logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golf wordt een makkie


Wees niet bang, het slaan van een perfecte bal zal altijd moeilijk blijven. Maar als het aan de R&A en USGA ligt worden de golfregels in 2019 wel een stuk eerlijker en begrijpelijker.

Over de golfregels is altijd veel te doen en zelfs de wereldtoppers breken soms hun hoofd over de vaak onbegrijpelijke details van de golfregels. De R&A, de Europese organisatie die
samen met het Amerikaanse USGA optreden als de autoriteiten voor de golfregels, zijn daarom bezig om de regels, die vaak al meer dan 100 jaar bestaan, aangepast moeten worden. De regels moeten begrijpelijker en eerlijker worden en ze moeten niet voor onnodige vertraging zorgen. Golf moet zo ook weer aantrekkelijker en daarmee toegankelijker worden. Om dit te bewerkstelligen zijn er een flink aantal voorstellen voor regelwijzigingen gepubliceerd waarop tot 31 augustus 2017 nog door iedereen op gereageerd mag worden.

Enkele opvallende voorstellen in het kort

LET OP: DE HIER GENOEMDE WIJZIGINGEN ZIJN NOG NIET GELDIG!

Raak een niet bewaakte vlag
Als je op de green ligt mag je bal een niet bewaakte vlag raken. De vlag hoeft dus niet uit de hole te worden gehaald als je gaat putten.

Repareer alles op de green
Je mag spikemarks en andere schade door schoenen, dieren of wat dan ook repareren op de green. Er volgt ook geen straf voor het aanraken van je lijn.

Verwijder die losse natuurlijke voorwerpen
In de bunker en in de hindernissen mag je straks losse natuurlijke voorwerpen verwijderen. In de bunker mag je ook best het zand raken met je hand of club (maar nog steeds niet in de backswing of met een oefenswing.

Sla die club maar krom
Een beschadigde club, ook als deze krom is geslagen uit woede, mag je blijven gebruiken.

Sla voor je beurt
Dat ‘ready golf’, voor je beurt slaan als dit de snelheid van het spel bevordert, goed werkt is algemeen bekend, alleen mocht dat officieel nooit. Dit moet straks de standaard worden bij strokeplay.

Beweeg de bal
Niet doen, maar als je de bal per ongeluk beweegt op de green of bij het zoeken naar een bal, volgt er straks geen straf meer.

Meten is weten
Bij het nemen van relief wordt er straks geen gebruik meer gemaakt van de term ‘stoklengtes’. Er zullen vaste afstanden worden vastgesteld. Meetlintje mee!

Meer info

De hierboven genoemde voorstellen voor regelwijzigingen zijn er slechts enkele van de vele. Een compleet overzicht van alle voorstellen en voorbeeldfilmpjes zijn is te vinden op de website van R&A en van de USGA.

Pas na 31 augustus 2017 gaan beide organisaties aan de voorstellen en de reacties evalueren. Daarna gaan ze aan de slag om de regels definitief te maken, goed te keuren en officieel aan te kondigen. De regelwijzigingen zullen dan pas per 1 januari 2019 officieel in gebruik genomen worden.

Wil je ook reageren op de voorstellen van de regelwijzigingen dan kan dat via de website van de R&A en de USGA. Op social media gebruik je de hashtag #GolfRules2019.

06-03-2017