logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)Geef ook een beoordeling van Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Touroperators en aanbiedingen voor Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Links

Greenfee (prijsopgave 2017)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 149 (€ 149)

€ 149 (€ 149)

Lengte

cr

sr

Lengte

6560 meter

7174 yard

GVB

ja

Handicap

28

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Hoogseizoen is mrt april en okt. Midden en laagseizoenprijzen: €129-€105

Adresgegevens Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

P-8126-912  Vilamoura

Tel: +351 289 310333

Fax: +351 289 310349

E-mail

Website

Oceanico Victoria Golfcourse


Deze 18-holes baan is de meest recente baan van de Oceanico Groep in Vilamoura en wordt aangeduid als "The jewel in the crown" van de Oceanico-banen. De ambities voor deze golfbaan, naar een ontwerp van Arnold Palmer, zijn hoog. Het moet dé topbaan van Portugal worden voor internationale toernooien. Nu de Portugese Masters verleden en komende jaren op de golfbaan wordt gehouden, lijken de ambities geslaagd. De eerste aanblik van de baan is zeker mooi maar niet direct specta-culair of indruk-wekkend. De kwaliteit van het gebodene is van een hoge standaard maar dat verbaast natuurlijk ook niet bij een baan met deze allure.

Taaie tegenstander


De eerste 6 holes maken het de speler niet overdreven lastig en vormen een prettige introductie met de baan. Bij hole 3, 4 en 5 wordt het spel vanaf de zijlijn gevolgd door enkele ooievaarsparen die daar hun stek gevonden hebben. Op hole 7 komt voor het eerst water in het spel: een langgerekte plas aan de binnenkant van een dogleg naar links die de echte ambitie van de speler blootlegt. Vanaf hole 11 speelt water de hoofdrol op deze baan. Bij nagenoeg alle volgende holes wordt langs of over water gespeeld. Daarbij is het ontwerp vaak zo dat de golfer kan kiezen om over of langs het water te spelen. Uiteraard biedt de "aanval" steeds de meeste kans op een mooie score. Voor wie daar, naast de focus op het spel, nog oog voor heeft: de waterhindernissen zijn stuk voor stuk ingenieuze ontwerpen. Op diverse plaatsen zijn het plassen die trapsgewijs via watervalletjes in elkaar overlopen. Qua spelplezier biedt de golfbaan ook het nodige. Gaandeweg blijkt de vriendelijk, niet te moeilijk ogende golfbaan een taaie tegenstander te zijn. Het clubhuis is een geriefelijke plaats om, voor zover daar reden toe is, het spel nog eens rustig en voldaan te overwegen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan onze laatste dag van de golfvakantie mogen spelen prachtige baan erg gaaf ook om weer is op een baan te spelen waar een toernooi gespeeld wordt. we kwamen aanrijden op een prachtige oprit de parkeerplaats was wel beetje klein. even alles geregeld even ingeslagen en toen de baan in. Het waaide die dag erg hard dus de baan wat al best een lastige baan is werd nu nog moeilijker. Zitten echt prachtige holes tussen die ook erg moeilijk waren. Greens fairways en tee's zoals bijna altijd in Portugal waren tip top in orde.
Wij hadden wel om 10 over 1 starttijd en ja je wil toch de 18 halen en voor ons waren 2 groepen die niet al te snel waren maar we hebben het wel gehaald gelukkig en je betaald gelukkig ook minder als je in de middag pas start ivm of je het wel haalt voor het donker wordt. maar wij hebben het gehaald (18 wel in het bijna donker gespeeld).

Verder wil ik hier zeker nog een keer terug komen en gewoon rustig de 18 spelen.

Fredje_S | 09-11-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Victoria gespeeld, 2 weken na de Portugal Open.
De oefenfaciliteiten zijn perfect met razendsnelle oefengreens. Het is een lange prachtige uitdagende baan waarbij je blij moet zijn met 30 stablefortpunten. De greens supersnel en moeilijke approaches door het vele water bij de tweede negen. Aanrader om te spelen maar boek het in combinatie met andere Villamoura-banen want een losse greenfee kost de hoofdprijs.

WoutBrouwer | 19-10-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens mijn vakantie gespeeld bij 3 banen van Dom Pedro, deze keer Victoria, de baan die ook voor de Portugal Masters gebruikt wordt. De baan is inderdaad een mooie baan en goed verzorgd. Maar erg speciaal is het ook niet. Andere ET banen die ik gespeeld heb zijn veel mooier. Het ernaast gelegen Millennium course is vrijwel net zo mooi en 25 euro goedkoper...
Ondanks dat de baan wel mooi is is het clubhuis werkelijk helemaal niets. Meer een sportkantine niveau. Erg donker en niet gezellig. Putting green en driving range zijn echter zeer goed

CoolsGolf | 08-08-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is fantastisch, goed onderhouden, mooie fairways, geweldige greens, maar niet zo goed als wij gedacht hadden gezien alle zeer hoge waarderingen hier. Wij speelden gelukkig Twilight fee van 85,-, de volle mep ios deze baan echt niet waard, maar imho is geen enkele baan meer dan 130,- waard, natuurlijk wel een kwestie van vraag en aanbod.

janbouli | 28-02-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 5 sterren

Schitterende baan wel hoge green fee maar eens doen!

madvangils | 23-02-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Starttijd 10.10 uur, we waren aan de vroege kant en kregen de mogelijkheid eerder te starten, hadden verwacht ingedeeld te worden met een andere tweebal maar mochten toch samen starten.
Bij Tee 1 aangekomen werden we hartelijk begroet door de starter welke ons de afstandmarkeringen uitlegde. Plotseling stond er een Duitse heer achter ons die achter ons zou starten, omdat hij alleen was zijn wij samen met hem in een driebal verder gegaan. De eerste holes geven geen grote problemen, de fairways zijn wijd en mooi glad, voor de dames een verademing omdat de bal behoorlijk ver door rolt. Voor ons geen flight, achter ons geen flight, je zou verwachten dat de baan volledig volgeboekt zou zijn maar wij hebben bijna niemand gezien. De front 9 zijn vrij ruim en tot de green niet heel moeilijk, de moeilijkheidsgraad wordt vooral bepaald door de geonduleerde greens met moeilijk gestoken holes.
De diverse waterpartijen zijn prachtig gesitueerd en vragen een juist baanmanagement. Na hole 18 is hole 19 een beetje een tegenvaller omdat wij alleen in de zon achter glas (heel warm) een drankje konden drinken. Het personeel is zeer vriendelijk. Victoria staat zeker op de verlanglijst bij een volgend bezoek aan Portugal.

Golfweter | 28-01-2017 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er uitstekend bij. Eerste maal gespeeld en ondervonden dat kennis van de baan tot beter resultaat leidt. Er zitten enkele moeilijke hindernissen in. De lengte is meer dan 6.000 m.
Men speelt bijna steeds in flights van 4. De prijs is duur: 141 € in November. Twilight: 85 € wat we speelden. Toch een aanrader als men de Open van Portugal heeft gevolgd.

victorkemps | 09-11-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Een week na de European Masters de gelegenheid gehad om nog eens op deze baan te spelen. Uiteraard lag de baan er heel goed bij. Rough maakt het niet altijd makkelijk maar vooral de snelle greens maakten het putten niet altijd evident. Mooie omgeving. Greenfee is stevig qua prijs. Het gebruik van de trolley is, in de prijs begrepen alsook het gebruik van ballen op de drivingrange. Zoals in Turkije zouden ze toch ook wel gratis water mogen voorzien. Niet getreurd het was de moeite waard met prachtig weer en het gezelschap van drie Fransen in de flight. Het eten in het clubhouse is daarentegen voordelig en goed van kwaliteit. Zeker doen! Echt een van de betere banen in Villamoura... hoewel ik ook graag speel op de "old course".

johnkruijzen | 01-11-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Deze fantastische golfbaan gespeeld waar ook ieder jaar het Portugees open wordt gespeeld. Had gevraagd om alleen met mijn medespeler in een flight te zitten maar dit bleek bij aankomst niet geregeld. Wij waren bij twee Franse leden ingedeeld. Aardige mensen die iedere hole weer goeie tips hadden hoe de hole het beste gespeeld kon worden, De baan en de greens lagen er fantastisch bij. Greens ook supersnel.
Al met al een geweldige golfbaan om eens te spelen. Ik denk samen met Faldo en de Old Course toch wel de topbanen van oceanico.

stekko | 27-04-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens ons jaarlijks golftripje in april naar Portugal, op 27/04/16 deze baan gespeeld, wat een superbaan! Op de afslag op hole 1 bleek dat we bij een frans koppel in de flight zaten, dit ging niet anders omdat alle flights volledig volgeboekt waren. Dat we bij andere in de flight zaten zagen wij niet als vervelend, al is mijn frans niet zo sterk. Het voordeel hiervan was, dat dit koppel de baan kenden dus ons van de nodige tips en tricks konden voorzien.

De baan lag er geweldig bij met fantastisch aangelegde en uitdagende holes. Coursemanagement is hier erg belangrijk.

De oefenfaciliteiten waren ook erg goed, zo liggen de ballen klaar op de driving range en is het afslaan vanaf het gras ipv vanaf de mat.

eddydelooff | 27-04-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Geef ook een beoordeling van Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Schrijf een beoordeling voor Victoria Golf Course - Dom Pedro Golf