logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

KLM hervat lijndienst naar Buenos Aires


Na een onderbreking van 10 jaar zal KLM op 31 oktober 2011 haar lijndienst tussen Amsterdam en Buenos Aires hervatten. Buenos Aires wordt daarmee de 67e internationale bestemming van KLM.

KLM president-directeur Peter Hartman: "Met Buenos Aires als de 7e bestemming van KLM in Latijns-Amerika versterken we onze positie in deze groeiende regio. Latijns-Amerika is van essentieel belang voor het uitgebreide netwerk van KLM en Air France. Buenos Aires telt 14 miljoen inwoners en is een van de belangrijkste bestemmingen in deze dynamische markt. ArgentiniŽ is een zeer populaire bestemming onder Europese toeristen en biedt tevens een grote zakelijke markt, met Nederland als belangrijke import- en exportpartner".

Het komende winterseizoen zal KLM driemaal per week een rechtstreekse vlucht uitvoeren naar luchthaven Ezeiza van Buenos Aires. Naar verwachting stijgt dit aantal vanaf maart 2012 naar viermaal per week. Op maandag, woensdag en vrijdag zal vlucht KL707 's ochtends om 10.10 uur vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken en dezelfde dag 's avonds om 20.20 uur in Buenos Aires aankomen. De retourvlucht KL708 vertrekt ook op maandag, woensdag en vrijdag om 22.20 uur vanuit Buenos Aires en arriveert de volgende dag om 15.35 uur weer in Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER die 318 passagiers kan vervoeren: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class. Vluchten naar Buenos Aires kunnen worden gereserveerd met ingang van 18 februari 2011 via de boekingssystemen of online via www.klm.com.

KLM's SkyTeam-partner Aerolineas Argentinas biedt aansluitende vluchten van Buenos Aires naar een groeiend aantal bestemmingen in ArgentiniŽ.

Voor golfers is KLM een interessante luchtvaartmaatschappij, want sinds anderhalf jaar vervoert KLM de golftassen gratis op zowel de Europese als ook op de Intercontinentale vluchten In vergelijking met diverse andere luchtvaartmaatschappijen bespaart de golfer tussen de Ä40 en soms wel Ä110 euro per persoon.
Meer informatie over de kosten voor het meenemen van de golftas zijn te vinden op onze webpagina Golftasbeleid.

16-02-2011