logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg  >  Luxemburg en omstreken  >  Eselborn  >  Golf Club Clervaux

Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Golf Club ClervauxGeef ook een beoordeling van Golf Club Clervaux

Touroperators en aanbiedingen voor Golf Club Clervaux

Executive Golf Travel Golftime Travel 3dGolf

Baan gegevens Golf Club Clervaux

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

6052 meter

6619 yard

73.3

131

Dames

5327 meter

5826 yard

74.3

130

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf Club Clervaux

Mecherwee

L-9748  Eselborn

Tel: +352 92 9395

Tel reserveren: ja

Fax: (+352) 92 94 51

info@golfclervaux.lu

www.golfclervaux.lu

De naam Golf de Clervaux is bij veel Nederlanders bekend, maar er wordt niet zo vaak over geschreven. Toch is Clervaux zeer de moeite waard, vooral vanwege de aangeboden arrangementen i.c.m. met het eigen hotel.

De 18-holes par-71 golfbaan van Clervaux Golf Club ligt in het heuvelachtige grensgebied van het laaggebergte Eifel-Luxemburgse Ardennen, in het dorpje Eselborn bij Clervaux, Luxemburg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 300 kilometer rijden naar de golfbaan. Normaal gesproken is dit te doen in drie uur en een beetje, maar houd rekening met de regelmatig aanwezige omleidingen op de binnenwegen in Luxemburg.

De baan

De grote hoogteverschillen op Golf de Clervaux zorgen voor een echt buitenlandgevoel en een buggy is zeker een aanrader. De baan kent veel blinde slagen en heeft hier een daar een diepe rough en gapende afgronden achter de greens. Voor longhitters zijn er genoeg holes om uit te halen. Doglegs kunnen worden afgesneden en de par-4 achtste is door de laaggelegen green in een keer te halen. Kies je voor lopen met trolley of draagtas, dan ben je na de beklimming van de negende hole wel even buiten adem. De greens zijn goed verzorgd en zeker de eerste negen holes liggen er mooi bij en bieden fraaie uitzichten richting Clervaux. Ook de tweede lus heeft goede holes, met nog wel een paar vreemde eenden in de bijt.

De par-5 elfde is een duidelijk voorbeeld van het hebben moeten integreren in het originele en ruige landschap. Over de hele lengte van de hole ligt de linkerkant een meter of 10 hoger dan de kleine stroken fairway die op de lagere rechterkant te vinden zijn. Vanaf de tee box is de smalle fairway echter nauwelijks te zien. De rough is van oneerlijke kwaliteit waardoor een par maken op deze hole vrijwel onmogelijk is, zeker voor nieuwe gasten.

De slothole is verrassend een wat saaie en vlakke par 3 van slechts honderd meter, zonder enige opsmuk. Je hebt even het idee op een oefenhole aanbeland te zijn, waarvan er drie voor het clubhuis liggen. Vanaf die achttiende moet je over de weg een behoorlijk stuk lopen voor je weer bij het clubhuis bent.

Investeren

De voorzitter van de club, Pierre Michels, geeft aan dat er de komende twee jaar flink geïnvesteerd gaat worden. 'De vreemde slothole is ontstaan door ruimtegebrek. Door de bouw van huizen was er geen plaats meer voor een fraaie finish. We gaan nu eerst investeren in nieuwe kleedkamers, nieuwe buggy’s en in de driving range. Verder gaan we kijken of we de baan aantrekkelijker kunnen maken door het verleggen van tee boxen die nu wat onlogisch lijken. Wellicht dat de route en de slothole dan ook anders wordt,' aldus de vriendelijke voorzitter.

Rustig

Golf de Clervaux ligt op een terrein van 80 hectare, 50 hectare daarvan is nu ingericht voor golf. De club heeft ongeveer 300 leden, waaronder 50 jeugdleden. In 2011 heette de gastvrije club zo'n 5000 'kale greenfee'-spelers welkom. Tel je spelers die een heel pakket afnamen erbij op dan zijn dat er ongeveer 10.000. Het bewijs dat het op de baan meestal rustig is en dat de aangeboden pakketten zeer interessant blijken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf Club Clervaux

Beoordeling met 3 sterren

We hadden pech dat de greens geprikt en gezand waren. De greens waren zacht, hobbelig met gaten, waar in sommige gaten wat zand zat. We kregen geen korting omdat de greens al 3 weken terug geprikt waren. Ze zagen er uit alsof ze net geprikt waren en te weinig zand gestrooid was.
Het waren gaten van een centimeter. Het 70 euro weekendtarief leek veel te hoog, maar is ivm andere Luxemburgse banen niet duur. Er zijn veel holes die je zult kunnen onthouden, net zoals je het klimwerk op schuine fairways zal onthouden. Uiteindelijk kreeg ik nog kortingsbonnen bij de receptie, nadat ik mijn verbaasdheid had geuit over de greens, echter dit leek zichtbaar met tegenzin. De proshop is duur. Het was niet te druk. De greenkeeper leek ons een poosje te achtervolgen. Groot pluspunt is dat de hond mee op de baan mag, echter niet elke baas ruimt de poep op.

vos2 | 15-10-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan. Helaas buggy niet toegestaan. Maar 2 x 7 holes lopen was een prima alternatief.

tda1403 | 06-10-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Sterk glooiende baan met enkele steile holes of zeer schuine fairwayhellingen. Tussendoor stevige afstanden lopen. Greens snel, zacht en moeilijk te lezen. Paden hernieuwd en sterk verbeterd. Mooie panorama's in geaccidenteerd landschap, afwisselend bos en weilanden. Hier en daar vochtplekken en vette grond, maar veel balwassers door de baan. Het terras van het Hotel - Clubhuis biedt fraai uitzicht over verschillende holes. Hole 18 is een beetje een afknapper, een korte par 3 en dan is het nog een onaangenaam stuk lopen, over de openbare weg, naar het clubhuis.

HermanBerteler3 | 20-09-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Na een fantastisch golfuitje niets dan complimenten.
Gastvrijheid, service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel.
Zowel het uitgebreide ontbijt, de meegekregen lunch en het meer dan prima (keuze) diner maken het geheel compleet.
De baan is uitdagend met met afwisselend hoogteverschillen, glooiingen blinde holes en zoals bij hole 11 een gevecht om de bal op juiste plek te krijgen om de green te kunnen aanvallen.
Voor ons maakt het totaalplaatje een reden om hier zeker terug te keren.

donseltenrijch | 25-08-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Uitstekende locatie om hier eens een golfweekeinde door te brengen! Baan is uitdagend met prachtige, lange holes. Veel doglegs en blinde holes. Eerste negen zijn prima te lopen, tweede negen is andere koek. Niet alleen het lopen is dan zwaar maar zeker ook de holes zijn veel lastiger met schuin lopende fairways. Met name holes 11 en 12 zijn een uitdaging. Baan was goed onderhouden, jammer dat hole 10 tijdelijk een veel kortere par 3 is waar je nog moet uitkijken de bal niet te ver te slaan.
Na het golfen is het gezellig vertoeven in het clubhuis met een uitstekende lunch- en dinerkaart. Ook de hotelkamers zijn prima en in de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet.
Hier gaan wij zeker nog voor een golfweekeinde terugkomen!

Rapo | 03-08-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan in een hele mooie omgeving. Vrijwel elke hole heeft een helling en dus is lopen erg zwaar. Voor een betere prestatie is het aan te raden een golfcart te nemen.
Ondanks dat de baan er goed bij ligt zijn er holes waar de greens wat te wensen over laat.
De sfeer is redelijk bedrukt.

CoolsGolf | 15-07-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

ik vind het een zware baan ik heb de baan lopend af gelegd 2 dagen achter elkaar. er is veel hoogte verschil maar wel erg uitdagend de greens waren goed ik kom nog wel eens terug

FLangendoen | 14-07-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan heel veel uitdaging hole 8 scoor ik mijn eerste eagle. Van hole 10 naar hole 11 lopen is een uitdaging en dan hole 11 spelen is geen meter vlak echte een mooie baan. Op de tee van hole 17 sta je echt bij te komen van de klim. Hole 18 is eigenlijk golfbaan onwaardige afsluiting van een mooie golf baan

b v kranenburg | 14-07-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Modern clubhuis en hotel, oefenfaciliteiten zijn prima en voor het parcours neem je best een buggy, zeker als het 30 graden warm is toen wij er speelden. Nadeel aan de lange periode van warm en zonnig weer waren de uitgedroogde fairways, wat jammer was maar de pret niet echt kon drukken. De greens waren zacht en prima onderhouden, het parcours is sterk uitdagend en heeft zelden een vlakke lie, wat de streek natuurlijk kenmerkt. Hole 10 was onder constructie, je speelde een hole van de korte baan in de plaats. De laatste hole past ook niet echt in het plaatje, een korte par 3, maar hetgeen we ervoor te zien hebben gekregen was vast en zeker de moeite waard!

stevenwlmn | 05-07-2017 | review: Golf Club Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

prachtige, uitdagende baan.
goed onderhouden en een chic clubhuis.
Gastvrijheid niet!

heinfick | 29-06-2017 | review: Golf Club Clervaux

Geef ook een beoordeling van Golf Club Clervaux

Schrijf een beoordeling voor Golf Club de Clervaux