logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

De mooiste holes van Costa del Golf


Na een korte periode met noodweer in de omgeving van Málaga, vestigt het vestigt het Verkeersbureau Costa Del Sol de aandacht weer op de zon en de prachtige golfbanen aan de Costa del Sol. Hierbij tips over de mooiste holes van de ruim zeventig golfbanen.

Op het menu staan vijf golfbanen in La Axarquía en de provinciehoofdstad Málaga, het oosten van de provincie Málaga: Añoreta Golf, Baviera Golf, Parador de Málaga Golf, Guadalhorce Club de Golf en Real Club de Golf El Candado.

Añoreta Golf

Añoreta Golf, in Rincón de la Victoria, is een van die banen waar je als golfer ook kunt genieten van de spectaculaire uitzichten over de bergen en de zee. Het was in 1990 de eerste golfbaan in het district La Axarquía en werd ontworpen door de bekende golfer José María Cañizares. Het management van Añoreta Golf roemt vooral de zevende hole, een par-4 met geweldige uitzicht op de zee en over delen van de golfbaan. Het is een korte hole die strategisch gespeeld moet worden: water, olijfbomen en palmbomen proberen een goede score te voorkomen.
Añoreta Golf

Baviera Golf

Baviera Golf, in Caleta de Vélez, is de tweede baan in dit deel van de provincie Málaga waar je als golfer geniet van indrukwekkende uitzichten over zowel de als de zee. Deze vlakke 18-holes baan, ook ontworpen door José María Cañizares, ligt in een vallei aan de grens van het Almijara Natuurpark. Volgens managing director van Baviera Golf, Ignacio Iturbe, is de par-5 twaalfde van Baviera de hole die je zeker zal bijblijven. Het is de moeilijkste hole van de baan, met rechts een stroompje dat vanaf de afslag tot aan de green wacht op die afzwaaier. Uitzicht op de bergen en slechts 200 meter van het strand verwijderd, geen gebouwen in zicht, maar wel pauwen en kameleons. Probeer daar je concentratie maar eens vast te houden.

Parador de Málaga Golf|

De oudste baan (1920) van Andalusië, Parador de Málaga Golf, betovert golfers met de ligging aan de kust. Ooit begonnen met 18 holes, maar inmiddels heeft Parador 27 holes. Ongeveer een kilometer van deze baan loopt parallel aan de zee en het gras van de greens en fairways lopen daar naadloos over in het strandzand. Hole 12 vindt het management van Parador zelf de mooiste. De par-5, die ook parallel aan de zee loopt, heeft een overvloed aan bomen die een afzwaaier kunnen bestraffen. De iets verhoogde green wordt beschermd door diepe bunkers en geeft mooi uitzicht op de opstijgende vliegtuigen van Málaga - Costa del Sol Airport.

Guadalhorce Club de Golf

De Guadalhorce Club de Golf ten noorden van het vliegveld, kreeg een flinke boost toen de holes uit 1980 werden aangepast en gerenoveerd onder leiding van niemand minder dan Miguel Ángel Jiménez. Zoals het hoort is de lange par-4 achttiende nu een van de beste holes van de baan. De hole heeft een brede fairway die wordt beschermd door bomen en door twee bunkers en de green is de grootste van alle holes. De 19de hole lonkt met het statige clubhuis uit de 18de eeuw, ooit bekend als Cortijo de Colmenares,
Gualdalhorce Golf Course Andalusie Spanje<br />

Real Club de Golf El Candado

Eén van de oudste golfbanen van de Costa del Sol, is Real Club de Golf El Candado, gelegen in het meest oostelijk puntje van de stad Málaga. Deze korte 9-holes baan heeft fraai geonduleerde fairways. De tweede hole staat bekend als ‘Out to sea’ omdat deze par-4 hole naar beneden loopt richting de zee. De afslag is blind en de hole wordt smaller naarmate je dichter bij de green komt. Het uitzicht over en de rust van de Middellandse Zee is betoverend.

Ook al eens gespeeld op deze golfbanen? Laat dan een beoordeling achter op Golfreiswijzer.nl.

26-02-2017