logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Massa golf voor de massa in de ING Private Golfweek


In het weekend van 7 tot en met 9 juli bij de tweede Ėen sterk vernieuwdeĖ ING Private Banking Golfweek staat een massa golf op het programma. Een massa voor de massa op de banen van Prise d'eau bij Tilburg. Jong en oud kan massaal toestromen om te kijken, te beleven en zelf aan golf te doen. Op allerlei manieren.


Voormalig topgolfer Robert-Jan Derksen introduceerde donderdag 6 april de door ING gesponsorde week als dť golf experience met als heimelijk nieuwtje dat hijzelf ook de clubs weer zal gaan hanteren. Niet voor een comeback op de Europese Tour, wel als lid van het Nederlandse Twaalftal voor de strijd op de Legends Trophy tegen een Internationale Twaalf.

Ronald de Boer, Anne ten Dam en Robert-Jan Derksen<br />

Golftoppers

Deze Legends Trophy betreft een Ryder Cup-achtige wedstrijd tussen teams met golftoppers en (ex-) kampioenen uit andere sporten. Voor Nederland zullen naast Derksen onder meer uitkomen: de oud-voetballers Ronald de Boer en Ruud Gullit, ex-hockeycoryfee Ties Kruize en de beste Nederlandse golfster Anne van Dam. De Franse oud-voetballer Christian Karembeu (wereldkampioen 1998) zal een van de buitenlandse spelers zijn. Robert-Jan Derksen sprak tijdens de perspresentatie de hoop uit een ex-toptennisser tegen te komen in het Europese team en noemde de namen van Ivan Lendl, Boris Becker en Evgeni Kafelnikov, allen uitstekende golfers geworden. Anne van Dam zei tijdens de presentatie op 6 april tegen Robert-Jan Derksen: ďIk zou met jou wel een foursome willen doen.Ē

Vol programma

TIG Sports, de organisatie van de ING Golfweek, heeft voor een bijzondere aanpak gekozen met drie dagen een vol programma op de Brabantse golfbaan Prise d'Eau. De bedoeling is zoveel mogelijk bezoekers te genereren en mogelijk (jeugdige) nieuwe golfers te interesseren in de golfsport. Er is van alles te doen, te zien en mee te maken, alles gratis en voor niets, mits men zich opgeeft via inggolfweek.nl.

Rober Jan Derksen interviewt Ronald de Boer over de ING Golfweek

Clinics en masterclasses van Joost Luiten

Topsport is er ook te zien met een kwalificatietoernooi voor twee wildcards voor het KLM Open. Daar zullen vijftig pro's van de PGA Holland voor strijden. De ING Cup, die vorig jaar al plaatsvond op The International, is gebleven. Daar voor strijden 16 golfverenigingen met jeugdteams. Joost Luiten geeft clinics en masterclasses, er zijn trickshows, longest drive en putt-competities, daarnaast gratis golflessen en materiaaltesten van de grote merken. Ook is er muziek, drank, spijs en een hoop gezelligheid.
Kom dus in juli naar de ING Private Banking Golfweek.


Tekst Leo van de Ruit
Foto's Koen Suyk en Leo van de Ruit

06-04-2017