logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Big Things Happen in Texas


‘Big Things Happen Here’ is de slogan van Dallas en daar is niets aan gelogen. Het rijtje van grote bedrijven en merken in en uit Dallas is indrukwekkend: Texas Instruments, American Airlines, AT&T en Exxon zijn enkele voorbeelden en zelfs Toyota is aan het verhuizen naar deze wereldstad.

Bijna alles in Dallas is een bezienswaardigheid. Voor het bewonderen van de bijzondere architectuur, de parken en de musea heb je eigenlijk wel een paar weken nodig. Hieronder wat door ons bezochte aanraders (foto Bert van der Toorn)

Maar Dallas is vooral ook bekend door historische en tragische gebeurtenissen. De moord in Elm Street op John F. Kennedy op 22 november 1963 houdt nog steeds veel mensen bezig. Bonnie & Clyde begonnen hun gewelddadige carrière als gangsterkoppel bij Dallas, waar ze uiteindelijk ook door de politie doodgeschoten werden. De moord op J.R. Ewing in de soap Dallas is ook niet onbekend, al staat de Southfork Ranch in de voorstad Plano en niet in Dallas zelf.

Dallas scoort enorm goed op het gebied van sport. De Dallas Cowboys, met een stadion in Arlington en een eigen golfbaan in Grapevine, wisten de Super Bowl (American Football) maar liefst vijf keer te winnen. De Texas Rangers, waar George W. Bush lange tijd mede-eigenaar van was, honkballen bij hun thuiswedstrijden in Arlington en wonnen de American League twee keer. De Dallas Mavericks, NBA (basketbal) kampioen in 2011, spelen wel echt in Dallas zelf, in het American Airlines Center.

Bijna alles in Dallas is een bezienswaardigheid. Voor het bewonderen van de bijzondere architectuur, de parken en de musea heb je eigenlijk wel een paar weken nodig. Hieronder wat door ons bezochte aanraders.

De George W. Bush Presidential Library and Museum
Sinds president Roosevelt wordt voor elke president een Presidential Library opgericht. Anders dan de naam doet vermoeden staan hier niet alleen maar boeken in, maar de Libraries zijn complete, moderne en interactieve musea waar jong en oud alles kan leren en zien over en uit de ambtsperiode van de president in kwestie. Een rondleiding is zeker aan te raden. Zo is er in Dallas bijvoorbeeld een levensechte replica van The Oval Office in het museum.

Perot Museum of Nature and Science
Nog een museum waar oud en vooral jong zich geen moment zal vervelen. Kinderen kunnen hier spelenderwijs alles ondervinden en zelf ontdekken over bijvoorbeeld sport, over dieren, over de mens, over de uitvindingen van Texas Instruments en over het heelal. Het hypermoderne gebouw heeft vijf verdiepingen en wel elf vaste tentoonstellingszalen.

Je kunt niet naar Dallas gaan zonder de plek te bezoeken waar de wereldschokkende moord op John F. Kennedy plaatsvond. (Foto Bert van der Toorn)

De moord op JFK
Je kunt niet naar Dallas gaan zonder de plek te bezoeken waar de wereldschokkende moord op John F. Kennedy plaatsvond. Ga naar Dealey Plaza, Elm Street, Grassy Knoll en bekijk de plek waarvandaan vermoedelijk Lee Harvey Oswald de dodelijke kogels afvuurde.

Fort Worth - City of Cowboys & Culture

Fort Worth is de zestiende stad van Amerika qua afmeting en ook voor deze stad hebben de Amerikanen genoeg feiten en wetenswaardigheden paraat om te vertellen waarom Fort Worth ‘the place to be’ is: 60% procent van het Amerikaanse papiergeld wordt hier geprint, FW heeft de oudste veeshow en rodeo van het land, het is de enige stad ter wereld waar tweemaal per dag vee door de straten wordt gedreven, Bonnie & Clyde verstopten zich hier in het Stockyards Hotel, JFK overnachtte hier en hield zijn laatste openbare speech voordat hij naar Dallas vertrok waar hij vermoord werd, en ga zo maar door. Maar wat Fort Worth vooral zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van het frisse en rustige, bijna on-stadse stadsgevoel van Downtown/Sundance Square met het historische district de Stockyards.
Sundance Square beslaat 35 ‘blocks’ aan winkels, restaurants en entertainment met het nieuwe Sundance Square Plaza als stralende middelpunt. Er is voldoende parkeergelegenheid en met Molly The Trolley rijd je gratis door downtown. Ook is Fort Worth steeds beter ingericht voor en inmiddels gewend aan fietsers en met het Fort Worth Bike Sharing-systeem is een fiets zo geregeld.

In de Forthworth Stockyards mag je je als bezoeker weer even cowboy voelen. (Foto Bert van der Toorn)

In de Stockyards mag je je als bezoeker weer even cowboy voelen. De gebouwen zijn ouder, de auto’s zijn ouder, de winkels zijn cowboy-georiënteerd en de bars zijn ineens saloons, van netjes tot het ruigere werk. De grootste toeristische attractie in de Stockyards is de ‘cattle drive’ waarbij longhorns, gecastreerde stieren met enorme horens, twee keer per dag door het oude stadscentrum worden gedreven. Erg leuk om te zien en zeker uniek en gezellig, maar stel je er niet teveel van voor: het is voorbij voordat je het weet! Het is geen tweede Pamplona waarbij je moet rennen voor je leven, er zijn maar 15 rustige longhorns per keer: elke longhorn staat voor tien jaar van het bestaan van Fort Worth.

Stappen en happen in Fort Worth

Wie zin heeft in een avondje lekker feesten kan niet heen om Billy Bob’s Texas. Zodra je hier binnengaat ademt alles ‘cowboy’ uit, of liever gezegd ‘honky tonk’. In ‘the world’s largest honky tonk’ passen enkele duizenden mensen. Er is live countrymuziek en van de honger en dorst zal je daar zeker niet omkomen. Op vrijdag en zaterdag is er in de aanwezige arena live bull riding. Liefhebbers van countrymuziek kunnen zich vergapen aan de Wall of Fame en de gesigneerde gitaars in de Guitar Bar.

Tim Love is een razend populaire chef, beroemd geworden door onder meer de talentenserie Top Chef. (Foto Bert van der Toorn)

Tim Love is een razend populaire chef, beroemd geworden door onder meer de talentenserie Top Chef. Naast een uitgebreide cateringservice heeft Love inmiddels vier restaurants en een saloon. In Fort Worth vind je hiervan de Lonesome Dove Western Bistro, the Love Shack en de Woodshed Smokehouse. Alle drie met eigen specialiteiten, vol versheid, creativiteit en vooral smaak. Voor een aantal drankjes met de cowboys ga je naar zijn White Elephant Saloon in de Stockyards met elke dag live muziek.

Bierliefhebber? Dan is het Flying Saucer Draught Emporium in downtown FW niet te missen: meer dan 200 bieren op de tap!

Relaxen op een ranch

Niets maakt een ervaring van het echte Texas-gevoel mooier dan een paar overnachtingen op een echte ranch. Heerlijk als start- of eindpunt van een mooie reis door DFW. In Graham, op ongeveer 2,5 uur ten westen van DFW Airport, ligt de Wildcatter Ranch. Geen stoffige oude ranch met spinnen en vuiligheid, maar een resort ranch speciaal gebouwd voor de doorreizende genieter. De heerlijke stilte en luxe cabin suites zorgen voor een geweldige nachtrust. Overdag zijn er typische cowboy-activiteiten mogelijk zoals paardrijden, schieten en boogschieten en onder begeleiding kan er met een 4x4 de heuvels in worden getrokken. Wildcatter heeft naast 16 luxe cabins ook een kleinschalig hotel, een eigen bar en steakrestaurant en een kleine pool met uitzicht op de vallei.

Reizen naar Dallas-Fort Worth

Golfreiswijzer.nl vloog met KLM. KLM vliegt in de zomermaanden rechtstreeks van Amsterdam naar Dallas/Fort Worth International Airport (DFW).

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door:
- KLM
- Texas Tourism
- Dallas CVB
- Wildcatter Ranch
- Fort Worth

09-01-2015