logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Oude Ladybank Golf Club gooit roer om


Zoín 138 jaar na opening heeft de prestigieuze Ladybank Golf Club in Fife, Schotland, besloten het roer drastisch om te gooien: de golfclub wordt modern en toegankelijker en introduceert nieuwe lidmaatschappen.

Het begon in 1879 met zes holes naar een ontwerp van Old Tom Morris. In 1910 werd de baan uitgebreid naar 9 holes en sinds 1961 mag de Ladybank Golf Club zich een van de mooiste 18-holes heidebanen van Schotland noemen. Zeven keer werd de baan gebruikt voor de Final Qualifying van The Open op St Andrews en op de lijst van ereleden prijken de namen van Jack Nicklaus en Seve Ballesteros.

Ladybank Golf course Schotland<br />

Happy few

Met een rijke golfhistorie en -reputatie dreigt al snel exclusiviteit. Hoewel de greenfees niet boven de 100 Britse ponden kwam, waren de lidmaatschappen toch vooral voor de happy few. De nieuwe clubsecretaris, Gordon Simpson, vond dat de golfclub na 138 jaar nu toch echt moest instappen in de nieuwe golfwereld. Gordon wil een moderne, open golfclub opzetten met een frisse blik en met focus op gasten om klaar te zijn voor de toekomst.

De banden met toerisme en met reisbureaus worden geÔntensiveerd en er komen vier nieuwe lidmaatschapsvormen. Bij de nieuwe lidmaatschappen voor de categorieŽn van 18-25 jaar en van 26-30 jaar zullen geen wachtlijsten worden gehanteerd, voor de nieuwe landelijke en overzeese lidmaatschapsvormen geldt vooralsnog een restrictie van 25 leden per categorie. Het zijn de eerste stappen naar de moderne tijd voor deze Schotse golfclub met meer dan 100 jaar historie. Wie volgt?

Website: www.ladybankgolf.co.uk.

De Ladybank Golf Club is aangesloten bij het samenwerkingsverband ĎLinks with Historyí, met daarin ook de Crail Golfing Society, Scotscraig and Lundin Links Golf clubs. Kijk voor meer informatie over deze samenwerking op Linkswithhistory.com.

Heeft u al eens gespeeld op de Ladybank Golf Club? Laat dan een review achter op: Golfreiswijzer.nl

26-02-2017