logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

San Domenico Golf; het hele jaar door golfen


Vriendelijk omhelst door honderd jaar oude olijfbomen en een kristalblauwe Adriatische zee, op een steenworp afstand van het oude Myceense dorp Egnathia en het levendige vissersplaatsje Savelletri ligt de San Domenico golfbaan. Een klassieke Mediterraanse links course waar het het hele jaar door heerlijke golfen is.

De nog vrij jonge baan (geopend in 2003) is ontworpen door Andy Haggar en aangelegd door Londens European Golf Design volgens de strengste USGA norm. Het is een par 72 baan met een lengte van 6.300 meter. Verspreid over de holes staan er lage struiken tijm, rozemarijn, salie en munt tussen de schitterende oude olijfbomen. Je ruikt als het ware de Mediterranť. Tel daar een blauwe horizon en spectaculaire vergezichten over de Adriatische zee bij op, en een droom wordt werkelijkheid. Maar laat u door de schoonheid van de baan niet bedriegen. Als de wind opsteekt, is spelen op San Domenico een flinke uitdaging.

Het schitterende Borgo Egnazia ligt pal tegenover de San Dominico Golf Club.<br />
Mediterranť golf op zijn best: de San Domenico Golf Club <br />

Een hole die u altijd bij zal blijven is de derde: een schitterende par 3 van 200 meter, waarvan de green lastig is aan te spelen, vooral met wind van opzij. Ook memorabel is de par-4 zevende hole met uitzicht over een bosschage met olijfbomen. De zestiende is de langste hole (560 meter) van de baan en ligt het dichtst bij zee. Over de gehele baan liggen op strategische plekken bunkers en dit samen met de vorm van de fairways en slim design van de greens zorgen ervoor dat golfers een onvergetelijke golfervaring beleven. San Domenico is Mediterranť golf op zijn best!

Borgo Egnazia

San Domenico Golf ligt pal tegenover Borgo Egnazia, een waar symbool en ambassadeur van gastvrijheid in de Italiaanse streek ApuliŽ, terwijl bij MasseriaCimino, een charmant 18-eeuws boerderij, traditie en eigentijdsheid mooi samengaan. Beide behoren tot de SD Hotels Group.


Linken:
- San Domenico Golf Club
- Borgo Engazia Hotel
- SD Hotels Group

01-01-2018