logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Clark Dennis wint Dutch Masters


Clark Dennis heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch gewonnen. De 51 jarige Amerikaan verzekerde zich van de overwinning met een afsluitende ronde van ťťn onder par. Met een totaalscore van -2 liet de Amerikaan drie spelers achter zich met -1.

Dennis nam al na de eerste ronde de leiding met -2 (69). De condities waren zowel de eerste twee dagen door regen en veel wind uitdagend.

Clark Dennis, winnaar Dutch Masters 2017 op Golfbaan The Dutch (Foto TIG Sport)

Na 36 holes nam de Engelsman Carl Mason de leiding over. Dennis stond op dat moment ťťn slag achter. In de laatste ronde trok Dennis aan het langste eind. The Dutch Masters is de tweede titel van de Amerikaan in zijn eerste jaar op de European Senior Tour. Eerder won hij al in ItaliŽ. Dat was echter een 36-holes wedstrijd. ''Om hier op de laatste dag na 54 holes te winnen, voelt nog specialer'', aldus Dennis.

Tiende keer

Het was de tiende keer dat het toernooi van de European Senior Tour in Nederland gespeeld werd, op de baan waar drie weken geleden ook het KLM Open van de Europese Tour werd gespeeld. Eerdere edities vonden in de periodes van 1998 tot en met 2001 en van 2010 tot en met 2014. Na twee jaar afwezigheid was de Senior Tour gelukkig weer terug in ons land.

Amateur

The Dutch Masters kende een bijzondere spelvorm. Naast de reguliere individuele score van de professionals over drie dagen, speelden zij op vrijdag en zaterdag in teamverband met een amateur. Het beste team na twee dagen was dat van Stephen Dodd die speelde met Pieter van Doorne. Zij wonnen met een teamscore van -14.

The Dutch Masters is een initiatief van golfbaan The Dutch en TIG Sports. Het toernooi van de European Senior Tour werd dit jaar voor het eerst op The Dutch gehouden. The Dutch Masters is mede mogelijk gemaakt door Rituals, Bernardus Wijnen, Deloitte, Samhoud Consultancy, Achmea en ING Private Banking.

09-10-2017