logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

NGF cursus jeugdbegeleider


Op zaterdag 10 maart organiseert de NGF op de Sallandsche en Amsterdamse Golf Club en op zaterdag 17 maart op Golfclub Welderen en Prise d'eau Golf onder het motto 'Aan de 'slag' met Jeugd' een cursus jeugdbegeleiding.

Tijdens deze cursus wordt de deelnemers de benodigde (didactische) vaardigheden bijgebracht om spelenderwijs met jeugd aan de 'slag' te kunnen als jeugdbegeleider. Als jeugdleider begeleid en ondersteun je de pro bij groepstrainingen, waarbij het doel is het aantal begeleide trainingsuren te verhogen. De jeugdbegeleider is een extra paar handen en voeten voor de pro en neemt zodoende werk uit handen met gerichte tests en oefeningen. Dat kan in baantrainingen (Aan de 'slag' met jeugd), maar ook tijdens trainingen op oefenfaciliteiten ('Doorslaan' met jeugd).

(copyright:NGF)

Tijdens de cursus, die 30 euro kost en een hele dag duurt, wordt in het ochtendgedeelte de theorie achter jeugdbegeleiding behandeld. Denk daarbij niet alleen aan de didactische vaardigheden, maar ook aan leeftijdsspecifieke kenmerken en het verschil in (technische) vaardigheden. Na de lunch komen alle aspecten rondom trainen en spelen in de baan aan de orde. Na afloop van deze dag bezitten de cursisten niet alleen de benodigde kennis om zelfstandig de jeugd op een veilige en vlotte manier te laten golfen, maar ook hoe zij op een speelse en leuke manier met elkaar aan hun golfvaardigheden kunnen werken.

De cursus is bedoeld voor iedereen (16 jaar of ouder) die als vrijwilliger structureel wil bijdragen aan de begeleiding van jeugd tijdens baanactiviteiten en/of als begeleider van jeugdtrainingen. Behalve een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zijn er verder geen eisen aangaande specifieke golfkennis en -ervaring. Later dit jaar (zie kalender) is er de mogelijkheid om de vervolgcursus 'Doorslaan' met jeugd te volgen.
Opgeven voor de cursus kan via de website van de NGF


Link:
NGF cursussen

12-02-2018