logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg  >  Luxemburg en omstreken  >  Eselborn  >  Golf Club de Clervaux

Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Golf Club de ClervauxGeef ook een beoordeling van Golf Club de Clervaux

Touroperators en aanbiedingen voor Golf Club de Clervaux

PinHigh Golftravel 3 D Golfvakanties Executive Golf Travel

Baan gegevens Golf Club de Clervaux

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 58

Lengte

cr

sr

Heren

6201 meter

6781 yard

Dames

5472 meter

5984 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf Club de Clervaux

Mecherwee

L-9748  Eselborn

Tel: +352 92 9395

Tel reserveren: ja

Fax: (+352) 92 94 51

info@golfclervaux.lu

www.golfclervaux.lu

De naam Golf de Clervaux is bij veel Nederlanders bekend, maar er wordt niet zo vaak over geschreven. Toch is Clervaux zeer de moeite waard, vooral vanwege de aangeboden arrangementen i.c.m. met het eigen hotel.

De 18-holes par-71 golfbaan van Clervaux Golf Club ligt in het heuvelachtige grensgebied van het laaggebergte Eifel-Luxemburgse Ardennen, in het dorpje Eselborn bij Clervaux, Luxemburg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 300 kilometer rijden naar de golfbaan. Normaal gesproken is dit te doen in drie uur en een beetje, maar houd rekening met de regelmatig aanwezige omleidingen op de binnenwegen in Luxemburg.

De baan

De grote hoogteverschillen op Golf de Clervaux zorgen voor een echt buitenlandgevoel en een buggy is zeker een aanrader. De baan kent veel blinde slagen en heeft hier een daar een diepe rough en gapende afgronden achter de greens. Voor longhitters zijn er genoeg holes om uit te halen. Doglegs kunnen worden afgesneden en de par-4 achtste is door de laaggelegen green in een keer te halen. Kies je voor lopen met trolley of draagtas, dan ben je na de beklimming van de negende hole wel even buiten adem. De greens zijn goed verzorgd en zeker de eerste negen holes liggen er mooi bij en bieden fraaie uitzichten richting Clervaux. Ook de tweede lus heeft goede holes, met nog wel een paar vreemde eenden in de bijt.

De par-5 elfde is een duidelijk voorbeeld van het hebben moeten integreren in het originele en ruige landschap. Over de hele lengte van de hole ligt de linkerkant een meter of 10 hoger dan de kleine stroken fairway die op de lagere rechterkant te vinden zijn. Vanaf de tee box is de smalle fairway echter nauwelijks te zien. De rough is van oneerlijke kwaliteit waardoor een par maken op deze hole vrijwel onmogelijk is, zeker voor nieuwe gasten.

De slothole is verrassend een wat saaie en vlakke par 3 van slechts honderd meter, zonder enige opsmuk. Je hebt even het idee op een oefenhole aanbeland te zijn, waarvan er drie voor het clubhuis liggen. Vanaf die achttiende moet je over de weg een behoorlijk stuk lopen voor je weer bij het clubhuis bent.

Investeren

De voorzitter van de club, Pierre Michels, geeft aan dat er de komende twee jaar flink geïnvesteerd gaat worden. 'De vreemde slothole is ontstaan door ruimtegebrek. Door de bouw van huizen was er geen plaats meer voor een fraaie finish. We gaan nu eerst investeren in nieuwe kleedkamers, nieuwe buggy’s en in de driving range. Verder gaan we kijken of we de baan aantrekkelijker kunnen maken door het verleggen van tee boxen die nu wat onlogisch lijken. Wellicht dat de route en de slothole dan ook anders wordt,' aldus de vriendelijke voorzitter.

Rustig

Golf de Clervaux ligt op een terrein van 80 hectare, 50 hectare daarvan is nu ingericht voor golf. De club heeft ongeveer 300 leden, waaronder 50 jeugdleden. In 2011 heette de gastvrije club zo'n 5000 'kale greenfee'-spelers welkom. Tel je spelers die een heel pakket afnamen erbij op dan zijn dat er ongeveer 10.000. Het bewijs dat het op de baan meestal rustig is en dat de aangeboden pakketten zeer interessant blijken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Vorig jaar ook op deze baan geweest en omdat de baan zo mooi is, weer hier gaan golfen. De baan lag er weer erg goed bij en de faciliteiten zijn in orde. De baan is heuvelachtig maar lopend prima te doen. Een buggy is geen overbodige luxe.

Alex_t | 13-06-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Zeer heuvelachtige baan die niet al te moeilijk is. Een aantal holes zijn erg leuk, waaronder de 8ste, waarbij je van een hoge tee naar beneden slaat. Als je een beetje lef en afstand hebt kun je op deze par-4 in een keer de green halen! De slothole is de meest tegenvallende van de hele baan. Een nietszeggende par-3 van 100 meter. Ik had echt het gevoel dat de architect er na 17 holes achterkwam dat hij een hole vergeten was.

Ruben | 10-06-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende, ruim opgezette en heuvelachtige championship course. Vanaf de back tees wordt je geacht echt aan de slag te gaan.

kimtjoa | 09-06-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

De greens mogen meer aandacht wat onderhoud betreft. De buggies verdienen nieuwe accu's - na 9 holes moet je van buggie wisselen. Verder is alles perfect - heerlijk gras om op te spelen, rust en een prachtige natuur. De bediening in het clubhuis/hotel/restaurant is een feestje op zich. SUPER!

l boden | 28-04-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Mooie sterk glooiende parkbaan, buggy aangeraden alhoewel ik ze heb gelopen (met m'n vrouw als caddy ;)) baan goed verzorgd en mooi terras om in het zonnetje na te genieten.

uglykid | 28-04-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 3 sterren

Arrangement van 3 golfdagen gehad. Leuke maar niet te moeilijke baan. Erg brede fairways. Greens sommige erg langzaam (stimp 4/5) en andere weer kort gemaaid en snel. Wat schimmelplekken. Jammer dat de onderhoudsmensen gewoon doorgaan als je aan het putten bent. Laatste 18 hole een teleurstelling, een par 3 op een veldje van 85 mtr. Buggies met slechte accu, zodat je zelf na 9 holes moet ompakken en omruilen. Caddymaster en/of marshalls niet gezien!.
Hotel wat gedateerd en zwaar onder bezet. 1 persoon die receptie, winkel en telefoontjes doet. De jonge restaurantmensen aardig en correct maar totaal gezien iets om niet nog eens terug te komen. Jammer maar realiteit.

ruud otto | 16-04-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Uiteraard was het nog winterperiode allemaal maar wat een heerlijke baan om te spelen.
Lekker gevarieerd met leuke hoogteverschillen.

frankvaneijndhoven | 20-03-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Samen met mijn vrouw deze golfbaan gespeeld. We hebben genoten van het arrangement, overnachting met greenfee, helemaal prima. Clervaux is een erg heuvelachtige baan met veel klimmetjes. Wij waren blij dat de ronde erop zat, moe maar voldaan. Volgende keer toch maar een buggy?

Crown Dyke | 12-02-2016 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben 2 dagen op Golf Club de Clervaux gespeeld. Via Hotel des Nations hadden we een zeer interessant arrangement geboekt. Golf Club de Clervaux is een baan met veel hoogteverschil en prachtige uitzichten. Helaas had de baan vlak voor onze komst groot onderhoud gehad. Hierdoor was het putten op goed geluk. Verder viel het ons op dat het personeel (in de shop) plichtsgetrouw hun werk deed zonder al te veel enthousiasme... Al met al een baan in een prachtige omgeving met leuke arrangementen maar niet top.

Bas de Wit | 21-10-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wat een golfcourse: alles perfect! Jammer dat er net "carrotage" had plaatsgevonden zodat de meeste greens een beetje als drijfzand aanvoelden...

guy.hoebeke | 03-10-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Geef ook een beoordeling van Golf Club de Clervaux

Schrijf een beoordeling voor Golf Club de Clervaux