logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg  >  Luxemburg en omstreken  >  Eselborn  >  Golf Club Clervaux

Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.2
Lees de beoordelingen over Golf Club ClervauxGeef ook een beoordeling van Golf Club Clervaux

Touroperators en aanbiedingen voor Golf Club Clervaux

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf Club Clervaux

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

6052 meter

6619 yard

73.3

131

Dames

5327 meter

5826 yard

74.3

130

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf Club Clervaux

Mecherwee

L-9748  Eselborn

Tel: +352 92 9395

Tel reserveren: ja

Fax: (+352) 92 94 51

info@golfclervaux.lu

www.golfclervaux.lu

De naam Golf de Clervaux is bij veel Nederlanders bekend, maar er wordt niet zo vaak over geschreven. Toch is Clervaux zeer de moeite waard, vooral vanwege de aangeboden arrangementen i.c.m. met het eigen hotel.

De 18-holes par-71 golfbaan van Clervaux Golf Club ligt in het heuvelachtige grensgebied van het laaggebergte Eifel-Luxemburgse Ardennen, in het dorpje Eselborn bij Clervaux, Luxemburg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 300 kilometer rijden naar de golfbaan. Normaal gesproken is dit te doen in drie uur en een beetje, maar houd rekening met de regelmatig aanwezige omleidingen op de binnenwegen in Luxemburg.

De baan

De grote hoogteverschillen op Golf de Clervaux zorgen voor een echt buitenlandgevoel en een buggy is zeker een aanrader. De baan kent veel blinde slagen en heeft hier een daar een diepe rough en gapende afgronden achter de greens. Voor longhitters zijn er genoeg holes om uit te halen. Doglegs kunnen worden afgesneden en de par-4 achtste is door de laaggelegen green in een keer te halen. Kies je voor lopen met trolley of draagtas, dan ben je na de beklimming van de negende hole wel even buiten adem. De greens zijn goed verzorgd en zeker de eerste negen holes liggen er mooi bij en bieden fraaie uitzichten richting Clervaux. Ook de tweede lus heeft goede holes, met nog wel een paar vreemde eenden in de bijt.

De par-5 elfde is een duidelijk voorbeeld van het hebben moeten integreren in het originele en ruige landschap. Over de hele lengte van de hole ligt de linkerkant een meter of 10 hoger dan de kleine stroken fairway die op de lagere rechterkant te vinden zijn. Vanaf de tee box is de smalle fairway echter nauwelijks te zien. De rough is van oneerlijke kwaliteit waardoor een par maken op deze hole vrijwel onmogelijk is, zeker voor nieuwe gasten.

De slothole is verrassend een wat saaie en vlakke par 3 van slechts honderd meter, zonder enige opsmuk. Je hebt even het idee op een oefenhole aanbeland te zijn, waarvan er drie voor het clubhuis liggen. Vanaf die achttiende moet je over de weg een behoorlijk stuk lopen voor je weer bij het clubhuis bent.

Investeren

De voorzitter van de club, Pierre Michels, geeft aan dat er de komende twee jaar flink geïnvesteerd gaat worden. 'De vreemde slothole is ontstaan door ruimtegebrek. Door de bouw van huizen was er geen plaats meer voor een fraaie finish. We gaan nu eerst investeren in nieuwe kleedkamers, nieuwe buggy’s en in de driving range. Verder gaan we kijken of we de baan aantrekkelijker kunnen maken door het verleggen van tee boxen die nu wat onlogisch lijken. Wellicht dat de route en de slothole dan ook anders wordt,' aldus de vriendelijke voorzitter.

Rustig

Golf de Clervaux ligt op een terrein van 80 hectare, 50 hectare daarvan is nu ingericht voor golf. De club heeft ongeveer 300 leden, waaronder 50 jeugdleden. In 2011 heette de gastvrije club zo'n 5000 'kale greenfee'-spelers welkom. Tel je spelers die een heel pakket afnamen erbij op dan zijn dat er ongeveer 10.000. Het bewijs dat het op de baan meestal rustig is en dat de aangeboden pakketten zeer interessant blijken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Op deze dag in september de de baan met meerdere spelers gespeeld. De baan lag er uitstekend en verzorgt bij. Ze had niets geleden van de droogte en waren de greens redelijk snel.
Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is de snelheid in de baan. Men heeft een tijdlimiet er aan gekoppeld van 4,5 uur. Voor degene die wat minder ter been zijn is kan dat een redelijk zware opgave zijn gezien de lengte van de paden tussen de onderlinge holes en de hoogte verschillen. Met een Buggy, die er in ruime mate aanwezig zijn is, is het geen enkel probleem.

Een zeer uitdagende en plezierige baan om te spelen, mede ook door het Clubhuis en het ruime terras. Het Clubhuis heeft een verbouwing ondergaan en er is nu ook een ruime lobby aanwezig dat plezier en rustgevend is ingericht.

willkamminga | 20-09-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie golfbaan zeg. Uitgebreide oefen faciliteiten. Mooi clubhuis met zeer vriendelijk personeel. Prachtige uitdagende golfbaan. Wel een buggy genomen ivm de forse hoogte verschillen. We hebben hier twee keer 18 holes gelopen.

Clervaux is een erg leuk plaatsje. Zelf ontbeten bij de plaatselijke bakker. Het Italiaanse restaurant op het pleintje met groot schaakbord is echt een aanrader.

Sammie123 | 16-09-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Deze Baan stond al jaren op mijn bucket list. Gisteren voor de eerste keer gespeeld. Baan ligt er prima bij, er wordt druk onderhoud gepleegd vanwege het aankomende Luxemburgs Open het volgend weekend. De baan heeft veel hoogte verschillen en loopt met draagtas best zwaar. Fairways zier er goed uit, greens af en toe traag en dan weer snel.
Baan is divers, zit van alles in, smalle en brede fairways, glooiingen, waterpartijen, blinde holes, van laag naar hoog en visa versa. Prachtige natuur, geen last van auto’s. Restaurant prijzen aan de hoge kant, aardige bediening en receptie.
Meer dan de moeite waard.

evv | 05-09-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Na het prettige ontvangst, op aangeven van het personeel; uitgebreid gebruik kunnen maken van de oefenfaciliteiten. Goed dat dit wordt aangegeven want de verschillende elementen liggen wat verspreid over het terrein. Met een buggy, advies van eerdere reviews, deze baan gelopen. De fairways zijn droog en hard, hetgeen wat onverwachte bounces gaf. De greens, eerder dit seizoen geprikt, mooi vlak en snel. gelukkig goed te lezen hiermee voorkomen dat je ergens uit komt waar je niet wilt zijn. Enige minpunt vind ik hole 18. Deze korte par 3 van 100 meter ligt een beetje ingesloten door bomen en struiken. HIerdoor doet hij een beetje krap aan. De greenside buker maakt het wel een beetje spannender. Al met al een baan om voor op pad te gaan zal hier zeker nog eens terug komen.

j.pieterse | 02-09-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie baan, ondanks de hoogteverschillen goed te bespelen. De blinde slagen zijn een uitdaging, met name de tweede negen holes. Met een buggy zijn deze snel te onderzoeken. Een buggy is zeker aan te bevelen. Greens waren snel en mooi onderhouden. Jammer dat ze bin onze ronde werden bespoten. Maakte de bal plakkerig bin het putten. Eten in het restaurant was erg goed en de bediening zeer vriendelijk. Komen zeker terug.

grietveld.jeroen | 14-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Practice zeer goed. Hier en daar teebox slordig. Hole 18 eindigt eindje weg van clubhouse.

stevie | 14-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Van ontvangst tot praatje bij vertrek... helemaal top en ik ben ècht veeleisend èn verwend!
Prachtige baan. Goed onderhouden. Mooie greens. De 9e wel héél erg uitdagend (gemeen!), dus 2e keer wel extra leuk om dan zo aan te spelen dat je blijft liggen......! sowieso want verrassende holes...

Waren hier nu voor de 3e keer en altijd even gastvrij. Kamers van hotal licht en ruim, echt ingesteld op golf en soms een nat pak...! Goede bergruimte/kasten.
Gezellige bar èn giga open haard met luie banken waar het, tussen alle golfprestaties door, ook met een boek goed toeven is. De keuken = clubhuis plus... heerlijk en prijs kwaliteit okay.
Breakfast ook.

Wij waren er 2 volle dagen plus 2 nachtjes... maar alleen voor golf op heen of terugweg naar verder of huis... ook heel geschikt... 3 uurtjes vanaf Amsterdam... dus...!

liavandenberg | 12-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Zeer aangenaam verrast door de baan. Wel een zeer groot verschil tussen de front en de back. Greens lagen er goed en snel bij, wel met veneinige pinposities soms waar ze toch soms iets te docht op de breuklijn van de reliëfverschillen stonden. Maar zeker de moeite om eens te spelen!

Alex_ | 11-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

mooie glooiende uitdagende baan met zeer moeilijke greens. Front 9 spelen iets makkelijker, maar toch vaak smal en goedgeplaatste bunkers aan de greens. Greens zijn redelijk snel en vaak moeilijke slopes. Fairways waren neit top maar we mochten plaatsen wat wel nodig was. Je staat zelden recht en vaak blind shots. Baan is te stappen maar indien moeilijk te been of bij heet weer, is een buggy aangeraden. Gezellig clubhuis met mooi terras en prima driving range met grasafslag. Het is de moeite om zo ver te rijden. Vaak mooie vergezichten onderweg.

DM81 | 11-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Clervaux is een zeer mooie en uitdagende baan. Greens waren vrij snel en pinposities waren moeilijk. Je verliest soms wel strokes omdat je de baan niet kent en de holes moeilijk in te schatten zijn. Fairways waren op sommige plaatsen redelijk slecht, preferred lies waren toegelaten. Zeer mooi terras en vriendelijke mensen aan onthaal en in de bar. Mooie grasafslag en veel parkeerplek. Wij hebben geen buggy genomen. Hole 9 is zeer steil maar de rest van de baan valt goed te doen met een redelijke basisconditie. Een aanrader als je in de buurt bent.

NatalieVerachtert | 10-08-2019 | review: Golf Club Clervaux

Geef ook een beoordeling van Golf Club Clervaux

Schrijf een beoordeling voor Golf Club de Clervaux