logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Unieke dubbel voor Dundonald Links


Voor de spectaculaire Dundonald Links in Schotland wordt juli 2017 een bijzondere maand. Zowel het Schots Open van de European Tour als dat van de Ladies European Tour vinden plaats op de traditionele linksbaan aan de kust bij Troon, Ayrshire.

Van 13 t/m 16 juli is het eerst de beurt aan de Aberdeen Asset Management Scottish Open van de European Tour. Het Schots Open mag opnieuw rekenen op grote namen op de inschrijflijst omdat het het laatste toernooi is voor het Brits Open, de perfecte generale dus. Het is de eerste keer dat een wedstrijd van de grote European Tour op Dundonald Links wordt gespeeld.

Dundonald Links golfbaan Schotland Golf course Scotland<br />

De klassieke linksbaan, ontworpen door Kyle Philips, was al eerder gastheer voor andere grote toernooien. Sinds 2008 werd Dundonald gebruikt voor de First Stage van de European Qualifying School. Vanaf 2012 kwamen de senioren hier strijden in de Senior Opening Qualifying en het prestigieuze Boys Amateur Championship van 2014 werd ook hier afgewerkt.

Sinds 2015 is Dundonald Links ook de vaste stek voor het Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open. Van 27 t/m 30 juli 2017, twee weken na het toernooi van de European Tour, spelen de dames van de Ladies European Tour (LET) hier opnieuw.

Over Dundonald Links

De golfbaan werd geopend onder de naam Southern Gailes. Begin 2003 werd de baan gekocht door de Loch Lomond Golf Club zodat ze hun leden met een Global Membership ook een traditionele linksbaan konden aanbieden. De naam werd gewijzigd naar Dundonald Links als verwijzing naar de rijke historie van het gebied, een uur ten zuiden van Glasgow. ĎDundonaldí betekent Vesting Donald en er zijn diverse restanten van vestingswerken gevonden uit de periode tussen 500 en 200 jaar voor Christus. In het begin van 1900 was er al een golfbaan op de huidige locatie, maar het gebied werd in de Tweede Wereldoorlog voor militaire doeleinden opgeŽist. Na de oorlog, tot aan het begin van de 21ste eeuw, werd er niks met het terrein gedaan. Bekijk deze sfeerimpressie van Dundonald Links op Youtube.

Dundonald Links golfbaan Schotland Golf course Scotland<br />

Zelf spelen bij Ayrshire

In en rond Ayrshire wemelt het van de indrukwekkende wereldklasse golfbanen waar ook de Ďgewone stervelingí van harte welkom is. Bezoek de volgende websites waar mooie pakketten en een golfpas (ook inclusief Dundonald) worden aanboden:

- www.gailesgolfexperience.co.uk
- www.ayrshiregolfpass.co.uk.

Ga voor nog meer informatie over golf in de Ayrshire regio naar www.ayrshiregolfscotland.com.

Als eens gespeeld in Ayrshire? Laat een recensie achter via Golfreiswijzer.nl.

07-04-2017