logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Anne en Joost de beste


Anne van Dam en Joost Luijten zijn niet geheel verrassend uitgeroepen tot Golfster en Golfer van het Jaar 2017. Voor Anne, die er helaas niet in slaagde onlangs haar Amerikaanse tourkaart te halen, was het de tweede keer. Joost is nu al voor de achtste keer gekozen tot beste golfer van ons land.

Tijdens een feestelijke avond, op 14 december gehouden in Huis ter Duin, werden beide in het zonnetje gezet. Overigens zijn er die avond nog veel meer Golf Awards uitgereikt. Die zijn een initiatief van de partners in de Nederlandse golfwereld onder leiding van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Anne en Joost werd zoals verwacht verkozen tot Golfster en Golfer van het Jaar 2017 (Foto Ronald Speijer)

Anne

Anne van Dam (22 jaar) is derdejaars op de Ladies European Tour. De Arnhemse, die met 255 meter van alle dames op de Europese Tour de verste drive heeft, is dit jaar op de vijfde plaats geŽindigd op de Order of Merit van 2017, dit mede dankzij een zeer verdienstelijk vijfde plaats op de onlangs gehouden Omega Dubai Ladies Classic, het slottoernooi van de Ladies European Tour. Dankzij haar top 5-positie kan ze in 2018 Majors gaan spelen.

Joost

Ondanks dat hij geen topjaar had, is Joost Luiten toch onbedreigd golfer van het jaar geworden. Zijn laatste toernooi - het zijn er inmiddels vijf Ė won Joost vorig jaar toen hij in eigen land het KLM Open won. Zijn beste resultaat in 2017 was de tweede plaats op het Andalucia Valderrama Masters. In totaal speelde Luiten het afgelopen jaar ruim ťťn miljoen euro bij elkaar in 26 toernooien en staat hij 85ste op de wereldranglijst.

Nog meer winnaars

Maar er werden nog veel meer Golf Awards uitgereikt.
Zo werd Lauren Holmey (14 jaar) met vlag en wimpel talent van het jaar.
Golfbaan van het jaar werd ít Zelle. Deze Gelderse golfclub tussen Hengelo (Gld) en Ruurlo heeft in 2017 over het hele jaar de hoogste NPS-score laten zien en wordt van alle deelnemende clubs en banen die gebruik maken van het programma 'Players 1st' het beste gewaardeerd door haar leden en bezoekers

Sander van Duijn, pro op Houtrak, is uitgeroepen tot 'Golfprofessional van het jaar'. Om zijn kennis op peil te houden bezoekt hij regelmatig nationale en internationale bijscholingen en speelt soms een wedstrijd. Daarnaast is hij docent op de B- en A-opleiding van de PGA Holland. Kortom, een moderne PGA-professional die zijn kennis en vaardigheden met zijn leerlingen, de vereniging, studenten en collegaís deelt, zodat de hele golfwereld er beter van wordt.Tot Greenkeeper van het jaar is Arjen Westeneng verkozen. Hij is baanmanager op De Woeste Kop in het Zeeuwse Axel. Zijn passie voor de baan gaat ver. Zo heeft hij bijvoorbeeld op eigen initiatief stage gelopen op 'The Oaks' in Venice (Florida) en meegewerkt op The Open in Royal Birkdale en tijdens het BMW Toernooi in Gut Larchenhof. Volgens de jury is Arjen de 'greenkeeper nieuwe stijl' die zich met moderne middelen en inzichten richt op de toekomst.
Fysiek beperkte golfer van het jaar is Bob-Jan Dietrich geworden. Hij heeft zich dit jaar in het EK-team gespeeld en zich voor het eerst gekwalificeerd voor de selectie. Bob-Jan heeft een incomplete dwarslaesie. De Hilversummer is ooit begonnen in de paragolfer, maar heeft zelf geleerd op krukken te lopen en speelt nu zelfstandig, gebruikmakend van een handicart. Bob-Jan speelt bij Golfclub Zeewolde.

De Golfpersprijs van het jaar ging naar Jan Kees van der Velden. De man uit Heemstede beschrijft al 25 jaar met een scherpe pen en det Jaar 2017 (Foto Ronald Speijer).

Link:
Anne van Dam
Joost Luijten
NGF Golf Awards 2017
Ladies European Tour
European Tour
Golfbaan ít Zelle

14-12-2017