). Het terrein van Da Pinta kenmerkt zich door bijzondere begroeiing: Johannesbrood, vijgen-, amandel-en olijfbomen, waarvan sommige meer dan 600 jaar oud. Er is zelfs een olijfboom die dateert van meer dan 1200 jaar geleden. De baan heeft veel bunkers die strategisch zijn ingepast in de baan. Bijna alle greens worden zwaar bewaakt door die bunkers. Zeker op de 2e negen. Door de hoogteverschillen moeten er nogal eens ‘blind shots’ gespeeld worden en dat maakt het spelen er niet makkelijker op. Er is slechts op een paar holes water in het spel, De geoefende golfer kan redelijk goed scoren op deze baan. Een beginner heeft er een hele kluif aan.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Zowel Gramacho als Vale da Pinta gespeeld. Onze voorkeur ging uit naar Gramacho. Heuvelachtige baan waar je goed moet plaatsen voor je slag naar de green. Jammer dat de driving range apart ligt tussen Gramacho en Vale da Pinta. Betekend dat als je wilt inslaan je rekening moet houden dat je ergens anders moet inslaan en dan als een haas naar je uitgekozen baan moet rijden. Omgeving prachtig. Vale da Pinta was voor dat wij er speelden in onderhoud met als gevolg dat er hier en daar veel zand lag en putten een avontuur was. In normale omstandigheden beter te doen.

hein7 | 30-08-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

2 mooie golfbanen in Lagoa.
Goed onderhouden.
Uitdagend, maar niet extreem moeilijk.
Oefenfaciliteit bij Vale da Pinta.
Jammer dat alleen leden van het gras mogen afslaan op de drivingrange.
Gramacho is iets mooier van ligging.
Ook het clubhuis bij Gramacho is veel gezelliger.
Goede en vriendelijke bediening, ook in de shop.
In de buurt zijn vele leuke restaurants in Silves en Carvoeiro.
Ook is het zeker de moeite om het achterland te bezoeken, bv. rond de Barragem do Funcho of do Arade, of het stadje Alte.

gdekoninck8 | 20-08-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Ontvangst prima, leuke overzichtelijke baan. Redelijk goede greens. Al met al prima baan. Niet lang en niet te moeilijk

famvegter | 11-08-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Zoals altijd genoten van een prachtige baan, de Gramacho dit keer. Echt een heerlijke dag. De Pestana group kan wel werken aan vriendelijkheid, gastvrijheid en flexibiliteit. In al de jaren dat ik er kom heb ik nog nooit enige vorm van flexibiliteit mee gemaakt. Een voorbeeld dit keer: Wij zijn met zijn zessen, willen drie summer specials, maar willen graag in twee drieballen lopen. Waarbij er zelfs één speler wil gaan lopen met eigen trolley. Helaas was dit niet mogelijk, wij konden slechts twee summer specials afnemen en moesten dan twee enkele greenfees erbij kopen. En dan ook nog eens betalen voor de extra buggies (erg duur bij Pestana) die mogelijk nodig waren. Uiteindelijk dus twee summer specials en twee enkele greenfees met trolley geboekt. Hierdoor veel meer geld kwijt en er staan 30 buggies niets te doen daar. Lijkt me toch dat dit iets klant vriendelijker kan Pestana?

Ajalgarve | 31-07-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Echt een fantastische golfbaan, mooie uitzichten en een aantal zeer gave afslagen. Dit is geen baan om zomaar je handicap te lopen. Veel schuine liggingen en ook wel wat blinde slagen. Dus als je de baan voor de eerste keer speelt is het soms een beetje gokken. Mij zien ze hier nog wel eens terug

stekko | 27-04-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

We hebben alle Pestana banen al meerdere keren gespeeld dus ze zijn bekend. Gramacho is mijn persoonlijke favoriet: geweldige golfbaan met afwisselend holes, hoogteverschillen, mooie fairways en waanzinnig snelle, moeilijke greens. De eerste negen holes hebben als bijzonderheid dat ze elk twee greens hebben, waarvan er dus per dag maar eentje in gebruik is. Nadeel was dat mijn Bushnell horloge telkens de afstand tot de niet gebruikte green aangaf. Clubhuis is prima, met een mooi uitzicht op hole 18.

EgonGolfjunkie | 20-03-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Vale Da Pinta Kort maar krachtig, deze baan is veel moeilijker dan de lengte zou doen vermoeden. Mooie glooiende holes die perfect in het landschap passen, snelle greens en goede fairways een must om te spelen, zeker als je een GolfHaftet kaart hebt.

janbouli | 04-03-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige uitdagende baan.
Afwisselend met mooie vergezichten van de teebox.
Goede fairways en snelle greens.
Even opletten want de aan te spelen greens zijn soms verschillend.
Verstandig om caddieboekje te kopen.
Goede doorstroming in de baan.
Drivingrange bij la pinta op 3 autominuten rijden.

Miranda | 27-02-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Na vila sol, alto en pinta is deze baan nog mooier. De Fairways zijn uitstekend en de greens supersnel. Alleen bij de Par 3-s duidelijk minder snel. De hoogteverschillen zijn zeer uitdagend en attractief. De waterhindernissen bij hole 11 en 17 maken de afwisseling compleet. Het Oostenrijks echtpaar Manfred en Ingrid deelden deze meningen. Buggy is aan te bevelen maar niet noodzakelijk. Parkeergelegenheid was er ruim voldoende. Clubhuis is niet nieuw maar sfeervol en vanaf het terras is hole 18 een mooie aankomst heuvel op met een Par 5. De scorekaart is wederom een goede compensatie van het gemis aan een birdyguide: Lay-out en golftips staan duidelijk hierop vermeld. Bij de teebox zou een afvalbakje voor kapotte tees geen overbodige luxe zijn. Negatief is wederom(!) Te weinig zand in de bunkers zodat de leemlaag overheerst en een normale bunkerslag haast ondoenlijk is.

Chrico36 | 25-02-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Beoordeling met 4 sterren

Gramacho was geweldig; fantastische baan.
Vale da Pinta: behandeling bij receptie was slecht; restaurant was matig

martin.bonvanie | 18-02-2017 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Geef ook een beoordeling van Vale da Pinta Golf Course (Pestana)

Schrijf een beoordeling voor Vale da Pinta & Gramacho (Pestana Golf)