logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Canada  >  Alberta  >  Alberta  >  Canmore  >  Silvertip GC

Silvertip GC

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 2 beoordelingen: 8.8
Lees de beoordelingen over Silvertip GCGeef ook een beoordeling van Silvertip GC

Baan gegevens Silvertip GC

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Mountain Course/Berg baan

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

CAD 175 (€ 138.89)

CAD 175 (€ 138.89)

Lengte

cr

sr

Heren

6584 meter

7200 yard

74,1

153

Dames

4653 meter

5089 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

greenfee's van oktober tot eind mei CAD 125

Adresgegevens Silvertip GC

1000 SilverTip Trail

T1W 2V1  Canmore

Tel: (403) 678-1600

Fax: (403) 678-1609

Website

In de Canadese Rocky Mountains bij Canmore Alberta bevindt zich een uitbundige bergbaan.Volgens Mieke Bosman en Hansmaarten Tromp, auteurs van het boek Topspots 250 reistips en wereldtrips is deze baan een droomlocatie. De naam Silver Tip verwijst naar de hier in het wild voorkomende grizzly beren die een zilverkleurige vacht krijgen naarmate zij ouder worden. De beren laten zich zien maar doen, zo wordt beweerd, niemand kwaad. Je golft hier van hooggelegen afslagplaatsen naar greens in beschutte valleien en van laaggelegen tee's naar vlaggen die hoog op de rand van de afgrond zijn gestoken. De natuur is er net zo uitbundig en mooi dat het, zeker bij het eerste rondje, bijna onmogelijk is je goed op het spel te concentreren.Benieuwd naar de andere negen droomlocaties van Bosman en Tromp beschrijven? In hun boek Topspots staan ze vermeld. Kijk voor meer informatie op onze nieuwspagina

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Silvertip GC

Beoordeling met 5 sterren

Golfen in een schitterende omgeving midden in het Banff National Park in Canmore, Alberta. Midden in de beboste heuvels met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Three Sisters. Superlatieven te over! Het is moeilijk om je aandacht bij het golfspel te houden als je in zo’n setting mag spelen.

De baan oogt smal en de strategisch geplaatste bunkers dagen je uit om accuraat te zijn. Verzorging van de fairways en greens uitstekend. Neem een buggy om de het grote hoogteverschil en de afstand tussen de holes te overbruggen. Fantastische slothole, een dogleg par-4 van 380 meter met een drop van ruim 100 meter van tee tot green. Genieten!

CrownDyke | 16-08-2013 | review: Silvertip GC

Beoordeling met 4 sterren

Iets buiten het centrum van Canmore op de op het zuiden georiënteerde berghelling van de Bow River Valley treffen we het Silvertip Resort met de gelijknamige 18-holes golfbaan. De baan is buitengewoon ruim van opzet en kent vanaf nagenoeg elk punt op de baan een prachtig decor. Daarin speelt het bergmassief de Three Sisters aan de overkant van de Bow Valley een belangrijke rol. Ook speltechnisch dient dit bergmassief in het oog te worden gehouden want door de (wortel-)groeirichting van het “bentgrass” op de greens heeft de bal snel de neiging in de richting van de Three Sisters (het zuiden) af te buigen. Dit klinkt wellicht als een sprookje maar blijkt maar al te waar! Op diverse plaatsen rond de baan ziet men er, overigens steeds op gepaste afstand, riante meestal houten landhuizen en appartementsgebouwen. Ofschoon ieder huis een eigen architectuur kent maakt het geheel toch een rustige indruk door het voorgeschreven beperkte kleurenspectrum. De baan kent enkele spectaculaire holes waarbij met name de gegeven hoogteverschillen zijn benut. Hole 18 is daarvan een voorbeeld en niet alleen voor de spelers maar ook voor de bezoekers op het terras bij het clubhuis die een hoog overzicht op de binnenkomers hebben.

golfbestemming nl | 19-09-2011 | review: Silvertip GC

Geef ook een beoordeling van Silvertip GC

Schrijf een beoordeling voor Silvertip Resort