logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golf in Marokko: gevarieerd en toegankelijk


Het is de droom van elke golfer. Zo veel mogelijk verschillende soorten golfbanen spelen tijdens de golfvakantie, maar met zo min mogelijk reisafstand. Marokko kan dit bieden, met banen langs de kust en bij het exotische Marrakech.

Vanuit vrijwel alle Europese luchthavens duurt een vlucht naar het Koninkrijk van Marokko niet langer dan drie uur en ook het reizen over de weg tussen de vele golfcentra in het land zal nooit langer duren. Sterker nog, dankzij de toename van nieuwe snelwegen in het land zijn de verbindingen tussen de Marokkaanse steden en de golf- en vakantieresorts steeds beter en sneller geworden.

Tazegzout Golfbaan Marokko

Ruig en woestijnachtig

De oude Koningsstad Marrakech is een mooie uitvalsbasis voor tien van de meer dan 30 Marrokaanse golfclubs. Deze banen liggen redelijke dicht bij elkaar en enkele daarvan liggen op slechts een paar minuten van het vliegveld. De banen bij Marrakech zijn mooi gevarieerd. Er zijn ruige woestijnachtige banen, moderne weelderige groene banen zoals het nieuwe Assoufid en banen waar palmen, olijfbomen, de eucalyptus en fruitbomen een waar paradijs vormen voor golfers en vogels.

Wat al de golfbanen bij de Ďrode stadí gemeen hebben zijn de fraaie uitzichten op het imposante Atlas gebergte. Dit hoge besneeuwde toppen van dit gebergte maken het mogelijk om op tussen december en maart te skiŽn en te golfen op dezelfde dag. Het hoogste ski resort van Afrika ligt op slechts anderhalf uur rijden van Marrakech.

Agadir

In het westen van Marokko flankeren de uitlopers van het Atlas gebergte enkele holes van de golfbanen bij de populaire badplaats Agadir. Van Marrakech naar Agadir rijd je tegenwoordig eenvoudig binnen drie uur, als je tenminste niet te vaak stopt voor de uitzichten en de Berber-cultuur. Agadir heeft drie fraaie golfcomplexen in de buurt van het strand en er is natuurlijk het Royal Agadir bij het paleis. Wij hebben al eens geschreven over de golfbanen daar. U kunt dat teruglezen Ga naar:Golfreiswijzer.nl

Golfbanen Agadir Marocco. (Foto: IAGTO)

Indrukwekkende kustbaan

Iets noordelijker bij surfparadijs Taghazout Bay, werd eind 2014 een indrukwekkende 18-holes Kyle Philips kustbaan geopend, in het midden van het gloednieuwe, nog deels in aanbouw zijnde, Taghazout Bay Resort. Onlangs werd aangrenzend aan de golfbaan een nieuw Hyatt Hotel in gebruik genomen.

Twee uur noordelijker, op dezelfde hoogte als Marrakech, ligt de badplaats Essaouira waar Gary Player zijn handtekening zette voor de holes van golfcomplex Golf de Mogador. Via een rechtstreekse verbindingsweg bent u vanuit hier in twee uur rijden weer in Marrakech.

Ook voor niet-golfer interessant

Deze mooie golfdriehoek is zelfs voor de niet-golfer meer dan de moeite waard. De afwisseling van het historische en kleurrijke Marrakech, het hoge en imposante Atlas gebergte, de moderne badplaats Agadir, het surfstrand van Taghazout Bay en de culturele en culinaire verrassingen maken Marokko een zeer complete reisbestemming.

Meer weten over de golfbanen in Marokko? Kijk dan Golfreiswijzer.nl. Daar kunt u ook een beoordeling achterlaten als u een van de golfbanen al eens gespeeld heeft.

12-08-2015