logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

'The Big Easy' op KLM Open


Ernie Els, viervoudig Majorwinnaar en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn opwachting in het KLM Open 2017 dat van 14 tot en met 17 september wordt gehouden op The Dutch in Spijk.

De Zuid-Afrikaan, die aan zijn postuur en beheerste swing de bijnaam 'The Big Easy' heeft overgehouden, is een van de populairste golfers, met fans over de hele wereld. Els nam vier keer eerder deel aan het Dutch Open . De laatste keer, in 2001, eindigde hij gedeeld twaalfde in Noordwijk. Zijn beste resultaat behaalde hij in het Dutch Open van 1994, met een gedeelde zevende plaats.
De Zuid-Afrikaan Ernie Els, die aan zijn postuur en beheerste swing de bijnaam  'The Big Easy' heeft overgehouden, is een van de populairste golfers, met fans over de hele wereld.

US Open

1994 was ook het jaar van zijn grote doorbraak, want toen won Els het US Open. Drie jaar later wist hij dit major voor de tweede keer te winnen. Ook het Brits Open won Els twee keer, in 2002 en 2012. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst en was negen weken de nummer 1 van de wereld.

Icoon

Met de deelname van Ernie Els weet het KLM Open zich verzekerd van een van de meest tot de verbeelding sprekende golfers van de afgelopen twee decennia. KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter is dan ook in zijn nopjes: 'Ernie Els is een icoon van het moderne golf. Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten als golfer en zijn innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud kijken zoveel enthousiasme opwekken.'
Slooter kijkt nu al uit naar de eerste afslag van de Zuid-Afrikaan in het KLM Open. 'Mooi dat het KLM Open, dankzij partners KLM en ING Private Banking, zo'n speler van naam heeft weten te strikken. Iemand die bijna alle golfliefhebbers aanspreekt en waarvoor je naar Spijk komt.' De Zuid-Afrikaan zal in de strijd om het Dutch Open af moeten rekenen met titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten. Andere grote namen zijn Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en runner-up van vorig jaar Bernd Wiesberger.

17-08-2017