logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg  >  Luxemburg en omstreken  >  Eselborn  >  Golf Club de Clervaux

Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.2
Lees de beoordelingen over Golf Club de ClervauxGeef ook een beoordeling van Golf Club de Clervaux

Touroperators en aanbiedingen voor Golf Club de Clervaux

PinHigh Golftravel 3 D Golfvakanties Executive Golf Travel

Baan gegevens Golf Club de Clervaux

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 58

Lengte

cr

sr

Heren

6201 meter

6781 yard

Dames

5472 meter

5984 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf Club de Clervaux

Mecherwee

L-9748  Eselborn

Tel: +352 92 9395

Tel reserveren: ja

Fax: (+352) 92 94 51

info@golfclervaux.lu

www.golfclervaux.lu

De naam Golf de Clervaux is bij veel Nederlanders bekend, maar er wordt niet zo vaak over geschreven. Toch is Clervaux zeer de moeite waard, vooral vanwege de aangeboden arrangementen i.c.m. met het eigen hotel.

De 18-holes par-71 golfbaan van Clervaux Golf Club ligt in het heuvelachtige grensgebied van het laaggebergte Eifel-Luxemburgse Ardennen, in het dorpje Eselborn bij Clervaux, Luxemburg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 300 kilometer rijden naar de golfbaan. Normaal gesproken is dit te doen in drie uur en een beetje, maar houd rekening met de regelmatig aanwezige omleidingen op de binnenwegen in Luxemburg.

De baan

De grote hoogteverschillen op Golf de Clervaux zorgen voor een echt buitenlandgevoel en een buggy is zeker een aanrader. De baan kent veel blinde slagen en heeft hier een daar een diepe rough en gapende afgronden achter de greens. Voor longhitters zijn er genoeg holes om uit te halen. Doglegs kunnen worden afgesneden en de par-4 achtste is door de laaggelegen green in een keer te halen. Kies je voor lopen met trolley of draagtas, dan ben je na de beklimming van de negende hole wel even buiten adem. De greens zijn goed verzorgd en zeker de eerste negen holes liggen er mooi bij en bieden fraaie uitzichten richting Clervaux. Ook de tweede lus heeft goede holes, met nog wel een paar vreemde eenden in de bijt.

De par-5 elfde is een duidelijk voorbeeld van het hebben moeten integreren in het originele en ruige landschap. Over de hele lengte van de hole ligt de linkerkant een meter of 10 hoger dan de kleine stroken fairway die op de lagere rechterkant te vinden zijn. Vanaf de tee box is de smalle fairway echter nauwelijks te zien. De rough is van oneerlijke kwaliteit waardoor een par maken op deze hole vrijwel onmogelijk is, zeker voor nieuwe gasten.

De slothole is verrassend een wat saaie en vlakke par 3 van slechts honderd meter, zonder enige opsmuk. Je hebt even het idee op een oefenhole aanbeland te zijn, waarvan er drie voor het clubhuis liggen. Vanaf die achttiende moet je over de weg een behoorlijk stuk lopen voor je weer bij het clubhuis bent.

Investeren

De voorzitter van de club, Pierre Michels, geeft aan dat er de komende twee jaar flink geïnvesteerd gaat worden. 'De vreemde slothole is ontstaan door ruimtegebrek. Door de bouw van huizen was er geen plaats meer voor een fraaie finish. We gaan nu eerst investeren in nieuwe kleedkamers, nieuwe buggy’s en in de driving range. Verder gaan we kijken of we de baan aantrekkelijker kunnen maken door het verleggen van tee boxen die nu wat onlogisch lijken. Wellicht dat de route en de slothole dan ook anders wordt,' aldus de vriendelijke voorzitter.

Rustig

Golf de Clervaux ligt op een terrein van 80 hectare, 50 hectare daarvan is nu ingericht voor golf. De club heeft ongeveer 300 leden, waaronder 50 jeugdleden. In 2011 heette de gastvrije club zo'n 5000 'kale greenfee'-spelers welkom. Tel je spelers die een heel pakket afnamen erbij op dan zijn dat er ongeveer 10.000. Het bewijs dat het op de baan meestal rustig is en dat de aangeboden pakketten zeer interessant blijken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben 2 dagen op Golf Club de Clervaux gespeeld. Via Hotel des Nations hadden we een zeer interessant arrangement geboekt. Golf Club de Clervaux is een baan met veel hoogteverschil en prachtige uitzichten. Helaas had de baan vlak voor onze komst groot onderhoud gehad. Hierdoor was het putten op goed geluk. Verder viel het ons op dat het personeel (in de shop) plichtsgetrouw hun werk deed zonder al te veel enthousiasme... Al met al een baan in een prachtige omgeving met leuke arrangementen maar niet top.

Bas de Wit | 21-10-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Wat een golfcourse: alles perfect! Jammer dat er net "carrotage" had plaatsgevonden zodat de meeste greens een beetje als drijfzand aanvoelden...

guy.hoebeke | 03-10-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gesitueerde golfbaan op een zeer rustige locatie.
Baan is aardig op en neer maar echte kuitenbijters zijn 9 en 17.
Verder is de baan prima te belopen.
Zeker de 1ste 9 2de 9 is wat anders.
Maar vele malen gemakkelijker dan bvb 5 Nations.
Fairways vielenwat tegen, bijna overal plaatsten agv kale plekken.
Rest prima en vooral de greens. Prachtig.
Sfeer en uitstraling is bijzonder.
Het is een aanrader.

arievandoorne | 04-09-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 1 sterren

De fairways waren uiterst belabberd. Alles verbrand door de zon, er was niet op te spelen!
Bovendien werd het volle pond berekend! In het weekeinde maar liefst 70 euro pp.
Op hun clubpagina op leadingcourses boden zij dit aan voor 53,00 euro.
Nog teveel, maar ok. Er was geen praten aan, ondanks het overleggen van de print-screen die ik op voorhand had gemaakt. De dame achter de receptie vertelde dat dit wel vaker voorkwam, haar leidinggevende wist echt helemaal nergens van.

henk tr | 06-08-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie combinatie van een prima hotel met prachtige parkbaan met veel hoogteverschillen en waar veel blinde slagen uitgevoerd moeten worden. Een baan om meerdere keren te bespelen om deze te leren kennen. Ondanks de lange tijd zonder regen lag de baan er geweldig bij. Een aanrader om hier een arrangement te boeken.

floorduiker | 25-07-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende baan. Door warme en droge periode was de baan grotendeels bruin en stuiteren ballen hard door. Toch wordt er hard aan gewerkt de baan zo goed mogelijk te houden. Dat is goed te zien aan de greens. Paar lastige holes met diagonale fairways. Hole 18 is bijna geen hole te noemen. Par 3 van 100 meter gele tee.

wilcowesterman | 24-07-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Heel erg mooie en heuvelachtige golfbaan. Het gebouw doet een beetje te oud uit en de bediening is niet erg vriendelijk. Het personeel van de golfbaan daarentegen wel, en erg behulpzaam. Gelopen zonder buggy en was zeker te doen. Er zitten wat flinke stukken in maar ook voldoende vlakkere stukken. De baan lag er erg goed bij enigszins hard en droog, wel goed voor de lengte van je drives...

Alex_t | 15-06-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Ik zou niet weten wat er niet goed was. Clubhuis/restaurant is 4**** hotel. Alles top, eten subliem. Baan behoorlijk heuvelig, buggie zeer aan te raden. Slechts 2 blinde holes. Greens goed. Komen graag een keer terug.

wijnandopreis | 03-06-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 3 sterren

Mooie lay-out met een aantal pittige klimmetjes. Helaas heeft de natte maand maart parten gespeeld op het baanonderhoud. De fairways zijn nog niet gemaaid en de greens waren nog bezand. Er werd ons verteld dat het seizoen ook pas op 18 april begint, maar dan moet je eigenlijk nog geen gasten toelaten. We waren op paaszaterdag ook nog de enige gasten in het hele hotel. Wel 3 dagen heerlijk gegeten. We gaan nog wel een keer terug maar dan later in het seizoen.

onno | 07-04-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met veel hoogte verschillen. Prachtig gelegen. Zeer onvriendelijk personeel bij de receptie.

richard72 | 05-04-2015 | review: Golf Club de Clervaux

Geef ook een beoordeling van Golf Club de Clervaux

Schrijf een beoordeling voor Golf Club de Clervaux