logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Hampshire Sint Nicolaasga wordt Landhotel de IJsvogel


Bij Hampshire Sint Nicolaasga, op een steenworp afstand van golfbaan St. Nyk, wordt momenteel hard gewerkt aan een gloednieuw multifunctioneel gebouw dat ruimte moet bieden aan maximaal 120 personen. Daarnaast gaat het hotel in het voorjaar van 2018 verder onder de nieuwe naam: Landhotel de IJsvogel.

Volgens hotelmanager Bas Reurink betekent de verzelfstandiging een mooie kans om nieuwe plannen te realiseren. Eťn van die plannen is de nieuwbouw van een 100 vierkante meter grote multifunctionele zaal, compleet met ontvangstruimte, professionele keuken en alle mogelijke vergaderfaciliteiten. Deze ruimte is geschikt voor trouwfeesten, kookworkshops, vergaderingen en andere grote partijen. Een groot terras, met uitzicht over de landerijen, maakt het plaatje compleet. Dit terras kan overdekt worden, waardoor een capaciteit van 120 personen ontstaat.

Hampshire Hotel Sint Nicolaasga gaat in het voorjaar verder als Lanshotel De IJsvolgel

Bas Reurink: ''We liepen er steeds vaker tegenaan dat onze huidige ruimte voor sommige evenementen zoals bruiloften of feesten te klein is. En we merken dat bedrijven steeds vaker op zoek gaan naar bijzondere locaties. Met de nieuwbouw spelen we in op deze ontwikkelingen.'' Vanaf half januari is de locatie klaar om geboekt worden.

Rust

Het landhotel bestaat al ruim 30 jaar en is prachtig gelegen te midden van de Friese weilanden. Rust, natuur en culinair genieten staan centraal. Bij veel golfers is het hotel bekend, want het licht letterlijk pal aan de St. Nyk golfbaan.
Het hotel beschikt over een all-weather tennisbaan, elektrische fietsen, verwarmd buitenbad, badhuis met Finse sauna en ŗ la carte restaurant onder leiding van Hilbrand Gils, dat al acht jaar op rij een notering in de restaurantgids Lekker500 haalt. Verder organiseert het hotel verschillende activiteiten zoals golfarrangementen, ballonvaarten, sloepenverhuur en speciale kerstdiners. Ook is het landhotel een vast onderdeel in de ĎKrystkuier St Nykí, de plaatselijke culinaire kerstwandeling.

De tweede hole (par 3) op St. Nyk is mede door het water dat in het spel komt, lastig.

Foto:
De tweede hole (par 3) op St. Nyk is mede door het water dat in het spel komt, lastig


St. Nyk

De 18 holes golfbaan van Sint Nyk ligt zeer rustig gelegen (nauwelijks verkeer!) in het fraaie Friese landschap. De eerste 9 holes liggen in een bosrijke omgeving met soms smalle fairways, terwijl de tweede 9 rust en ruimte bieden en een wijds uitzicht garanderen. De gastvrije ontvangst is verwarmend en na het spelen is het goed toeven op het grote terras met uitzicht op de green van de 18e hole.

Link:
Hampshire Hotel Sint Nicolaasga
Golfclub Sint Nyk

07-12-2017