logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Aantal golfreizen blijft stijgen


De International Association of Golf Tour Operators, IAGTO, heeft de analyse van het jaar 2016 gepubliceerd voor haar leden. De cijfers geven een goed beeld van de voortdurende toename van golfreizen in de wereld.

Afgelopen jaar hebben 955 bij IAGTO aangesloten bedrijven de enquÍtes voor het vierde kwartaal ingevuld, inclusief een vergelijking gegeven van de jaarlijkse cijfers van 2015 en 2016 en de cijfers van de vooruitboekingen voor januari 2017. Wereldwijd bleef de verkoop van uitgaande golfreizen voor het vijfde jaar op rij gemiddeld met 7,5% stijgen. Vooral in Noord-Amerika was er een flinke toename in uitgaande golfreizen: 9,4%. In 2016 was de stijging van uitgaande reizen voor AziŽ-Pacific 9.0% en in Europa 6.2%. Afgaande op de ingestuurde cijfers van de vooruitboekingen voor januari 2017 lijkt deze groei dit jaar door te zetten.

Als je puur naar de verkopen in het vierde kwartaal van 2016 kijkt, moet je wel eigenlijk wel een splitsing maken in de cijfers van AziŽ-Pacific. AustralaziŽ scoorde met 11,8% namelijk veel veel hoger dan AziŽ met 4,7%. Binnen Europa scoorde vooral Nederland erg hoog en ook Frankrijk, Zwitserland en Ierland hadden beter dan gemiddelde verkoopcijfers. Zweden, bekend om de reislustige golfers, moest een daling noteren in de verkoop van uitgaande golfreizen.

Bron: www.iagto.com.

14-03-2017