logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Marokko  >  Marokko  >  Marrakech  >  Royal Marrakech Golf Club

Royal Marrakech Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 3 beoordelingen: 7.3
Lees de beoordelingen over Royal Marrakech Golf ClubGeef ook een beoordeling van Royal Marrakech Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Royal Marrakech Golf Club

Executive Golf Travel 3dGolf

Baan gegevens Royal Marrakech Golf Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Lengte

cr

sr

Lengte

6200 meter

6780 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Royal Marrakech Golf Club

Ancienne Route De Ouarzazate

Marrakech

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Royal Marrakech Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

Een oude baan omzoomd door hoge bomen met op sommige plaatsen uitzicht op imposante besneeuwde bergtoppen. Een nieuw clubhuis waar we om 9.30 s'morgens geen koffie konden kopen. De baan is redelijk onderhouden.

BenVerwiel | 10-01-2015 | review: Royal Marrakech Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Geweldig om in een land als Marokko op zo'n mooie baan te lopen. Inslaan in je korte broek met op de achtergrond de sneeuw op de bergen. Baan is niet al te moeilijk. Er loopt standaard een caddie mee. Is in begin even wennen, maar hij geeft goede adviezen. Het gras is wel wat stug, maar ook dat went. Heerlijk terras om vooraf en na het lopen prima te zitten. Goede lunch gehad.

matthijsvd | 15-03-2013 | review: Royal Marrakech Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

Royal Golf Marrakech ligt al sinds 1923 op deze plek en is daarmee niet alleen de oudste baan van Marrakech, maar ook een van de oudste van het hele land. Royal Marrakech is een typische parkbaan, waarbij op de oude baan alle holes omringd zijn door hoge bomen. De baan heeft ook negen nieuwere holes die een meer open karakter hebben en waar ook water aanwezig is. Op de oude baan hoef je je geen zorgen te maken om een waterbal, je moet alleen proberen je bal recht te houden.

Met 5310 meter is de baan niet lang en op de bomen na zijn er weinig andere obstakels. De baan is vrij makkelijk te spelen en er valt goed te scoren. Je zou kunnen zeggen dat de holes misschien een tikkeltje saai zijn, maar omdat hij weer zo anders is dan de andere banen is het ook wel een welkome verandering. Zo laten onze caddies Hassan en Abdul ons weten dat er over de baan wel 123 verschillende soorten bomen en planten staan. Niet alleen kennen deze jongens hun flora en fauna, ze kennen de baan ook van haver tot gort. Binnen enkele holes weten ze welke afstanden je slaat met je clubs en geven ze precies aan waar je je bal moet laten landen, of wat je lijn naar de hole is. Soms voelt het wat ongemakkelijk als dit soort volwassen mannen je boss noemen, maar als je ze laat weten dat je ze je gewoon bij je voornaam moeten noemen en een leuk gesprek met ze aanknoopt, is het ook wel heel prettig golfen op deze manier.

De vijftiende hole wordt toepasselijk Brigitte Bardot genoemd. Voor de green van deze leuke par-3 liggen namelijk twee flinke heuvels, die de borsten van wijlen de Franse filmster zouden moeten voorstellen. Als ik vol overtuiging naar de heuvels wijs en Brigit Bardot roep, beginnen de caddies te lachen en schudden ze van nee. ‘Dat is hoe de heuvels vroeger heetten, nu noemen we ze Monica Belluci! ’. Ach ja, tijden veranderen en als ik mijn ogen een beetje dichtknijp zie ik de vormen van de wulpse Italiaanse er ook wel in terug.

Ruben | 25-06-2012 | review: Royal Marrakech Golf Club

Geef ook een beoordeling van Royal Marrakech Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Royal Golf de Marrakech