logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  TunesiŽ  >  Tunesie  >  El Kantaoui  >  El Kantaoui Golf Course

El Kantaoui Golf Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 3 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over El Kantaoui Golf CourseGeef ook een beoordeling van El Kantaoui Golf Course

Touroperators en aanbiedingen voor El Kantaoui Golf Course

Executive Golf Travel

Baan gegevens El Kantaoui Golf Course

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 59 (€ 59)

Ä 59 (€ 59)

Lengte

cr

sr

Lengte

6253 meter

6838 yard

Adresgegevens El Kantaoui Golf Course

B.P. 32

El Kantaoui

Tel: +216 73 348 756 / 348 600

Fax: +216 73 348 755

E-mail

Website

De El Kantaoui Golfcourse kent tweemaal 18 holes, respectievelijk de Sea Course en de Panorama Course. De eeuwenoude irrigatiekanalen, historische waterputten en honderdjarige palm-, olijf- en granaatappelbomen zijn in de baan behouden gebleven. De golfbaan is ruim van opzet, maar door de aanwezigheid van bebouwing ontbreken weidse vergezichten. De golfer die zich op zijn spel concentreert wordt hier echter niet door gehinderd. Op strategische punten zijn goed bespeelbare bunkers aanwezig. Alle greens zijn, ondanks intensieve bespeling, van een uitstekende kwaliteit en enkele liggen op hogergelegen plateaus. Het is een hele kunst om deze greens van afstand aan te spelen.

Opstoppingen


Sea Course heeft relatief veel doglegs waar om de hoek telkens weer een nieuwe verrassing wacht.
Kortom, een prachtige kwalitatief hoogstaande baan midden in een populair toeristenoord. Dit geeft ook aanleiding tot een kanttekening: De baan is erg in trek bij de toeristen en daardoor erg druk. Op zich geen punt als alle spelers het tempo erin houden en de etiquette in acht nemen. Helaas gebeurt dat hier niet altijd en ontstonden er de nodige opstoppingen, waar door de marshall niet adequaat op werd ingespeeld. Zo troffen wij flights van 5 personen voor ons in de in de baan en dan wordt het wel erg lastig het tempo in het spel te houden.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
El Kantaoui Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

El Kantaoui Golf Course beschikt over twee volwaardige 18 holes banen de Sea Course en de Panorama Course. Beide banen zijn ontworpen door de vermaarde Amerikaanse golfbaan architect Ronald Freame die voor het ontwerp van meerdere topbanen in Tunesië verantwoordelijk is. De Sea Course is de baan die dicht bij de zee ligt met holes 13 en 14 langs het strand maar is beslist geen linksbaan maar een seaside parkbaan die redelijk ruim is opgezet. De Panorama Course ligt in het hoger gelegen gedeelte van het terrein en biedt mooie uitzichten over de lager gelegen Sea Course en de Middellandse Zee. Van de twee banen is de Panorama Course zonder meer de meest technische en uitdagende.

Het clubhuis is modern en van alle gemakken voorzien met een uitstekende Tunesische keuken waar ook gewoon een hamburger met frites kan worden besteld.

Dankzij de ruime opzet van beide banen en de goede oefenfaciliteiten is deze baan geschikt voor spelers van alle niveaus en groepen.

eric8 | 26-10-2017 | review: El Kantaoui Golf Course

Beoordeling met 3 sterren

Zeer druk bezochte golfbanen tijdens onze wintermaanden, sterke wind bovenaan de Panorama. Minpunt het vaak moeten oversteken van de straat. Sea course zie je amper de zee! Panoramic uitdagende baan

luckske | 23-03-2015 | review: El Kantaoui Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Gespeeld op Panorama, het is een drukke baan. Beter onderhouden dan de rustige golfbaan Flamingo, welke bij Monastir ligt. Panorama de eerste 9 holes zijn vrij vlak, de tweede 9 holes zijn heuvelachtig, bij de tweede 9 heb je uitzicht over de stad Sousse en de zee. Greens zijn niet egaal groen maar voor een warm land als Tunesie liggen ze er redelijk bij. Het is moeilijk om je handicap te spelen. De tweede 9 zijn vermoeiender om te spelen. Het is goed te doen om te lopen met een handtrolley, moet je wel wat conditie hebben!

hjahoppenbrouwers | 27-02-2015 | review: El Kantaoui Golf Course

Geef ook een beoordeling van El Kantaoui Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Port El Kantaoui Golf