logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Portimao Codex  >  Penina Golf & Resort

Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 9 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Penina Golf & ResortGeef ook een beoordeling van Penina Golf & Resort

Touroperators en aanbiedingen voor Penina Golf & Resort

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Penina Golf & Resort

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Woody flatland

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 128 (€ 128)

€ 128 (€ 128)

Lengte

cr

sr

Heren

6273 meter

6860 yard

73.7

131

Dames

5140 meter

5621 yard

124

72.7

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Korting op greenfee's voor hotelgasten.

Adresgegevens Penina Golf & Resort

8501-952  Portimao Codex

Tel: +351 282 420200

Tel reserveren: tekst?

Fax: +351 282 420300

penina@jjwhotels.com

http://www.penina.com

Penina Golf & Resort is een onderdeel van het Meridien vlakbij Alvor. De golfbaan is zo’n 44 jaar geleden door Sir Henry Cotton ontworpen en is de oudste baan in de regio. Mede omdat de Portugese Open al meerdere malen op deze Championship Golf Course was gespeeld, waren de verwachtingen hoog. Eerlijk gezegd viel dat aanvankelijk wat tegen. Penina is een vlakke, niet al te lange golfbaan (zeker van de medaltee’s) die je pas gaandeweg leert waarderen. Het venijn zit ‘m vooral in de strategische gelegen bunkers en waterpartijen. Holes die een makkie lijken, blijken opeens onneembare vestingen. Een onoplettende longhitter heeft het op deze baan lastig. Het is precisie wat de klok slaat. De greens zijn supersnel met moeilijke breaks waarop menig punt wordt verloren. Penina is een baan waar je je niet moet laten opjagen en waar je de tijd moet nemen om je slag te bepalen en tijd moet investeren in het kijken naar je puttinglijn. Dan kan je op deze golfbaan tot een goede score komen.
Penina is onderdeel van het Meridien Golf & Resort. Kamers die aan de ‘golf’ zijde liggen hebben een schitterend uitzicht over de golfbaan. Het clubhuis van de golfbaan heeft allure. De prijzen zijn echter, net als het hotel, pittig.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Een niet zo’n overzichtelijke baan de overzichten per hole zouden iets duidelijker mogen zijn ook qua onderhoud kan het beter.

cmjdewitte | 23-11-2017 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Een mooi golfresort net buiten Portimao, incl hotel. Ik heb er als greenfee speler 18 holes gespeeld op de Championship Course, samen in een flight met een Noord-Ier (Andy) en een Brits echtpaar (Ann & Peter). De ontvangst bij de receptie was kil en onpersoonlijk. Geen enkele uitleg, ik moest alles vragen. Zo bleek de mooie driving range die er is, pas geopend te zijn vanaf 14.30 uur. Niet echt handig als je starttijd om 13.12 uur is. Ik had mijn greenfee geboekt (met korting!) via Carvoeiro Golfshop (64 euro), waar ik ook een volledige Taylormade M2 set (model 2016) gehuurd had voor 10 euro voor 1 dag (haast niet te geloven!). Ook de buggy via de Carvoeiro Golfshop met korting geboekt (40 ipv 49 euro, alle kleine beetjes helpen :-)).
Putting- en chipping green waren oke, evenals parkeerruimte.

De baan zelf is een oude parkbaan en schijnt de oudste golfbaan van de Algarve te zijn. Het is een genot om te spelen, met al die prachtige bomen om je heen. Het voordeel is dat het naaldbomen zijn, zodat er dus geen bladeren onder liggen zoals bij ons in Nederland, maar naalden. Als je dus een keer tussen de bomen terecht komt, kun je je bal makkelijk terug vinden plus hij is meestal nog goed speelbaar richting fairway. De baan kent een mooie layout, met regelmatig water dat de baan kruist. Daardoor moet je goede keuzes maken in de lengte van je slagen. De Tee-boxes en fairways lagen er keurig bij. Redelijk brede fairways, al waren er ook wel wat smallere holes bij. De greens waren wat wisselend van kwaliteit. Over het algemeen wel goed en redelijk snel, al was de snelheid per hole verschillend. Een enkele green was erg stuiterig, vooral door veel slecht gerepareerde pitchmarks. De greens waren extreem zacht, waardoor je ijzerslagen naar de green nagenoeg naast de pitchmark stil lagen (zie ook een van mijn foto's). En die pitchmark was dan erg diep, dus die moet je zorgvuldig repareren.
Door de baan rijdt een catering buggy waar je drinken kunt kopen. Gelukkig was het deze middag niet erg druk, want dat kan hier wel eens een probleem zijn hoorde ik. We hadden een snelle 4-bal vóór ons zitten en gelukkig niemand kort achter ons, want met die Britse "oudjes" ging het niet zo snel. Wel een hele gezellige flight en een top middag gehad bij temperatuur van 30 graden en dat eind september!

frankpas | 28-09-2017 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige open baan wel wat gedateerd! Na het portugal open in 2004 (Jeminéz won) is er niet veel veranderd!
Klassieke baan met aardig veel ruimte op de fairways.

bslothouber | 23-03-2017 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Als je alles bekijk hoe geweldig het is en dan de oude drivingrangeballen hebt, is dat een minpunt jammer genoeg

labrie68 | 13-08-2016 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Vorig jaar ook hier gespeeld, toen gelukkig niet zo druk, nu dus wel, lang wachten op oude Engelse mannen die niet vooruit te branden waren, ze werden uiteindelijk van de baan gehaald, gelukkig anders waren we voor het donker niet van de baan geweest.

De baan lag er goed bij, vooral de fairways zijn een genot, de Greens waren vorig jaar beter maar nog altijd goed. De baan is een beetje een buitenbeentje rondom Lagos, parkbaan met groene fairways en greens en helemaal niet droog zoals de meeste andere banen in de omgeving.

Het clubhuis is en blijft super, traditioneel met grote chesterfields, veel donker hout en heel correct personeel.

janbouli | 17-03-2016 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Vlakke park/bosbaan op mooi golfcomplex, bij hotel met mooie klassieke uitstraling. De baan heeft minder mooie fairways dan we op andere banen in de Algarve hebben gezien. De greens daarentegen waren heel goed en fijn snel. Heerlijk om ook weer eens een vlakke baan te spelen, gevarieerde en mooie holes. Zeker de moeite waard om te spelen. We waren aangenaam verrast, zeker gezien de soms wat negatieve recensies op LC.

MCR | 04-03-2016 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan en faciliteiten. Resort course overkant van straat is saai

BrunoSmits | 30-12-2015 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 2 sterren

Op het moment dat we het complex opreden hadden we zo iets van mooi, het was nu rustig maar ik denk als het drukker zo zijn dat er dan weinig parkeerplekken zijn voor de gasten van buiten af, ze moeten het ook waarschijnlijk van de hotelgasten hebben.
Ontvangst bij de receptie/shop was oke, het personeel sprak matig Engels maar we kwamen eruit en dat was al heel wat. Heb zelf de academy-course gedaan dus daar gaat ook deze beoordeling over (er zijn 3 courses).

Heb de driving-range niet gezien dus geen oordeel daarover, putting-green was matig van kwaliteit, had ook ander gras dan de greens, daar kwam ik achter op het moment dat ik op de green stond van de 1ste hole want wat op putting-green nog goed ging, ging hier fout (het liep veel harder) dus voordat ik daar een beetje aan gewend was, was ik op de helft. Teeboxen waren naar behoren maar de fairways en de rouch daarin tegen waren droog, veel plekken met zand ipv gras oftewel slechte staat van de baan en de greens hadden veel pitchmarks die niet gerepareerd worden door medegolfers maar dat zie ik in Nederland ook dus niks nieuws wat dat aangaat.
Wat de prijs aangaat vond ik € 20 voor deze course het niet waard en zal dus zelf hier niet zo snel terug komen. Het is lopend makkelijk te doen want de hoogte-verschillen zijn nihil.

En het clubhuis heb ik niet eens bezocht want onze lunch hebben we genuttigd bij CHICO ZE (lunch tussen 12:30 - 15:30) in het plaatsje Torre (N-125 richting Lagos) en dat is een aanrader, dus als je in de buurt bent zeker doen.

renate65 | 07-12-2015 | review: Penina Golf & Resort

Beoordeling met 4 sterren

Hier uitnodiging gespeeld en dat was zeer aangenaam. We werden netjes ontvangen door de manager in de golfshop, De baan was goed bezet maar niet te druk. Hij lag er netjes bij. Helaas dat andere golfers de pitchmarks, op de mooie greens, niet deden herstellen. De fairway waren soms wat smal. Alles bij elkaar is het een prachtige parkbaan met greens die door bunkers omringd worden. Mocht je zin hebben om hier te spelen dan is het zeer aantrekkelijk om dit te combineren met een overnachting.

FrankdeKapper | 12-10-2015 | review: Penina Golf & Resort

Geef ook een beoordeling van Penina Golf & Resort

Schrijf een beoordeling voor Penina Hotel & Golf Resort