logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vale do Lobo Codex (Almancil)  >  Quinta do Lago Golf Club-Sul

Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Quinta do Lago Golf Club-SulGeef ook een beoordeling van Quinta do Lago Golf Club-Sul

Touroperators en aanbiedingen voor Quinta do Lago Golf Club-Sul

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Quinta do Lago Golf Club-Sul

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Forest, residential

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 90 (€ 90)

€ 90 (€ 90)

Lengte

cr

sr

Lengte

6488 meter

7095 yard

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

greensfee's die niet online worden geboekt, kosten € 160

Adresgegevens Quinta do Lago Golf Club-Sul

P-8135-024  Vale do Lobo Codex (Almancil)

Tel: +351 289 390700

Fax: +351 289 394013

www.quintadolago.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Vernieuwd in 2015; Buggy's met GPS op de North. Perfecte starters die beoordelen hoe snel er gestart kan worden en soepel met starttijden omgaan.

bslothouber | 02-12-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Quinta Do Lago South Course gespeeld.

Mooie start hole 1... links van de tee het clubhuis met terras spannend schot als het terras vol zit.

Goed onderhouden golfcourse afwisselende en uitdagende holes, een golfbaan die zeker niet gaat vervelen.

Roodrick | 02-12-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Voor de prijs die ze vragen (140 euro) mag de baan voor mij wel wat meer uitdaging bieden. De baan is verzorgd daar niets van maar een klein beetje saai.
Zijn geld niet waard.

Hilde De Jonge | 09-10-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Great weather to play today, first week of october!
Course was in good condition, firm green fairways, greens where of a reasonable speed, pity are the huge number of pitchmarks that have not been repaired.
Enjoyed the South layout with a mix of mostly trees lining both sides of the fairways.

petercantrell | 02-10-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 5 sterren

Het was erg druk, lang wachten op de eerste tee. Een jeugd toer voor ons, dus we waren bang voor een lange dag. Eenmaal in de baan echt genoten van een geweldige baan, met prachtige holes. Fantastisch onderhoud en snelle greens. De snelheid door de baan viel mee, niet eens heel veel moeten wachten, tweede negen gewoon aansluiting en heerlijk door gelopen. Met prachtig weer genoten van een geweldige baan, die iedereen op zijn verlanglijstje kan zetten.

Ajalgarve | 03-08-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan met veel ruimte vanaf de tee en snelle greens!

thijswolbers | 23-03-2017 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie baan maar zeker geen topper. Wel mooi onderhouden. Er is bij deze baan niet echt iets bijzonder. Niets is slecht, alles ok maar niet top. Daarom is het ook moeilijk om er veel over te schrijven. Het clubhuis valt echt tegen in alle opzichten. Dus leuk de baan aan mijn lijst te kunnen toevoegen, maar ze zal niet in mijn geheugen blijven hangen.

filip | 21-10-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb hier vooralsnog enkel de Norte gespeeld. Bij aankomst merkte ik al dat dit een andere ervaring zou zijn als bij vb de banen van de Oceanico keten. Geen vriendelijke aanspreking als je toekomt, de tas wordt niet klaargezet en je wordt al helemaal niet begeleid. Nochtans ligt de prijs van de green fee in lijn met de 'luxueuzere' banen in de Algarve, waar deze als normaal ervaren worden. Aanmelden in de golf shop waar het zeer druk was, de fabriek draaide al op volle toeren. Net nadat ik mij aangemeld had, kwamen er vier Britten die klaarblijkelijk voor drie geboekt hadden maar telefonisch gemeld hadden dat er een vierde ging meekomen. Enige probleem was dat die vierde plaats ondertussen dus door mij was 'ingenomen'. Geen probleem, ik gaf ook aan dat ik gerust wat later wou vertrekken, maar men zei dat ik op gewoon tijdstip naar de 1ste mocht gaan en de marshall ging het daar wel allemaal regelen. Gezien het oponthoud nog snel even naar de drivingrange waar je maar liefst € 6 extra moest neertellen om wat balletjes af te slaan van een grote mat die zijn beste tijd heeft gehad. Desondanks wel zeer mooie en ruime drivingrange. Eens aangekomen aan de 1ste tee hoorde ik dan dat zowat alles bomvol zat en dat ik kon aansluiten bij de eerste volgende niet volgeboekte flight, wat dus zo'n 15 minuten later bleek te zijn. Omdat alles zover van elkaar ligt had het weinig zin om nog terug te keren naar de range, dus bleef ik maar wat kijken naar de vertrekkende flights. Bijzonder onprofessioneel allemaal, en vond het persoonlijk frappant dat men zich op geen enkel moment geëxcuseerd heeft of enige vorm van begrip getoond heeft vb in de vorm van een gratis jeton of logoballetje of dergelijke...

Soit, met een redelijk wrang gevoel begonnen, des te meer omdat ik echt het gevoel had in een fabriek te zijn: volle na volle flight (voornamelijk Britten), overal heel veel drukte, etc... Ik had nochtans enorm uitgekeken naar deze baan, die enkele jaren geleden met het grote geld is gerenoveerd in nauwe samenwerking met Paul McGinley en waarvan ik vernomen had dat men hier ambitie had om grote tornooien te laten doorgaan. De baan zelf maakte gelukkig zeer veel goed: het is echt een pareltje. Onderhoud perfect, greens bij de snelste die ik ooit gespeeld heb, zeer veel break en veel ondulaties. Vanaf de tee heb je meestal redelijk wat ruimte en vanaf de heren tee's is de baan ook niet té lang. Bovendien moet je echt al je best doen om out of bounds te slaan of je bal niet terug te vinden door de ruime fairways en goed speelbare roughs. Uiteraard voldoende blinde slagen, goed gepositioneerde bunkers en wat water om alles interessant te houden. Als je op deze baan strategisch speelt, en goed de greens weet aan te spelen en uiteraard niet vergeet uit te putten kan je hier een leuke score neerzetten. Golftechnisch een zeer interessante en moderne baan, maar ook gewoon een zeer mooie baan.

Par 3's zijn allemaal zo aangelegd dat je steeds rekening moet houden met de (soms stevige) wind, deze zit bijna altijd ofwel volledig mee ofwel volledig tegen. Hole 14 is zeer mooi! Zo goed als alle par 4's zijn (soms stevige en vaak blinde) doglegs, hole 5,12 en 17 waren mijn favorieten. Zelfs een goeie drive vereist een scherpe tweede slag: water, bunkers, hoogteverschillen, deze baan heeft het allemaal. Par 5's zijn dan weer vrij recht en hier speelt men vooral op de blinde slagen, hoogteverschillen en strategische bunkers. Ze zijn wel allemaal bereikbaar in 3 slagen, soms zelfs in 2 zoals mijn medespeler met hcp 4 bewezen heeft, wat toch een goed gevoel heeft en je scorekaart wat kan opfleuren. Hole 11 en 18 waren voor mij de mooiste par 5's.

Aan de baan zelf en de lay out zijn er ook echter enkele nadelen. Zoals reeds gezegd zeer druk, heel veel moeten wachten op de flights voor ons, zeer grote afstanden tussen de holes (die ook zeer vaak over de openbare weg gaan). Hierdoor alsook het feit dat iedereen hier met buggy's rijdt kun je praktisch niet anders dan zelf ook een buggy nemen. Wel een heel leuke toevoeging is de GPS in de buggy, die alle info geeft over de baan. Aangezien de baan heel vaak langs de weg loopt en men overal langsheen aan het bouwen is, heb je af en toe ook last van omgevingslawaai.

Met andere woorden: baan zelf (Norte) is golftechnisch gezien prachtig en moet je spelen! Al de rest (ondermaatse gastvrijheid, fabrieksgevoel, wachten, prijskaartje (wordt gespijsd door praktisch obligatoire buggy), etc...) moet je er nu éénmaal bijnemen. Spijtig dat men deze niet gecombineerd krijgt zoals andere golfbanen in de Algarve wel kunnen. Had echt het idee dat men hier het gevoel had: onze banen zijn top dus de mensen komen sowieso terug, en we zitten toch altijd volgeboekt, hoe we onze klanten ook behandelen...

Ik kom desondanks terug om de andere banen te spelen, en heel waarschijnlijk ook om de Norte nog enkele keren te spelen.

J.VdS | 04-07-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Tja, een beetje mixed feelings.
De baan is zo mooi! En perfect onderhouden. Veel huizen erlangs, maar mij deert dat niet.
De greens waren heel erg moeilijk.
De range is een plaatje, maar €5voor 40 balen is weer absurd.
De club voelt een beetje als een fabriek, niet heel gastvrij, en erg druk.
Desondanks blijft de baan het belangrijkst voor mij, en die is erg divers en uitdagend leuk.

splinterboel | 02-04-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Beoordeling met 4 sterren

Golffabriek quinto do lago. Zo druk dat we op 10 moesten beginnen, iedere hole wachten. Fairways wederom vaak droog, ook weer voor de greens. Greens erg snel. Deels door een bos (of wat daar van over was door bebouwing) veel hoogteverschillen, door de harde wind(5/6) lastig te spelen, ook veel regen helaas. Mooie erg dure huizen langs de baan maar minder aanwezig dan op vale de lobo waar ze echt dicht bij de fairways staan. De algemene indruk is professioneel, goede range, oefengreens, maar alles erg duur. Restaurant prima.

bartjeslokop | 07-03-2016 | review: Quinta do Lago Golf Club-Sul

Geef ook een beoordeling van Quinta do Lago Golf Club-Sul

Schrijf een beoordeling voor Quinta do Lago