logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kiradech Aphibarnrat koploper in KLM Open, Joost Luiten naar huis


De Thaise golfer Kiradech Aphibarnrat gaat na drie dagen met -14 aan de leiding in het KLM Open. Hij is kanshebber voor de titel. Joost Luiten, die vandaag zijn tweede ronde moest uitspelen, miste de cut. Lee Westwood is ook titelkandidaat. Hij staat op drie slagen van Aphibarnrat.

De Thai tekende voor een ronde in 66 slagen. Door een birdie op de laatste hole begint Aphibarnrat zondag met één slag voorsprong op Romain Wattel aan de slotronde.

Westwood

Achttien jaar na zijn eerste zege in Nederland, strijdt Lee Westwood opnieuw mee om de winst in het KLM Open. De voormalig nummer één van de wereld staat op drie slagen van koploper Kiradech Aphibarnrat.
Lee Westwood (foto: Getty Images)
In zijn de derde ronde maakte Westwood één bogey (hole 5) en vervolgens alleen nog parren en birdies. Met zijn vijfde birdie van de dag, op hole 18, bracht hij zijn totaal op -11.

Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, speelt deze week zijn elfde KLM Open. Hij maakt voor het eerst sinds 2011 zijn opwachting in Nederland. De Engelsman is gedeeld vierde en begint de laatste ronde met een achterstand van drie slagen op koploper Kiradech Aphibarnrat (-14).


Wattel (-13) zorgde met een omloop in 64 slagen voor de beste score van de dag. De Fransman noteerde zeven birdies en hield bogeys van de kaart.

Een andere Fransman, Joel Stalter (-12, is derde en start zondag met Aphibarnrat en Wattel in de laatste groep.
Wil Besseling (foto: Getty Images)

Kwartet Nederlanders in de race

Zondag komen nog vier Nederlanders in actie. Wil Besseling staat er met vier onder par het beste voor. De Noord-Hollander, die uitkomt op de Challenge Tour, haalde voor het vijfde jaar op rij de cut in het KLM Open. Besseling is voorlopig gedeeld 35ste en kan zondag zijn beste klassering in het KLM Open verbeteren. Vorig jaar werd hij 28ste op The Dutch.

Daan Huizing en Max Albertus delen de 54ste plaats met een score van -1. Albertus hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson.

Ralph Miller haalde met een tweede ronde in 69 slagen de cut en is na een derde ronde in 72 slagen 64ste.

Titelverdediger Luiten naar huis

Voor Joost Luiten was het KLM Open na twee ronden voorbij. De titelverdediger miste op één slag de cut. Het toernooi in Spijk ging zaterdagmiddag door zonder de titelverdediger.

Joost Luiten moest in de ochtend de laatste zes holes van zijn tweede ronde spelen. Op hole 18 had de Nederlander een birdieputt van iets meer dan vier meter om naar één onder par te gaan, maar de bal verdween niet in de hole.

De laatste keer dat Luiten in het KLM Open na twee dagen was uitgespeeld, was in 2012. “De cut missen in Nederland is zuur, maar het kan ook een keer gebeuren.”
Luiten begon het toernooi donderdag met vier bogeys op de eerste vier holes. “Achteraf kun je zeggen dat de eerste vier holes me zijn blijven achtervolgen. Vanaf dat moment moet je veel goedmaken. Dat wordt lastig als je te weinig putts maakt.”
Maarten Lafeber wist zijn goede eerste dag niet te continueren. Ook hij miste de cut op 1 slagMeer informatie op: KLMOpen.nl

15-09-2017