logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Padraig Harrington in KLM Open


Het deelnemersveld aan het KLM Open 2017 is sinds jaren niet zo sterk geweest. Naast viervoudig majorwinnaar Ernie Els komt ook Padraig Harrington naar ons land en de Ier heeft slechts één majoroverwinning minder op zijn palmares staan.

Harrington is een van de dertien Ryder Cup-spelers en zeventig toernooiwinnaars die van 14 tot en met 17 september hun opwachting maken op The Dutch in Spijk.
Naast viervoudig majorwinnaar Ernie Els komt ook Padraig Harrington naar ons land en de Ier heeft slechts één majoroverwinning minder op zijn palmares staan. (fiti: Golfsupport)

British Open

Harrington is tweevoudig winnaar van het Brits Open (2007 en 2008) en won in 2008 het US PGA Championship. Vorig seizoen boekte hij in de Portugal Masters zijn vijftiende zege in European Tour. De Ier behaalde zijn beste resultaat in Nederland in 2002 met een derde plaats.

Entry list

Op de entry list van het KLM Open 2017 staan nog meer aansprekende namen. Meest in het oog springend is de deelname van Ernie Els en Lee Westwood, beide spelers zijn voormalig nummer 1 van de wereld. Ook Ross Fisher, speler uit de top-50 van de wereldranglijst, de huidige nummer acht van de Race to Dubai en precies tien jaar geleden winnaar van het KLM Open, komt naar Nederland.
Naast spelers met jarenlange ervaring op de Tour en een indrukwekkend palmares, komt op het KLM Open ook de nieuwe generatie topgolfers in actie. Bijzonder is de deelname van de pas 18-jarige Phachara Khongwatmai. De jonge Thaise golfer geldt als een sensatie in het internationale golf sinds hij op 14-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit werd van een proftoernooi. Dit jaar werd hij tweede in het ISPS HANDA World Super 6 Perth.

Vorig jaar bracht Joost Luiten The Dutch in vervoering met zijn tweede KLM Open-zege (2013, 2016). De titelverdediger en thuisfavoriet krijgt in 'zijn' toernooi ook concurrentie van onder andere Bernd Wiesberger, Chris Wood, Andy Sullivan, Thongchai Jaidee, Jordan Smith, Kiradech Aphibarnrat en Victor Dubuisson.

26-08-2017