logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

ANVR schept zekerheid bij autohuren in buitenland


Autohuur in het buitenland kan soms voor problemen zorgen. Ook golfers lopen regelmatig op golfbestemmingen aan tegen Ďgedoeí aan als ze hun auto willen ophalen. Dankzij de samenwerking tussen de ANVR en enkele autoverhuurders kunnen reizigers voortaan op het vakantieadres een auto huren onder consumentvriendelijke ANVR-reisvoorwaarden.

Dit betekent voor de consument dat hij eerlijke prijzen betaalt, dat hij verzekerd is volgens strenge ANVR-minimumeisen, dat de klant bij klachten zijn Nederlandse aanbieder kan aanspreken en dat hij gewoon terecht kan bij de Nederlandse geschillencommissie.

Alamo.nl, DiscoverCars en Sunny Cars zijn als eerste autoverhuurders toegetreden tot de ANVR en gebruiken de ANVR-reisvoorwaarden. Ook alle autohuur, die als onderdeel van een pakketreis door ANVR-touroperators wordt aangeboden, valt hieronder.

Onterechte schades

Autohuur op het vakantieadres kan in de praktijk vaak veel problemen geven. Auto's worden soms voor een paar euro per week aangeboden, maar ter plekke moet de klant allerlei toeslagen betalen. Ook zijn er regelmatig klachten over al of niet terecht in rekening gebrachte schades en onduidelijke verzekeringen. Bovendien is het lastig op zo'n bestemming je gelijk te halen en zijn auto's soms zwaar onderverzekerd.

Al in 2015 heeft de Consumentenbond een klachtenrapport overhandigd aan toezichthouder ACM. De EU heeft zelfs met grote autoverhuurders afspraken gemaakt om tot verbeteringen te komen, maar deze afspraken zijn onduidelijk en worden door andere verhuurders niet nagekomen. Ook is er geen keurmerk voor verhuurders op het vakantieadres.Test

De ANVR heeft op ANVR Autohuur een test geplaatst over wat je vaak als klant bij de verhuur tegenkomt en geeft tips. De ANVR is ook in gesprek gegaan met autoverhuurders om te kijken hoe het beter kan. ''Samen zijn we tot een simpele maar uiterst effectieve aanpak gekomen'', aldus Oostdam. Zo verplichten ANVR-autoverhuurders zich auto's te verhuren onder ANVR-reisvoorwaarden. Dat betekent dat de klant een overeenkomst sluit met de organisator in Nederland. De afspraken die er nu liggen, bieden de reiziger veel voordelen. Die weet nu bij het huren van een auto onder ANVR-voorwaarden exact waar hij aan toe is en loopt niet het risico met hoge kosten of oneerlijke praktijken te worden geconfronteerd.


ANVR

20-10-2017