logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golf WK Dames van start


Ook Marieke Nivard, op de foto in actie op het ABN AMRO Ladies Open dit jaar, doet mee aan de WK Dames in ArgentiniŽ (foto: golfsupport.nl)

Van woensdag 20 oktober tot en met zaterdag 23 oktober zal in Buenos Aires, ArgentiniŽ het Golf Wereld-kampioenschap Dames plaatsvinden.

Tijdens de 24ste editie van het WK, de Espirito Santo Trophy, wordt Nederland vertegenwoordigd door Marieke Nivard, Myrte Eikenaar en Karlijn Zaanen. Het WK is doorgaans een goede graadmeter voor waar het Nederlandse golf zich op wereldniveau bevindt. Garanties voor de toekomst geeft het niet, maar het biŽnnale evenement staat hoog op het verlanglijstje van de amateurgolfers.

In 2008 behaalden Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel en Marieke Nivard een achtste plaats. Ook dit jaar is de doelstelling een top 10-notering. In 2006 werd de top 10 net niet gehaald en werd Oranje 11e.

TopsportcoŲrdinator Gordon Machielsen van de Nederlandse Golf Federatie is hoopvol gestemd op een goede afloop: ďDe dames hebben een goede voorbereiding gehad en bivakkeren al enige tijd in ArgentiniŽ. Tevens is het team al anderhalve maand bekend. Dit heeft als groot voordeel dat zij het trainingstraject in de aanloop naar het WK heel
goed hebben kunnen afstemmen.Ē

Het Wereldkampioenschap is het belangrijkste internationale golftoernooi voor amateurs. In 2006 veroverden de heren Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter de wereldtitel bij de heren.

Op het WK in ArgentiniŽ spelen de golfsters vier keer 18 holes verspreid over vier dagen. De twee beste scores van de dag tellen mee voor de teamscore. Na vier dagen worden die scores opgeteld voor de eindklassering. Ook is er een individueel klassement voor de beste speelster.

Voor de startlijst en uitslagen, ga naar www.worldamateur2010.org

18-10-2010