logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

1000ste hole-in-one in European Tour


Een historisch moment tijdens het 98ste KLM Open op The Dutch in Spijk. Mikko Ilonen maakte de 1000ste ‘Hole in One’ in de historie van de European Tour.

De 37-jarige Finse golfer vroeg zijn caddie voor zijn afslag op de veertiende hole het ijzer-9. De afstand tussen tee en hole bedroeg 131 meter. Met een rustige swing sloeg hij de bal rechtstreeks in de minuscule ruimte tussen vlag en green; hole-in-one! “Hoera”, klonk het uit de menigte toeschouwers.

Geen auto helaas

Geluk voor de Fin, want zijn – donderdag door noodweer onderbroken – eerste ronde van het KLM Open werd ineens behoorlijk goed: 69 (-2). Pech daarentegen had hij dat er geen auto te verdienen was op de Stadion Hole waar Beat The Pro wordt gespeeld. Dit jaar is er trouwens helemaal geen automobiel voor een hole-in-one waar dan ook op The Dutch.
Ilonen kreeg niettemin een beloning voor zijn prestatie. Toernooidirecteur Daan Slooter gaf hem een magnum champagne en een kunstwerkje in de vorm van een vaasje in KLM-blauw.

Ace kwam op goed moment

Voor de maker van de 1000ste hole-in-one was het trouwens zijn tweede op de Europese Tour in zestien jaar als professional golfer. De Europese Tour werd opgericht in 1972. Om tot duizend holes-in-one te komen waren 45 jaargangen nodig.
Mikko Ilonen uit Lahti, die vijf toernooien op de E.T. heeft gewonnen en vorige week zijn goede vorm toonde met de vijfde plaats in het Omega European Masters, reageerde koeltjes op het historische moment. “Mooi om hiermee historie te schrijven”, zei hij, “maar ik hoop het ook nog met andere prestaties te doen. Deze ace kwam wel op een goed moment, want mijn ronde ontwikkelde zich niet lekker. Bovendien was het een uitstekende manier om niet door een amateur te worden verslagen in Beat The Pro. Dat overkwam mij vorig jaar wel.”
Meer informatie, ook over de uitslagen, op KLM Open

Toernooidirecteur Daan Slooter (l) gaf Ilonen een  magnum champagne en een kunstwerkje in de vorm van een vaasje in KLM-blauw.

Tekst en foto Leo van de Ruit

15-09-2017