logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

GEO-certificering Golfcentrum De Hoge Dijk


Golfcentrum De Hoge Dijk, gelegen aan de rand van Amsterdam op een steenworp afstand van het Academisch Medisch Centrum, is er in geslaagd om het zogenaamde GEO-certificaat te verkrijgen.

Het certificaat is ontwikkeld door Golf Environment Organization, een internationale organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van duurzaam terreinbeheer van golfbanen. Alleen als de golfbaan aan alle strenge criteria rond water-, energie- en chemicaliŽngebruik voldoet, komt deze in aanmerking voor het certificaat.Gerda Driessen, voorzitter van Stichting De Hoge Dijk, nam onlangs het certificaat in ontvangst. ''Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het natuurbehoud op en rond de baan heel serieus'', vertelt zij. ''Niet omdat het moet, maar omdat we dat als gasten van de natuur echt willen. ''
Golfcentrum De Hoge Dijk kent een zogenaamde groencommissie, waarin een grote groep leden het natuurbehoud vorm geeft in samenwerking met een eveneens bevlogen greenkeepers-team.
Excellent natuurbehoud op een golfbaan is zeker niet vanzelfsprekend. Het zorgt voor hogere kosten en vraagt veel werk om de baan in topvorm te krijgen en te houden. Maar voor de gasten op deze golfbaan is het een uitgemaakte zaak. Golfen en natuurbehoud kan en moet samen.

Golfcentrum De Hoge Dijk heeft een 27-holes golfbaan in Amsterdam Zuidoost en is de thuisbasis van Open Golfclub Olympus.

Foto:
Gerda Driessen, voorzitter van Stichting De Hoge Dijk, is zichtbaar trots op de GEO-certificering.

30-11-2017