logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)Geef ook een beoordeling van Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Touroperators en aanbiedingen voor Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Links

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 149 (€ 149)

€ 149 (€ 149)

Lengte

cr

sr

Lengte

6560 meter

7174 yard

GVB

ja

Handicap

28

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Hoogseizoen is mrt april en okt. Midden en laagseizoenprijzen: €129-€105

Adresgegevens Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

P-8126-912  Vilamoura

Tel: +351 289 310333

Fax: +351 289 310349

E-mail

Website

Oceanico Victoria Golfcourse


Deze 18-holes baan is de meest recente baan van de Oceanico Groep in Vilamoura en wordt aangeduid als "The jewel in the crown" van de Oceanico-banen. De ambities voor deze golfbaan, naar een ontwerp van Arnold Palmer, zijn hoog. Het moet dé topbaan van Portugal worden voor internationale toernooien. Nu de Portugese Masters verleden en komende jaren op de golfbaan wordt gehouden, lijken de ambities geslaagd. De eerste aanblik van de baan is zeker mooi maar niet direct specta-culair of indruk-wekkend. De kwaliteit van het gebodene is van een hoge standaard maar dat verbaast natuurlijk ook niet bij een baan met deze allure.

Taaie tegenstander


De eerste 6 holes maken het de speler niet overdreven lastig en vormen een prettige introductie met de baan. Bij hole 3, 4 en 5 wordt het spel vanaf de zijlijn gevolgd door enkele ooievaarsparen die daar hun stek gevonden hebben. Op hole 7 komt voor het eerst water in het spel: een langgerekte plas aan de binnenkant van een dogleg naar links die de echte ambitie van de speler blootlegt. Vanaf hole 11 speelt water de hoofdrol op deze baan. Bij nagenoeg alle volgende holes wordt langs of over water gespeeld. Daarbij is het ontwerp vaak zo dat de golfer kan kiezen om over of langs het water te spelen. Uiteraard biedt de "aanval" steeds de meeste kans op een mooie score. Voor wie daar, naast de focus op het spel, nog oog voor heeft: de waterhindernissen zijn stuk voor stuk ingenieuze ontwerpen. Op diverse plaatsen zijn het plassen die trapsgewijs via watervalletjes in elkaar overlopen. Qua spelplezier biedt de golfbaan ook het nodige. Gaandeweg blijkt de vriendelijk, niet te moeilijk ogende golfbaan een taaie tegenstander te zijn. Het clubhuis is een geriefelijke plaats om, voor zover daar reden toe is, het spel nog eens rustig en voldaan te overwegen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Binnen het Oceanico imperium één van de jongere en één van de mooiste banen. Algemene indruk kan niet anders dan erg goed zijn: bij aankomst vriendelijke ontvangst, men neemt je zak uit de koffer; wordt direct klaargezet aan de oefengreen. Ook in de zeer ruime golfshop waar heel veel keuze is is men zeer vriendelijk. Alles wordt piekfijn geregeld zonder dat je er veel weet van hebt.

Oefengreen is zeer groot en net zoals op de baan hard en snel. Drivingrange is ook geweldig: piramides balletjes staan klaar voor je op te warmen, uiteraard van op gras.

Deze baan is heel vaak host voor grote tornooien en jaarlijks voor de Portugal Masters (European Tour). We speelden ongeveer een maand voor dit toernooi dus de baan lag al klaar in zijn verwachte kwaliteit: alles wat piekfijn onderhouden, van de tee's tot de green was er gewoon niets op aan te merken. Deze baan spelen en weten dat de Europese top hier onder de 70 slagen speelt vanop de pro tee's doet je snel beseffen dat je nog een lange weg voor de boeg hebt!

De baan zelf is gewoonweg schitterend. Het begint allemaal nog braaf maar al snel worden de holes moeilijk en gevarieerder. Elke hole is anders en zorgt op de één of andere manier voor een nieuwe uitdaging: ondulaties, bunkers, greens met twee plateaus,... voor ieder wat wils! Vanaf hole 7 komen dan ook de gigantische waterpartijen in het spel. De megabunker voor hole 8 ziet er wat speciaal uit, maar beschermd wel zeer effectief de verhoogde grote green; GIR spelen op deze baan is nog geen garantie op par... Hole 11 tot 14 zijn werkelijk pareltjes, welke je naadloos bij de signature hole 17de en de prachtige hole 18 brengen. Prachtige vergezichten, een perfecte en strategisch baan, wat verwacht men meer? Alleen al voor dit slotstuk zou ik terugkomen.

Prijzig is het zeker, maar ook hier kan je via je organisaties of pakketten een betere prijs bekomen. Het feit dat het een baan is waar men de European Tour speelt alsook het piekfijne onderhoud betaal je uiteraard mee in de greenfee. Desondanks voor mij toch een baan die je moet spelen als je in de Algarve bent!

J.VdS | 12-06-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens ons jaarlijks golftripje in april naar Portugal, op 27/04/16 deze baan gespeeld, wat een superbaan! Op de afslag op hole 1 bleek dat we bij een frans koppel in de flight zaten, dit ging niet anders omdat alle flights volledig volgeboekt waren. Dat we bij andere in de flight zaten zagen wij niet als vervelend, al is mijn frans niet zo sterk. Het voordeel hiervan was, dat dit koppel de baan kenden dus ons van de nodige tips en tricks konden voorzien.

De baan lag er geweldig bij met fantastisch aangelegde en uitdagende holes. Coursemanagement is hier erg belangrijk.

De oefenfaciliteiten waren ook erg goed, zo liggen de ballen klaar op de driving range en is het afslaan vanaf het gras ipv vanaf de mat.

eddydelooff | 04-05-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Deze fantastische golfbaan gespeeld waar ook ieder jaar het Portugees open wordt gespeeld. Had gevraagd om alleen met mijn medespeler in een flight te zitten maar dit bleek bij aankomst niet geregeld. Wij waren bij twee Franse leden ingedeeld. Aardige mensen die iedere hole weer goeie tips hadden hoe de hole het beste gespeeld kon worden, De baan en de greens lagen er fantastisch bij. Greens ook supersnel.
Al met al een geweldige golfbaan om eens te spelen. Ik denk samen met Faldo en de Old Course toch wel de topbanen van oceanico.

stekko | 30-04-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Een echte championship course, ook onderdeel van de Oceanico golfbanen maar steekt toch echt boven de andere banen uit. Prima oefenfaciliteiten; enorme putting green en driving range waar iemand steeds ballen per persoon aanvult. Mooi clubhuis en gastvrij. Mooie holes. Hole 7 en mn 12 wordt je enorm uitgedaagd door het water. Hoe ver wil je over het water om goed te liggen en ga je bij hole 12 met je 2e slag voor de lay up over voor de green. Bij 14 worden de long hitters uitgedaagd. ga je voor links vh water voor safe of voor risico op rechter deel maar min 196 m carry va geel? en service aan het eind om je clubs gratis schoon te laten maken hadden we nog op geen enkele baan gehad. zagen er weer uit of ze zo uit de shop kwamen.

pieterbakermans | 17-04-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Een fantastische baan! Ontvangst is prima en clubhuis ook.
Maar eenmaal op de baan begint de echte experience. Een echte championship baan!
De eerste paar holes zijn wellicht nog wat 'gewoontjes', maar vooral naar de turn volgt de ene mooie, en goeie hole de andere op. Natuurlijk 11&12&14 en de uitdagende slothole.
Dit was onze derde keer al hier, en nu de steevaste finaledag-baan voor de groep.

splinterboep | 12-04-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden golfbaan en zeer gevarieerd. Niet voor niets wordt daar dit jaar de Portugal Masters gespeeld.

fredlucyconsent | 16-03-2016 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

De Oceanico groep heeft 7 golfbanen in de Algarve onder beheer. Victoria een van de betere en ook al jaren host van de Portugal Open, onderdeel van de European tour. De baan is niet zeer indrukwekkend maar wel heel erg goed onderhouden. Alles is er tip-top en ruim opgezet. Drivingrange met gratis ballen, top putting greens en een goed clubhuis met erg vriendelijke staff.
De fairways zijn breed en technisch is de baan ook niet al te moeilijk. Wij speelden van geel en dat is een stukkie gemakkelijker als de pro-tees. Wat het mede moeilijk maakt zijn de greens. Vrij hard en snel. Een foutieve ligging betekent dan een zeer lastige putt. We hebben erg genoten van de baan omdat ze ook eerlijk is. Alle hindernissen zijn zichtbaar. De first en second cut goed speelbaar en de rough was niet TE hoog. Natuurlijk zijn er lastige holes (zoals 18e) maar je hoeft geen single handicapper te zijn om een leuke ronde te hebben. Als voorbeeld van goed onderhoud: voor ons werd er nog een green gemaaid onder toezicht van de head-greenkeeper. 6 man! waren druk in de weer met handmaaiers, harken en schaartjes. Het was een machtig gezicht om hun zo geconcentreerd bezig te zien. Wij komen er zeker terug.

l kuijlen | 16-06-2015 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan om te spelen. Het begint met een drivingrange waar je nog gewoon vanaf het gras mag afslaan, de drivingrangeballen zitten in de prijs en staan in mooie piramides te wachten.

De baan is een stuk minder moeilijk dan ik aanvankelijk had gedacht. Als je redelijk ver en recht kan slaan, dan kan je op deze baan goed uit de voeten.

Goed onderhoud in combinatie met een aantal leuke holes maken deze baan een must om te spelen. Het enige minpuntje is de prijs van de greenfee en het feit dat er sinds kort geen buggy meer in de prijs zit.

patbas | 10-05-2015 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Hele moeilijke golfbaan, dus geen aanrader voor de hoge handicapper. Is niet voor niets een Euopean Tour baan. Prachtige holes waarbij je voor iedere slag na moet denken.

capelski | 31-03-2015 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Beoordeling met 4 sterren

Had er meer van verwacht. 1e 9 holes vond ik niets bijzonder. Daarna zijn de holes wel uitdagend met veel waterpartijen. Vooral hole 14,16,17 en 18 zijn uitdagend. Service is wel goed, maar daar betaal je natuurlijk ook fors voor!

phelmonds | 29-03-2015 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Geef ook een beoordeling van Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf)

Schrijf een beoordeling voor Clube Golf Oceânico Victoria Course