logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Albufeira  >  Pine Cliffs Golf Course

Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.2
Lees de beoordelingen over Pine Cliffs Golf CourseGeef ook een beoordeling van Pine Cliffs Golf Course

Touroperators en aanbiedingen voor Pine Cliffs Golf Course

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Pine Cliffs Golf Course

Baan

9 Holes / 33 Par

Type baan

Forest

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 85

€ 85

Lengte

cr

sr

Lengte

2227 meter

2435 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

nee

Adresgegevens Pine Cliffs Golf Course

Praia da Falésia, 644

P-8200-909  Albufeira

Tel: +351 289 500100

Fax: +351 289 501950

E-mail

www.pinecliffs.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Baan wederom gespeeld, maar nu in juni i.p.v. maart. De baan maakt deel uit van het vakantiecomplex Sheraton. Vriendelijke ontvangst. De oefenfaciliteiten zijn prima en liggen tegenover het clubhuis aan de overkant van de weg. De baan is op zich kort. Geen par 5 en wat meer parren 3. Hole 6 is de bekende afslag over de klif. Na de renovatie is dit vanaf wit een par 3 van bijna 200 meter, maar een vlucht van 175 meter is nodig om de overkant te halen. De greens zijn prima. Blijft een leuke baan om tijdens vakantie te spelen of na de winter weer in het ritme te komen.

douwe | 27-08-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

geen opmerkingen

maxcalibur | 16-08-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig resort, zeer luxe, optimaal genieten. Golfbaan heeft geen par-5 baan. Is dus kort, maar speelt wel lekker en uitdagend. Prachtig uitzicht over zee van hole 5 en 6. Je kunt er fantastisch eten en bij langer verblijf kan er in de buurt ook gastronomisch goedkoop worden genoten.
Er is ook een supermarktje tegenover de ingang van het resort.

emile karregat5 | 18-07-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Mooie 9 holes vakantiebaan (feel good gevoel krijg je als je er loopt). kort, niet moeilijk. de baan heeft geen par 5, uitsluitend par 4 en par 3 holes. de pijnbomen zijn lastig, veel naalden in de rough. de baan is smal, maar als je de fairway houdt niet moeilijk. hole 6 en 7 zijn de mooiste holes. het is er in de zomer erg druk en niet iedereen begrijpt dat je andere mensen moet doorlaten wanneer die in een hoger tempo spelen. wij komen er graag.

De club sandwich is erg lekker en de pro shop verkoopt mooie kleding, maar geen clubs. Oefenfaciliteiten zijn ruim.

pp saasen | 10-07-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Gelegen in het Sheraton complex in de Algrave. Oefenfaciliteiten zijn in orde, zeer grote driving range met nog pitch mogelijkheden, maar wel van op matten, wat in deze regio toch enigszins atypisch is. Bovendien zijn de ballen te betalen, waardoor je eerst helemaal naar het 'clubhuis' moet lopen om een kaartje te kopen, en daarna uiteraard terug. Gelukkig is men wel vriendelijk. Oefengreen ligt dicht bij de 18de hole en de 1ste tee, normale kwaliteit en snelheid. De tee's, greens en baan worden wel goed onderhouden, zeker de fairways zien er zeer gezond uit. Greens zijn normaal qua snelheid maar wel eerlijk.

De 9 holes baan is relatief kort, niet erg moeilijk maar kan op sommige momenten wel zeer smal zijn. Grote pijnbomen en naburige fairways zorgen ervoor dat een verkeerde slag wel pijnlijk kan zijn. Er zijn ook wel wat hoogteverschillen maar veel houdt het allemaal niet in. Het visitekaartje, tevens ook de signature hole, is de par 3 6de hole, waar je een prachtig zicht hebt op het water en de kliffen van de Algrave. Deze hole lijkt zo uit de PGA weggeplukt, spijtig genoeg is dit ook de enige hole die enigszins een bijzonder gevoel kan oproepen. De rest van de baan is gewoontjes, op geen enkel ander moment heb je zicht op het water en de kliffen en zeker de laatste hole is niets bijzonder als finishing hole...

Een baan die je op korte tijd kan lopen, zou ik eerder aanraden aan beginnende golfers, degene die in het resort verblijven en/of mensen die tussendoor snel 9 holes willen lopen. Voor de gevorderde golfer zijn er in deze streek veel aangenamere banen. Bovendien is de prijs, gezien de moeilijkheid en de feit dat er maar 9 holes zijn, relatief hoog.

J.VdS | 12-06-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 3 sterren

Een leuke golfbaan! Kort, zodat ook de wat minder geoefende spelers zonder grote frustratie een hole kunnen afmaken. Maar door strategisch geplaatste bunkers en hier en daar wat hoogteverschil, moet je toch goed opletten om een goede score te maken. Vooral als de wind waait is het lastig hier je handicap te spelen.

De ontvangst is prettig: een leuk gelegen terras dat uitkijkt op de 1e tee en 9e green en, in de verte, de Atlantische oceaan.
Het clubhuis stelt niet veel voor. Er is geen kleedruimte, maar gelukkig waren de mensen in de shop behulpzaam en konden we in de paskamer omkleden. De teveel aangeschafte ballenkaarten bleken echter minder gemakkelijk te verrekenen, maar dat kwam na wat aandringen gelukkig goed.

De baan is goed onderhouden. Greens zijn niet heel snel, maar rollen eerlijk en de fairways zijn van prima kwaliteit.
Hole 6, een relatief lange par3 met (vanaf de witte tees) een afslag over de kliffen, blijft je bij. De rest van de holes is minder indrukwekkend.

Een leuke baan om (in) te spelen, maar geen wereldveranderende ervaring.

Dirk96 | 28-04-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

een van de mooiste 9 holes banen die ik ooit gespeeld heb, een weetje: het Nederlands voetbalteam logeerde (en speelde) hier tijdens het E.K. in Portugal.

uglykid | 27-04-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9 holesbaan met een aantal mooie holes, waarbij natuurlijk de 6e over de cliffs een ongelofelijk uitzicht biedt.
Hole 1, 2 en 9 zijn standaard par 3, zonder enig speciaal kantje.
60€ voor een relatief korte 9 holes (met duwkar) is wel te prijzig om 1 spectaculaire hole te rechtvaardigen.

Bert_S | 18-04-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 3 sterren

Nog nooit een club in de hand gehad en een swing gemaakt, op deze golfbaan heb ik voor het eerst negen holes gelopen. Was in 2000, samen met een Belg de baan in. Na acht holes hakken en ploeteren aangekomen op de par-3 negende hole. Bal moet over een ravijn naar de green. Toen dat lukte, was ik verkocht... zo is het begonnen.

Met de kennis van nu weet ik dat het een redelijk eenvoudige baan is. Goed te belopen, eigenlijk lekker om eens te spelen zo tijdens de vakantie, maar inderdaad meer een baan voor beginners. De Algarve heeft een ruim aanbod van banen. Voor een goede golfbaan kijk je even verder.

Crown Dyke | 11-02-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Beoordeling met 3 sterren

Visueel mooie baan, perfect onderhoud.

BrunoSmits | 07-02-2016 | review: Pine Cliffs Golf Course

Geef ook een beoordeling van Pine Cliffs Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Sheraton Algarve Pine Cliffs