logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  ItaliŽ  >  Toscane  >  Montaione  >  Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over Golf Club Toscana Resort Castelfalfi Geef ook een beoordeling van Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Touroperators en aanbiedingen voor Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

hilly, woodland

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 60

€ 60

Lengte

cr

sr

Lengte

6351 meter

6946 yard

GVB

ja

Driving range

nee

Buggie

ja

Opmerkingen

Op maandag gesloten van 1 november tot 28 februari

Adresgegevens Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

I-50050  Montaione

Tel: +39 571 890106

Fax: +39 571 890115

info@castelfalfi.it

www.castelfalfi.it

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijk onthaald geweest. Wat een baan. Je krijgt hier ongeloofelijk veel strokes, maar je kan ze ook allemaal gebruiken... blind shots, lengte, hoogte, soms small,... je hebt hier alles. Door de regen van gisteren lag de baan er wel nat bij. De bunkers zijn jammer genoeg dan halve vijvers. De baan is zeer uitdagend maar eigenlijk moet je hier gewoon komen spelen voor het landschap waarin dit ligt, echt prachtig.
Een elektrische trolley of buggy is zeker aan te raden, ik heb men zak gedragen maar was echt moe op het einde, zeker de back nine gaat zeer veel op en neer.
Prachtige baan, zeker een aanrader!

Alex_ | 01-11-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 5 sterren

In een week tijd 2x de 18 holes Mountain course en 1x de 9 holes Lake course gespeeld.
De baan ligt prachtig geïntegreerd in het het toscaanse heuvel landschap. De oefenfaciliteiten (driving range) zijn prima en vlakbij hole 1 van beide courses liggen een paar putting/chipping greens. De prijs voor een rondje golf is vrij hoog (88 eu pp voor 18 holes of 50 eu voor 9 holes) en vooral de prijs voor een buggy is erg hoog (54 eu).
Wij vonden een buggy niet nodig en beide banen zijn prima te lopen, maar verwacht wel enkele pittige klimmetjes. Ook liggen enkele holes wat verder uit elkaar dus je gaat zeker een boel calorieën verbranden.
Gespeeld bij droog weer en ook na een dag pittige buien, wat een wereld van verschil is. Al zijn de greens altijd behoorlijk zacht, maar wel erg snel. Minpunt is dat er nergens afstandsaanduidingen staan (wel op enkele sproeidoppen, maar die zijn moeilijk te vinden) dus neem daar iets voor mee. En neem genoeg ballen mee, want je slaat er een heleboel kwijt!

De mountain course:
Hole 1 begint al meteen pittig met een flinke dogleg, wat links en berg op, maar hole 2 doet daar nog een schepje boven op (je 2e slag zal een blinde slag zijn en je moet over 30 meter water vlak voor de green). Op hole 3 (smal maar helemaal naar beneden) kun je lekker scoren. Hole 5 is met 570 meter en 2 doglegs en volledig bergop, extreem pittig te noemen. Ook hole 6 speelt flink omhoog langs de cipressen. Hole 7 is, zeker bij een droge harde baan, echt goed om op te scoren. Par 5 helemaal naar beneden. Voor mij (toch geen topgolfer) beide keren in 2 slagen op de green). Hole 8 is omhoog, bomen in de baan en deels blind maar niet heel lang. Hole 9 is prachtig, een par 3 met een teebox zo'n 50 meter hoger dan de green. Geniet van het uitzicht! En laat je bal die enorme krater in de green slaan! Op hole 10 (ook weer een dogleg) kun je even op adem komen, want de wandeling naar hole 11 is nogal een klim en een stukje. Die hole 11 is dan weer een niet heel uitdagende par 3, voordat je op hole 12 komt, wat ik zelf de mooiste (en moeilijkste hole) van de course vond. Je slaat eerst rechtdoor, vlak, ongeveer 220 meter, voordat je met een dogleg steil omhoog moet en op dat tweede stuk is geen stukje rechte fairway te vinden, bereid je voor om je in allerlei vreemde posities te positioneren. Vanaf de green heb je een fantastisch uitzicht over toscane en de hele course. Hole 13 is ter compensatie kort en niet al te moelijk, hole 14 is dan weer een hele loop (500 meter) maar met prachtige bossen en olijfgaarden aan weerszijden. Hole 15 een leuke par 3 (met zeer hinderlijk water aan alle kanten van de green). Hole 16 heeft een deels blinde afslag, een dogleg en is vanaf geel ook 500 meter. Hole 17 is een leuke down & up, met een redelijk smalle fairway voor je. En dan hole 18, wat een geweldige afsluiter. Vergeet maar dat je hier veel gaat scoren want je moet een scherpe dogleg overwinnen (sla dus niet te ver af, het is een blinde afslag) en vervolgens mag je een meter of 40 later een eiland green proberen te bereiken. Al met al een fantastische baan, prima onderhouden maar vrij moeilijk om tot een goede score te komen. Je krijgt gelukkig wel heel veel slagen mee, dus dat is een meevaller.

De lake course:
Een lief begin want op hole 1 mag je lekker naar beneden slaan, al hebben ze natuurlijk wel een watertje voor de green gelegd. Op hole 2 mag je een heel stuk omhoog (over een sloot) en krijg je vervolgens nog een dogleg om de oren. Hole 3 is met 460 meter de langste (sla niet in het zwembad bij het huis, zoals ik deed...) en goed te doen als je hem recht weet te houden. Op hole 4 mag je naar beneden en vervolgens weer een stukje omhoog en hole 5 heeft een leuke dogleg voor je in petto. Hole 6 is vrij kort maar heeft wel water aan de rechterkant. Hole 7 is vrij een vrij lange par 4 met lastige bunkers. Hole 8 is de enige par 3 die vrij eenvoudig (en kort) is en de mooiste hole vonden wij hole 9. Mooie verhoogde teebox met wederom fantastisch uitzicht over alle heuvels en heeft verder alle hindernissen om het tot een mooie laatste te maken, en eentje waarop je zeker kan scoren.
Al met al een mooie baan, zeker wat makkelijker dan de mountain course, maar niet minder prachtig.

bubz2005 | 25-09-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Er werd een nieuw clubhuis gebouwd dus nu even geen mening hierover.

AW | 25-09-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Castelfalfi is een prachtige 27 holes baan. Wij hebben 9 holes Mountain course en de 9 holes Lake course gedaan. De ontvangst was prima in het ‘noodgebouw’ omdat men het nieuwe hoofdgebouw aan het bouwen zijn. De prijs voor twee personen incl. een buggy is fors te noemen € 232,-.
Het terrein ligt er prachtig bij en de holes zijn uitdagend te noemen. Wat ons tegenviel was de enorme drukte en de ongeduldige Italianen die met een nietige handbeweging zichzelf voorrang verschaffen, te vergelijken met het gedrag in het verkeer! Wij hebben tussen de twee lussen door van een prima lunch genoten me een mooi uitzicht over een deel van de baan. Mooi om een keer geweest te zijn.

jaapdv | 17-09-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Clubhuis werd verbouwd. Simpele maar goede keuken. Prachtige banen, echt top! Buggy een must.
Alle tijd om te spelen. Wel redelijk aan de prijs maar dat vergeet je snel om dat het prachtig is.

LBongers | 17-09-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Nieuw clubhuis klaar zomer 2020. Zal een goeie verbetering zijn.
Moutain Course zeer leuk maar moeilijk door de vele hoogteverschillen. Buggy noodzakelijk.
Jammer dat de prijs buggy zo duur is (54 euro).

floris.ingels | 14-09-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan is echt een plaatje. Wat een feest om hier te mogen spelen. Onderoud en lay-out ook sterk.
Het is aan de prijs maargoed het levert ook. Clubhuis en restaurant stellen nog niet veel voor.
Wij verbleven in het resort wat ook fijn was.

OrlandoKreileman | 30-08-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben alle 27 gelopen en waren erg onder de indruk van de mountain course. Een buggy is hier zeker geen overbodige luxe. We zijn erg benieuwd naar het toekomstige clubhuis.

joris.cramwinckel | 20-08-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

We played the mountain course twice and still I think I won't score if I played it again. You have to get to know the course before a good score is possible or you have to be a clever golfer, which I'm not :)

On Entering the domain you immediately know that you are in for something fun. We played in august so it was 35+c and a Buggy was a must, as even with a buggy the course is hard.

The only downside for now, is the clubhouse, a small and nice wouden house but not really a clubhouse, but the new one is almost ready and will surely be a beauty.

To the range and putting/chipping area. The driving range has a gras practice area or mats, and is a good range with plenty targets. The putting area is not huge but gives you all you need to practice bunker, putting and chipping on a very good green.

The mountain course then, well you have to love elevated greens, if you add a few doglegs you have an idea about the layout... no crazy driving but you need to think really hard before selecting a club.The maintenance of the course is perfect, beautiful fairways, playable bunkers and perfect greens... the greenkeeping @ Castelfalfi does a great job!

We stayed in the Il Castelfalfi hotel when we played here and I can't wait to get back to Tuscany to play and stay in Castelfalfi!

BertP | 19-08-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Beoordeling met 4 sterren

De golfclub is prachtig gelegen en de omgeving waarin je speelt is wondermooi. De baan zelf is zeer mooi, heuvelachtig, mooi onderhouden en best moeilijk. De vele extra strokes die je hier krijgt heb je ook wel nodig. Elke hole is een ander verhaal en je hebt wat creativiteit nodig om deze baan te doorgronden. Island greens, hoogteverschillen, blind shots, doglegs,... alles komt wel eens voor. Prijs kwaliteit is top, al is 56 € voor de buggy aan de dure kant.

Maar een erg mooie ervaring, zeker spelen als je de kans hebt.

waegemans | 31-07-2019 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Geef ook een beoordeling van Golf Club Toscana Resort Castelfalfi

Schrijf een beoordeling voor Golf Club Castelfalfi