logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ook eenvoudige amateur kan op Victoria Golf Course terecht


Het is natuurlijk geweldig dat onze verslaggever mee mocht doen aan het Pro Am van de Portugal Masters. Zo’n uitnodiging sla je niet af. Victoria Golf Course is echter ook door de ‘gewone man’ te boeken voor een amateurrondje. Het is een ruim opgezette vergevingsgezinde golfbaan, waar in 2005 het World Championship werd gehouden en sinds 2007 de Portugal Masters.

Met een lengte van 6651 meter van de pro tees en voor de amateurspeler met 6100 meter vanaf de gele tees (dames 4762 meter) heb je flink wat lengte nodig. Maar, je kunt er vol tegenaan, want de rough blijft bespeelbaar en ontwerper en golflegende Arnold Palmer heeft brede glooiende fairways aangelegd die, met behalve wat fairway- en greenside-bunkers, maar weinig obstakels onderweg kennen. Het is een van de redenen waarom er zulke lage scores tijdens de Masters op deze baan worden behaald.Gebruik je golfverstand

Naast de wind die een rol zou kunnen spelen, zijn de meertjes van zo’n 13 hectare in totaal, de enige andere problemen die er tijdens je rondje kunnen ontstaan. Maar, dankzij die brede fairways kun je er meestal ver van blijven, behalve op de par 5 12e en de par 4 14e, waar je een approach over het water hebt. Op 17 en 18 is dat water ook in het spel, maar met een beetje golfverstand blijf je daar verre van…

Rustig je eigen spelletje spelen

Met vijf tees per hole is het voor elk type speler dan ook een fijne baan om te spelen. Je kunt risico’s nemen en zo een beloning tegemoet zien, maar ook rustig je eigen spelletje spelen en een heerlijk rondje hebben. De eerste zes holes zijn vrij rechttoe rechtaan, de par 3 8e kent een enorme bunker/wasteland voor de green, de 12e is een lastige par 5 met een drive over water en vervolgens voor de durfal een lang houtje opnieuw over water. Wie verstandig is legt de bal voor het water neer… Kortom, een leuke, goed speelbare course met vriendelijk personeel en een fijne, gedistingeerde uitstraling.


Golfreizen naar Victoria Golf Course

Onze verslaggever speelde samen met Bert Trommelen en Eric Bakker, directeuren van respectievelijk 3D Golfvakanties en Pin High.
Deze golftouroperators hebben golfreizen waar Victoria Golf Course in is opgenomen.


Pin High biedt shortbreaks en weekpackages aan naar het vijfsterrenhotel Tivoli Marina Vilamoura. Dit luxe resort heeft een droomligging: pal aan de bruisende jachthaven en het Falesia strand. Het aanbod van faciliteiten is indrukwekkend en maakt het een royaal verwenhotel. De prijzen die Pin High rekent variëren per seizoen. Goedkoopste vanafprijs (zonder vlucht) voor een shortbreak: € 419 pp en € 839 pp voor een week. Kijk op:website van Pin High.

3D Golfvakanties biedt een 5-daagse golfreis aan naar het aan de golfbaan gelegen vijfsterren Anatara Vilamoura Algarve Resort. Het hotel ligt net buiten Vilamoura, direct aan de Dom Pedro Victoria Golf Course. De luxe jet-set jachthaven en het casino van Vilamoura liggen op slechts enkele minuten rijden van dit hotel. Vanafprijs voor een shortbreak inclusief vlucht is €849. Meer informatie op de website van 3D.

Heeft u de Victoria Golf Course zelf al eens gespeeld? Laat dan een review op onze website achter. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

11-10-2017