logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Asia Golf Tourism Convention 2018 in Manilla


Met een recordaantal van 220 golf touroperators uit 36 landen en meer dan 600 delegaties van golfbestemmingen uit de gehele Asia-Pacific regio, was de onlangs in het Vietnamese Danang gehouden zesde IAGTO Asia Golf Tourisme Convention iagto.com/AGTC een groot succes. Editie 2018 zal van 22 tot en met 25 april worden gehouden in de Filipijnse hoofdstad Manilla.


Voor het eerst vond er een drie uur durend Golf Tourism Forum plaats met IAGTO's hoogste baas Peter Walton, met als onderwerp golftoerismestrategie voor de golfkust van Danang.

Vooruitgang

Vietnam werd in 2008 door golfreisschrijvers uitgeroepen tot 'IAGTO's Onontdekte golfbestemming van het Jaar' en vorig jaar al werd het verkozen tot 'Gevestigde gofbestemming van de Asia-Pacific'. Volgens Walton het bewijst dat de Vietnamese golfbestemmingen een enorme vooruitgang hebben geboekt in het laatste decennium. Langs de kust bij Danang bevinden zich nu vier golfbanen en binnen enkele jaren zullen er nog twee nieuwe banen worden geopend. Maar er is nog werk aan de winkel. Momenteel biedt 60 procent van de 643 bij de IAGTO aangesloten touroperators golfvakanties in AziŽ aan. Slechts 180 (28%) doen dat voor Vietnam. Walton verwacht dat vanwege de conventie nog eens 50 touroperators Vietnam in hun aanbod zullen opnemen.

Vanuit Nederland verzorgen een paar goftouroperatos golfreizen naar Vietnam. HGa naar de websites van:

3.Dgolf
Pin High ,16-daagse rondreis Vietnam & Cambodja
Executive Golf , 18-daagse rondreis Golf en Cultuur

Manilla

Voor de eerste keer zal de IAGTO Asia Pacific Convention in de Filipijnen worden gehouden en wel van 22 tot en met 25 april 2018 in de hoofdstad Manilla. De plannen voor deze conventie nemen steeds vastere vormen aan en Walton is er van overtuigd dat de Filipijnen, net als Chiang Mai in 2016 en Danang dit jaar, zal profiteren van de belangstelling van wereld leidende touroperators. ''De Filipijnen heeft een groeiende en ervaren golfpopulatie en golfbanen, maar buiten Kora en Japan zijn de Filipijnse golfbestemmingen vrij onbekend bij het brede golfreizende publiek. Dat zal zeker veranderen nu we de komende 18 maanden bestemmingen, zoals metro-Manilla, Tagaytay Clark en Boracay voor, tijdens en na het evenement op de kaart zullen zetten '', aldus Walton.

2019 en 2020

Waar de Asia Golf Tourism Convention in 2019 en 2020 gehouden zullen worden, is nog niet bekend. Die zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Eerst zal volgende maand (25-28 juni) in Miami de negende jaarlijkse North America Golf Tourism Convention (NAC) iagto.com/nac worden gehouden. In 2018 is Central Oregon aan de beurt.

17-05-2017