logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vale do Lobo Codex (Almancil)  >  Quinta do Lago Golf Club-Sul

Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Quinta do Lago Golf Club-SulGeef ook een beoordeling van Quinta do Lago Golf Club-Sul

Touroperators en aanbiedingen voor Quinta do Lago Golf Club-Sul

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Quinta do Lago Golf Club-Sul

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Forest, residential

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 90 (€ 90)

€ 90 (€ 90)

Lengte

cr

sr

Lengte

6488 meter

7095 yard

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

greensfee's die niet online worden geboekt, kosten € 160

Adresgegevens Quinta do Lago Golf Club-Sul

P-8135-024  Vale do Lobo Codex (Almancil)

Tel: +351 289 390700

Fax: +351 289 394013

www.quintadolago.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan met veel ruimte vanaf de tee en snelle greens!

thijswolbers | 23-03-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie baan maar zeker geen topper. Wel mooi onderhouden. Er is bij deze baan niet echt iets bijzonder. Niets is slecht, alles ok maar niet top. Daarom is het ook moeilijk om er veel over te schrijven. Het clubhuis valt echt tegen in alle opzichten. Dus leuk de baan aan mijn lijst te kunnen toevoegen, maar ze zal niet in mijn geheugen blijven hangen.

filip | 21-10-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb hier vooralsnog enkel de Norte gespeeld. Bij aankomst merkte ik al dat dit een andere ervaring zou zijn als bij vb de banen van de Oceanico keten. Geen vriendelijke aanspreking als je toekomt, de tas wordt niet klaargezet en je wordt al helemaal niet begeleid. Nochtans ligt de prijs van de green fee in lijn met de 'luxueuzere' banen in de Algarve, waar deze als normaal ervaren worden. Aanmelden in de golf shop waar het zeer druk was, de fabriek draaide al op volle toeren. Net nadat ik mij aangemeld had, kwamen er vier Britten die klaarblijkelijk voor drie geboekt hadden maar telefonisch gemeld hadden dat er een vierde ging meekomen. Enige probleem was dat die vierde plaats ondertussen dus door mij was 'ingenomen'. Geen probleem, ik gaf ook aan dat ik gerust wat later wou vertrekken, maar men zei dat ik op gewoon tijdstip naar de 1ste mocht gaan en de marshall ging het daar wel allemaal regelen. Gezien het oponthoud nog snel even naar de drivingrange waar je maar liefst € 6 extra moest neertellen om wat balletjes af te slaan van een grote mat die zijn beste tijd heeft gehad. Desondanks wel zeer mooie en ruime drivingrange. Eens aangekomen aan de 1ste tee hoorde ik dan dat zowat alles bomvol zat en dat ik kon aansluiten bij de eerste volgende niet volgeboekte flight, wat dus zo'n 15 minuten later bleek te zijn. Omdat alles zover van elkaar ligt had het weinig zin om nog terug te keren naar de range, dus bleef ik maar wat kijken naar de vertrekkende flights. Bijzonder onprofessioneel allemaal, en vond het persoonlijk frappant dat men zich op geen enkel moment geëxcuseerd heeft of enige vorm van begrip getoond heeft vb in de vorm van een gratis jeton of logoballetje of dergelijke...

Soit, met een redelijk wrang gevoel begonnen, des te meer omdat ik echt het gevoel had in een fabriek te zijn: volle na volle flight (voornamelijk Britten), overal heel veel drukte, etc... Ik had nochtans enorm uitgekeken naar deze baan, die enkele jaren geleden met het grote geld is gerenoveerd in nauwe samenwerking met Paul McGinley en waarvan ik vernomen had dat men hier ambitie had om grote tornooien te laten doorgaan. De baan zelf maakte gelukkig zeer veel goed: het is echt een pareltje. Onderhoud perfect, greens bij de snelste die ik ooit gespeeld heb, zeer veel break en veel ondulaties. Vanaf de tee heb je meestal redelijk wat ruimte en vanaf de heren tee's is de baan ook niet té lang. Bovendien moet je echt al je best doen om out of bounds te slaan of je bal niet terug te vinden door de ruime fairways en goed speelbare roughs. Uiteraard voldoende blinde slagen, goed gepositioneerde bunkers en wat water om alles interessant te houden. Als je op deze baan strategisch speelt, en goed de greens weet aan te spelen en uiteraard niet vergeet uit te putten kan je hier een leuke score neerzetten. Golftechnisch een zeer interessante en moderne baan, maar ook gewoon een zeer mooie baan.

Par 3's zijn allemaal zo aangelegd dat je steeds rekening moet houden met de (soms stevige) wind, deze zit bijna altijd ofwel volledig mee ofwel volledig tegen. Hole 14 is zeer mooi! Zo goed als alle par 4's zijn (soms stevige en vaak blinde) doglegs, hole 5,12 en 17 waren mijn favorieten. Zelfs een goeie drive vereist een scherpe tweede slag: water, bunkers, hoogteverschillen, deze baan heeft het allemaal. Par 5's zijn dan weer vrij recht en hier speelt men vooral op de blinde slagen, hoogteverschillen en strategische bunkers. Ze zijn wel allemaal bereikbaar in 3 slagen, soms zelfs in 2 zoals mijn medespeler met hcp 4 bewezen heeft, wat toch een goed gevoel heeft en je scorekaart wat kan opfleuren. Hole 11 en 18 waren voor mij de mooiste par 5's.

Aan de baan zelf en de lay out zijn er ook echter enkele nadelen. Zoals reeds gezegd zeer druk, heel veel moeten wachten op de flights voor ons, zeer grote afstanden tussen de holes (die ook zeer vaak over de openbare weg gaan). Hierdoor alsook het feit dat iedereen hier met buggy's rijdt kun je praktisch niet anders dan zelf ook een buggy nemen. Wel een heel leuke toevoeging is de GPS in de buggy, die alle info geeft over de baan. Aangezien de baan heel vaak langs de weg loopt en men overal langsheen aan het bouwen is, heb je af en toe ook last van omgevingslawaai.

Met andere woorden: baan zelf (Norte) is golftechnisch gezien prachtig en moet je spelen! Al de rest (ondermaatse gastvrijheid, fabrieksgevoel, wachten, prijskaartje (wordt gespijsd door praktisch obligatoire buggy), etc...) moet je er nu éénmaal bijnemen. Spijtig dat men deze niet gecombineerd krijgt zoals andere golfbanen in de Algarve wel kunnen. Had echt het idee dat men hier het gevoel had: onze banen zijn top dus de mensen komen sowieso terug, en we zitten toch altijd volgeboekt, hoe we onze klanten ook behandelen...

Ik kom desondanks terug om de andere banen te spelen, en heel waarschijnlijk ook om de Norte nog enkele keren te spelen.

J.VdS | 04-07-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Tja, een beetje mixed feelings.
De baan is zo mooi! En perfect onderhouden. Veel huizen erlangs, maar mij deert dat niet.
De greens waren heel erg moeilijk.
De range is een plaatje, maar €5voor 40 balen is weer absurd.
De club voelt een beetje als een fabriek, niet heel gastvrij, en erg druk.
Desondanks blijft de baan het belangrijkst voor mij, en die is erg divers en uitdagend leuk.

splinterboep | 02-04-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Golffabriek quinto do lago. Zo druk dat we op 10 moesten beginnen, iedere hole wachten. Fairways wederom vaak droog, ook weer voor de greens. Greens erg snel. Deels door een bos (of wat daar van over was door bebouwing) veel hoogteverschillen, door de harde wind(5/6) lastig te spelen, ook veel regen helaas. Mooie erg dure huizen langs de baan maar minder aanwezig dan op vale de lobo waar ze echt dicht bij de fairways staan. De algemene indruk is professioneel, goede range, oefengreens, maar alles erg duur. Restaurant prima.

bartjeslokop | 07-03-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met chique uitstraling. Kwaliteit van onderhoud is goed al zaten er wel wat stukken zand in de fairway en veel putjes in de greens. De eerdere reviews gaven aan dat de baan nogal lang is, dat is voor dames vanaf de rode tees zeker niet het geval. Longhitters dames kunnen hier goed van de gele tees spelen, temeer daar die afslagplaatsen een stuk leuker zijn (rode tees nogal eens 'halverwege' de hole). In de South course zitten een paar blinde holes en sommige holes zijn wat oneerlijk met scheve / schuine fairways waardoor het ook met een goed schot moeilijk is om de bal in de baan te houden. Clubhuis is mooi van architectuur maar mist wat sfeer. Baan ligt in mooie omgeving, met luxe villa's niet al te dicht langs de holes.

MCR | 29-02-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Met grote verwachtingen ging ik hier naar toe... Dit is per slot van rekening de baan (Quinta do Lago Norte) waar Paul McGinley zijn naam aan verbonden heeft. De baan op zich is erg uitdagend en heeft het allure van een topbaan. Helaas is de omgeving van de front 9 erg rumoerig. De baan ligt dan ook vlak naast drukke wegen. De back 9 is een stuk rustiger, helaas kwam ik daar wel direct achter een langzame Pro-Am, wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik met 2 greenkeepers van Pinhal gespeeld heb. Deze heren vertelde me dat er nogal wat problemen waren met de drainage van de baan. Dat verklaarde meteen de werkzaamheden en de opgelapte stukken van de baan.

Het clubhuis was niet toegankelijk, maar daarvoor in de plaats was er een soort van 'starndtentje'. Ook al heeft dit tentje maar een paar tafels en veel personeel, de bediening was traag en vergat nog wel eens wat waardoor het een lange rit werd (niet echt fijn als je naar het vliegveld moet). Verder zijn de kleedruimtes goed verzorgd. De enige opmerking die ik hier heb is dat de douches erg donker zijn.

blueiced56 | 09-02-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Alles is super

redblokker | 11-11-2015 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Laranjal is een mooie speelbare parkbaan met toch uitdagende holes. De greenfee is te hoog voor wat je krijgt.

Kristof | 13-10-2015 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

North Course: Deze baan heeft recentelijk een grote upgrade gehad. Miljoenen zijn geïnvesteerd om deze baan te verbeteren, bunkers te verleggen en zo verder. Het resultaat mag er zijn. Een technische, moderne golfbaan met veel ruimte vanaf de tee. Moeilijkheidsgraad zit hem toch vooral in het aanspelen en putten op de greens. Zeer geonduleerd. Prachtige baan, wel zwaar om te lopen en veel afstanden tussen de holes.

South: Traditioneel gezien de mooiste van de drie (North komt nu wel heel dichtbij). Prachtige baan tussen pijnbomen. Portugees open is hier vaak gespeeld.

Laranjal: Relatief nieuw en liggende net buiten de "Golden Triangle". Iets andere golfbeleving in vergelijking tot de andere banen doordat je tussen de fruitbomen speelt. Deze baan krijgt veel lovende kritieken, maar ik zie het er niet helemaal vanaf. Onderhoud is top, holes prima, maar wel dicht op elkaar geplakt. Hole 1 en 18 lopen parallel en zijn verre van interessant. Baan heeft nog een paar jaar nodig, maar kan niet in de schaduw staan van de (nieuwe) North en South course.

Overall een prachtig resort en iets ruimer opgezet dan "buurman" Vale do Lobo. Toch gaat mijn voorkeur uit naar die andere buurman: San Lorenzo.

Alle banen vaak gespeeld.

Tim65 | 24-07-2015 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Geef ook een beoordeling van Quinta do Lago Golf Club-Sul

Schrijf een beoordeling voor Quinta do Lago